26 Okt Banner Toneel Twee Eenakters

Twee eenakters. De voorstelling is wegens omstandigheden geannuleerd.

Wanneer:
26 oktober 2018 @ 20:00 – 22:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-10-26T20:00:00+02:00
2018-10-26T22:30:00+02:00
Kosten:
€ 10,--

Twee eenakters en een monoloog op een avond.

Gelûkkig kómme de daag ein veur ein
Een vrouw vertelt wat de gevolgen zijn van een kinderloos huwelijk als beide partners heel graag kinderen willen. Liefde, verdriet, ontroering en humor zijn de ingrediënten waarmee ze over haar leven vertelt. Deze monoloog wordt in het dialect gespeeld.
Genre: tragi-komedie
Regisseuse: Jeantine Schouren
Tekst en spel: Gerda Schattorjé. Foto van Kim Roefs

Eenakter: Eten door spelersgroep A-zuur.
De eenakter “Eten” is een tragikomedie die handelt over drie zussen die jaarlijks op de sterfdag van hun moeder bij elkaar komen om haar te herdenken. Alle drie hebben ze problemen met het normaal omgaan met eten door een traumatisch verleden, waarin misbruik en mishandeling een grote rol speelden. Eén van deze zussen zit echter in de ontkenningsfase, waardoor er steeds meer conflicten tussen de zussen ontstaan. Stukje bij beetje wordt duidelijk wat er in het verleden allemaal gebeurd is.

Het is in beginsel een tragedie. Echter door de humor die in de eenakter ook rijkelijk vertegenwoordigd is, wordt lucht gegeven aan het oorspronkelijk heftige thema.

De speelsters: Marion Pingen, Gerda Schattorjé en May Maas.
Regie              : Karen Buwalda
Taal                : Nederlands

Eenakter: Red mich neet door Theatergroep Stella Duce.
Jos pakt zijn spullen, kust zijn vrouw vaarwel en vertrekt… Tenminste, dat was het plan. Een uur later is Jos niet verder gekomen dan net bankje aan de Maas, 500 meter van zijn woning. Daar treft hij Menno. Menno is als Jos maar dan 5 jaar later en net terug van zijn wereldreis. “Red mich neet” gaat over keuzes maken in het leven. Voor iedereen die gered wilt worden, maar toch weer niet.

De spelers: Edwin Tusveld en Frits Leipoldt.
Regie         : Paula Nelissen
Taal            : Limburgs Dialect.

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress