Uitgaan in Sittard, Toneel, Muziek
Connect with us:
Ballads & Blues, singer- songwriter contest van Sittard. Sinds 2013 heeft ook de Westelijke Mijnstreek haar eigen singer-songwriter contest Ballads & Blues. De contest is voor aankomende singer-songwriters. De contest bestaat uit twee voorronden en een finale avond. De beste singer-songwriter uit de voorronden zullen doorstromen naar de finale. Hierna zullen er diverse optredens zijn in het resterende theaterseizoen. En, ook als je geen ballads maakt en geen blues speelt, maar jij je zelf wel een singer-songwriter vindt, schrijf je dan in en doe mee!

1e voorronde Ballads & Blues, de Singer- songwriter contest van de Westelijke mijnstreek

Wanneer:
14 november 2014 @ 20:00 – 23:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2014-11-14T20:00:00+01:00
2014-11-14T23:00:00+01:00
Kosten:
Gratis
1e voorronde Ballads & Blues, de Singer- songwriter contest van de Westelijke mijnstreek

Ballads & Blues is de singer- songcontest van de Westelijke Mijnstreek. De contest is voor aankomende singer- songwriters. De contest bestaat uit twee voorronden en een finale avond. De beste singer- songwriter uit de voorronden zullen doorstromen naar de finale. Hierna zullen er diverse optredens zijn in het resterende theaterseizoen.

En, ook als je geen ballads maakt en geen blues speelt, maar jij je zelf wel een singer- songwriter vindt, schrijf je dan in en doe mee!

Het Programma.

Eerste voorronde Ballads & Blues
Vrijdag 14 november 2014
2e voorronde
Finale
Vrijdag 14 november 2014:
Aanvang 20.00 uur
Entree: grastis
Line-up:

1. Lotte Walda
2. Wil en Julia
3. Ivo Penders
4. Robert Brown

1. Lotte Walda
Ik ben Lotte Walda. Geboren in Heerlen op 12 juli 1997. Muziek betekent alles voor me. Mijn moeder zegt altijd: ‘je kon eerder zingen dan praten’. Met 11 jaar heb ik op de basisschool meegedaan aan een talentenjacht. Deze heb ik toen gewonnen. Vanaf dat moment ben ik zanglessen gaan volgen. Ik deed mee aan alle talentenjachten en open podia die voorbij kwamen.
Sinds een jaar begeleid ik mezelf op gitaar. Mijn grootste succeservaring was meedoen aan Kunstbende. Ik schreef mijn eerste eigen liedje: ‘unbreak my wings’. Hiermee heb ik de regiofinale bereikt en vele optredens met de zomertour gevolgd. Super ervaring.
Afgelopen zomer heb ik meegedaan aan de pinkpop cover contest. Ik maakte een filmpje in mijn achtertuin van de cover ‘in your arms’ van Chef Special. De jury Jan Smeets, Jett Rebel en Giel Beelen beoordeelden alle 144 deelnemers. Vrijdagmorgen 30 mei om 20 over 7 werd ik gebeld door Giel. En ik was live op de radio. Ik had gewonnen. Helemaal te gek natuurlijk. Door dit te winnen ben ik vervolgens gevraagd voor een creatief en muzikaal uitwisselingsproject naar Curaçao. Echt de mooiste tijd van mijn leven tot nu toe!
Momenteel volg ik de opleiding KTM popmuziek. Ik wil me steeds meer bezig houden met het schrijven van eigen nummers. Daarnaast zoek ik inspiratie in bestaande nummers om ze vervolgens op een geheel eigen wijze te coveren.
Info volgt later

2. Wil en Julia
Julia Schreurs,
Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Beesel met mijn ouders en tweelingszus.
Vanaf mijn 8e ben ik begonnen met het maken en zingen van muziek. Sinds 2 jaar ben ik samen met Wil Hendrix een duo. We spelen covers en eigen nummers, akoestisch met de gitaar en cajon.
We hebben vorig jaar een Engelstalige cd uitgebracht met 5 eigen nummers. We zijn nu bezig met het maken van Limburgse eigen nummers en blijven bezig met het maken van covers.

Wil Hendrix,
Ik ben 42 jaar oud, getrouwd, twee dochters en werkzaam als zelfstandig hovenier. In mijn vrije uren ben ik bezig met het maken van muziek. Liedjes schrijven, samen met Julia repeteren en gitaarles geven (sinds een half jaar).
Kortom muziek maken en schrijven zijn mijn passie. We hebben besloten om een Limburgs repertoire te gaan opzetten in kleine akoestische setting. De nadruk ligt dan ook
op de tekstbeleving , luistermuziek met onderwerpen uit het alledaagse leven. Stijlen worden gevarieerd van blues naar pop om de tekstbeleving wat meer kracht bij te zetten.
De sfeer die zich creëert om een nummer moet aansluiten bij de tekst, in mijn opinie. Dit is
dan ook de uitgangsbasis voor mijn schrijfwijze en hoe we het willen overbrengen naar het publiek.

3. Ivo Penders
Vanaf zijn vijfde wilde Ivo maar één ding: voetballer worden. Na twaalf jaren intensieve training kwam hij erachter dat muziek maken hem toch iets beter lag.

Als zanger/bassist van Dufus deed hij negen jaar lang ervaring op en stond hij in de finale van Nu Of Nooit, en met Exit31 speelde hij twee mini-tournee’s in de VS en promoot hij momenteel hun derde studioalbum.

In zijn soloproject komen Ivo’s grote voorbeelden duidelijk naar voren. The Beatles, Paul Simon, Dire Straits en Sting inspireerden hem tot het schrijven van ‘eerlijke’ liedjes: de eenvoud van een gitaar en een stem, waarbij tekst en melodie centraal staan.

Op dit moment werkt Ivo aan nieuw solo-materiaal, dat allemaal op zijn website ivopenders.com te vinden zal zijn.

LINKS VIDEO:
AUDIO:
http://ivopenders.com/music
Voor een indruk van mijn muziek kun u terecht op mijn website:
www.ivopenders.com

4. Robert Brown
Robert Hugh Brown
Robert Hugh Brown is een singer-songwriter met een karakteristiek stemgeluid: donker, warm en gevoelig. Zijn hart ligt bij het schrijven en vertolken van echte, pure songs. De sound is te vergelijken met Ryan Adams, Eddie Vedder, Bruce Springsteen en The Jayhawks.
Robert is 39 jaar en woont in Berg aan de Maas. Hij dankt zijn achternaam aan zijn vaders familie, die afkomstig is uit Noord-Engeland en Schotland. Hij heeft een muzikale achtergrond in de Limburgse rockbands Stowistow en Fabrik Royale, waarmee hij de landelijke podia en media haalde.
De songs
Robert schrijft persoonlijke songs, met pakkende teksten en zang. Hij heeft een divers repertoire aan eigen materiaal, waarin uiteenlopende invloeden doorklinken. Zijn setlist kent een mix van intieme en breekbare songs, afgewisseld met krachtige, stevige nummers.

De toekomst
Robert heeft songs opgenomen voor een akoestische promo CD. De release is gepland voor december 2014. Het volgende project, met bandbezetting, bevindt zich in de demofase. Opnames beginnen eind 2014, begin 2015. Afgelopen juni dringt hij door tot de finale van de VETTE PIL 2014, verder speelt hij o.a. op de Campfire Sessions van het PULP Festival.

Robert Hugh Brown is erop gericht om zich te ontwikkelen tot een vaste waarde binnen de singer-songwriterscene.

Ballads & Blues is een contest voor singer- songwriters in de Westelijke Mijnstreek. Ballads & Blues werd in 2013 voor het eerst georganiseerd.

De contest bestaat uit twee voorronden en een finale avond. De beste singer- songwriters uit de voorronden zullen doorstromen naar de finale. Na de finale zullen er natuurlijk nog verschillende optredens zijn.

Voorronden:
1e voorronde is op vrijdag 14 november 2014. Aanvang 20.00 uur.
2e voorronde is op vrijdag 21 november 2014. Aanvang 20.00 uur.
3e voorronde is op vrijdag 12 december 2014. Aanvang 20.00 uur.
Tijdens elke voorronde kunnen zich telkens een zestal singer- songwriters presenteren. Iedereen krijgt 20 minuten presentatie tijd. Je speelt hierin minimaal 2 eigen nummers en 2 covers. De jury zal vervolgens bepalen wie naar de finale gaat. Daarnaast zal het publiek ook een stem geven.

De finale:
De finale van Ballads & Blues is op zondag 14 december 2014. Aanvang 14.00 uur. Tijdens de finale zullen de geselecteerden uit de voorronden zich wederom presenteren voor de jury en het publiek. Ook tijdens deze middag bepaald de jury wie de winnaar is. Tijdens de finale heeft het publiek ook weer een stem. Beide oordelen, dat van de jury en het publiek samen zal bepalen wie de uiteindelijke winnaar is. Prijzen: Meedoen is al leuk. Een ervaring op zich. Iedere deelnemer zal een juryrapport ontvangen. Daarnaast zal er voor de uiteindelijke winnaars 1, 2 en 3 een leuke prijs klaar staan.

Prijzen:
Voor de winnaars tijdens de finale hebben we enkele prijzen.
De 1e prijs is € 100,–
De 2e prijs is € 50,–
De 3e prijs is € 25,–

inschrijven kan via www.balladsandblues.nl.

 

Deel dit:

Leave a Reply

    No Twitter Messages.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress