Uitgaan in Sittard, Toneel, Muziek
Connect with us:
19 Jan Banner Presentatieweek

Presentatie week Theaterschool Westelijke Mijnstreek, toneellesklassen 1A & 2/3A

Wanneer:
23 januari 2019 @ 15:00 – 16:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-01-23T15:00:00+01:00
2019-01-23T16:00:00+01:00
Kosten:
€6,00

Presentatie week Theaterschool Westelijke Mijnstreek, toneellesklassen 1A & 2/3A

Toneellesklas 1A.

Op naar de avonturen

toneellesklas 1A Pitboel Art School. 2018-2019. Sittard-Geleen.Kijk uit, daar komen de gevaarlijke piraten! Wacht even… wat gebeurt er nu? Ze zijn geen piraten meer maar kabouters die op een mooi kleurrijk eiland wonen…..
Samen met de kinderen hebben we een voorstelling gemaakt waar we spelenderwijs de vier belangrijke elementen (kijken, luisteren, incasseren en reageren) in het spelen hebben geoefend. De kinderen hebben ook ontdekt hoe ze op het podium verschillende objecten naar iets anders kunnen veranderen, hoe blokken in een grote piratenboot kunnen veranderen of hoe een laken opeens de zee wordt. Tijdens de lessen staat het gebruiken van de verbeelding centraal. In een verbeelde situatie kan alles gebeuren. Je kunt eerst een boze piraat spelen en dan opeens in een schattige kabouter veranderen. Alles is mogelijk in het theater.

Docent: Merja de Jong
Spelers: Stella en Jade

Toneellesklas 2/3A.

Het geheim op zolder

Toneellesklas 2/3A Pitboel Art School. 2018-2019. Sittard-Geleen.Stel je voor dat er een geheime kamer bij je oma zou zijn, maar je mag nooit naar binnen. Wat zou je doen? Zou je niet stiekem binnen willen kijken? Zou je niet benieuwd zijn naar die geheimzinnige kamer? Ik denk van wel…
Door verschillende theateropdrachten zijn wij tot een spannende presentatie gekomen. De leerlingen hebben veel geïmproviseerd tijdens de lessen. Ze hebben ontdekt welke elementen allemaal belangrijk zijn om een scene interessant te kunnen maken voor het publiek. Bijvoorbeeld hoe ze een bepaalde spanning in de scene kunnen creëren door te incasseren en daarna pas reageren. Samenwerking staat centraal. Samen iets creëren hoort bij theater en dat hebben de leerlingen tijdens onze lessen kunnen ervaren.

Docent: Merja de Jong
Spelers: Eefje, Lynn, Lily, Merle, Jinte en Isis

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress