Uitgaan in Sittard, Toneel, Muziek
Connect with us:
Banner 8 Sept Toneel

Toneelgroep Blik speelt CLOACA

Wanneer:
8 september 2018 @ 20:00 – 22:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-09-08T20:00:00+02:00
2018-09-08T22:30:00+02:00
Kosten:
€10,00

Toneelgroep Blik uit Maastricht speelt vanavond de voorstelling Cloaca naar een toneelstuk van Maria Goos.

Synopsis
Cloaca vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd. Oude tijden herleven, maar dit geluk duurt niet lang. Het toneelstuk legt bedorven relaties tussen mensen bloot. Vriendschap is ‘een pakketje schroot, met een dun laagje chroom’. De middelbare mannen lijken maatschappelijk geslaagd maar ze zijn hun integriteit, zichzelf en dromen onderweg ergens kwijtgeraakt. Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde. Het toneelstuk schetst een wrang portret van de hedendaagse samenleving.

Auteur Maria Goos is een gevierd Nederlandse auteur van succesvolle tv-series, toneelstukken en films als Pleidooi, Oud Geld, Volgens Robert, Familie, Leef!, La Famiglia. Haar werk won diverse prestigieuze prijzen. Maria Goos schrijft scherpzinnig en ze schept een glashelder beeld van de zwarte en enkele roze kanten in de hedendaagse maatschappij.

Regie
De regie van Cloaca is in handen van Joop Omloo. Zijn directe, confronterende en humorvolle benadering van de acteurs drukken een belangrijk en vruchtbaar stempel op het werk van Joop. Hij geeft het publiek en de spelers in elk stuk iets extra’s mee.

DE LIMBURGER SCHREEF HET VOLGENDE:

Blik speelt sterk stuk sterk’ kopte dagblad De Limburger in haar recensie van Cloaca en gaf de toneelgroep maar liefst 5 sterren voor deze uitvoering. Dit toneelstuk van Maria Goos legt een stukje menselijke ziel bloot dat verborgen had moeten blijven. En het kent een ijzersterke opbouw en dito dialogen. Regisseur Joop Omloo heeft het beste uit de spelers naar boven weten te halen. Sterke performances, boeiende dialogen, kleine gebaren en emoties, spannend
tot het einde toe. Kortom, toneelgroep laat met Cloaca een sterk stukje amateurtoneel zien.
Cloaca is een verhaal over mannenvriendschappen. Vier voormalige studievrienden van midden veertig komen door omstandigheden tijdelijk weer bij elkaar. Oude tijden herleven, maar het geluk is van korte duur. Bedorven relaties komen bloot te liggen. Vriendschap is ‘een pakketje schroot, met een dun laagje chroom’. De middelbare mannen
lijken maatschappelijk geslaagd maar zijn hun integriteit, zichzelf en dromen ergens kwijtgeraakt. Maatschappelijk zijn ze alle vier redelijk tot goed geslaagd, maar in hun privé-levens schort er van alles aan.
Hoewel ze de schijn ophouden van solidariteit, laten ze elkaar, als het erop aan komt vallen in hun streven om hun eigen ambities te vervullen. Wat een hechte vriendschap leek, stelt uiteindelijk door gebrek aan zachtheid en aardigheid bitter weinig voor. Deze mannen kiezen meedogenloos voor zichzelf.
Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde en schetst een wrang portret van de hedendaagse samenleving.

 

 

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress