Uitgaan in Sittard, Toneel, Muziek
Connect with us:
jazzmuziek in Pitboel Theater met Jo Didderen & friends

jazzmuziek in Pitboel Theater met Jo Didderen & friends

Wanneer:
30 november 2018 @ 20:00 – 23:45 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-11-30T20:00:00+01:00
2018-11-30T23:45:00+01:00
Kosten:
€5,00

Jazzmuziek in het Pitboel Theater, met Jo Didderen & friends.

Jo Didderen & L’Equipe de Rêve – Happy Hour
Na Songs for my Father uit 2012 presenteert Jo Didderen in april 2016 zijn tweede (solo-)project. Het album “Happy Hour” zal een heel andere kant van de Limburgse bassist laten zien. Waar Songs for my Father een veelzijdig en soms weemoedig eerbetoon aan Jo’s vader was, daar mogen nu de dansschoenen uit de kast. Het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gezochte Dreamteam (Equipe de Rêve, dus…) is een stevig groovend ‘high energy’ gezelschap, een mix van Oude Rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en Jong Talent (het inmiddels internationaal vermaarde duo Twogether). Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groove gerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective. Zoals de inmiddels van BBTHree bekende tunes als “Diner Dansant”, “Nachtisch” en “Potage du Jour”, aangevuld met nieuwe liedjes als “Juffrouw Truus” (latin-style eerbetoon aan de Ultieme Kleuterjuf), “FCA” (New Orleans-groove voor Jo’s moeder) en het titelnummer “Happy Hour”. Gitarist Bart Oostindie en BBThree’s Johan de Haan schreven ook twee tracks speciaal voor dit project.
De plaat (vinyl/cd) verschijnt rond Jo’s 50e verjaardag (18 april).
Voor de ‘moeilijke 2e’ zijn al live-opnames gemaakt in Poppodium VOLT Sittard en Weert ( Theater de Huiskamer, 25-3-’18 ). Dit live-album (aangevuld met enkele studio-opnames) met nieuw eigen repertoire – composities van Bart Oostindie, Tim Daemen, Marc Huynen en de bandleider zelf – zal later in 2018 verschijnen.

http://jodidderen.nl/

BBthree.
BBThree is al in 2005 opgericht door Johan de Haan, na zijn studie Jazz piano en zang aan het Conservatorium in Maastricht, heeft hij zijn eigen pad gevolgd, en is liedjes gaan schrijven.
Op de zoektocht naar een authentieke sound voor zijn eigen muziek vond Johan twee muzikanten waarmee dit eigen geluid als vanzelf ontstond. Met Jo Didderen (contrabas) en Steffen Thormählen (drums) vonden de door Johan geschreven nummers hun op de groove gebaseerde jazzsound die zo kenmerkend is voor BBThree.
In 2006 verschijnt in eigen beheer een EP met 5 nummers, waaronder de bescheiden radio-hit Diner Dansant, een instrumental van bassist Jo Didderen.
Met BBThree treedt Johan de Haan voor het eerst ook als songwriter naar buiten.
Ondertussen bouwt BBThree gestaag aan een uitstekende live reputatie, waarbij de ene avond dampende grooves de boventoon voeren, terwijl een andere keer de nadruk ligt op een ingetogen sfeer, met uitgesponnen, jazzy improvisaties.
Begin 2008 verschijnt het debuutalbum “Appetizer” bij Inbetweens Records. Deze cd bevat voornamelijk eigen werk van Johan.
De Recensies in bladen zoals de Oor, Music Maker en Heaven zijn uitermate lovend.recensies.
Sinds het debuutalbum “Appetizer” heeft de band op talrijke concerten haar bijzondere kwaliteit als live act bewezen. Dat is ook de duitse DJ-legende “Soulrabbi” opgevallen: een 45RPM-vinylrelease van de instrumental “Diner Dansant” wordt hierna uitgebracht, met op de B- kant een uitermate swingende compositie met Hammond orgel uit de pen van Jo Didderen, genaamd “Potage du jour”
En nu dan dus eindelijk in 2017 het album “Love Balloon” met wederom hele lovende recensies in de Jazzism en Music Maker.
http://www.bbthree.com/

Bart Oostindie

jazzmuziek in Pitboel Theater met Jo Didderen & friends   jazzmuziek in Pitboel Theater met Jo Didderen & friends

Dit alles in samenwerking met 

 

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress