Connect with us:
Agenda

De agenda van Pitboel Theater is goed gevuld met entertainment voor jong en oud. U bent welkom om aan te schuiven bij onze voorstellingen.
Aan u de keuze of het nu gaat om singer-songwriters, cabaret Toneelvoorstelling, de kindervoorstelling Pien, Puk en Co of een theaterpop. Pitboel heeft het allemaal in huis. Jaarlijks organiseert Pitboel Theater een cabaretfestival; Cabarette-ketet en een singer- songwriter contest; Ballads & Blues.

Pitboel theater en de Theaterschool Westelijke Mijnstreek worden niet gesubsidieerd door de gemeente Sittard-Geleen.

Reserveren
Vult u het u contactformulier (rechts) in met uw naam, aantal personen, datum + voorstelling.
Voor telefoongebruikers staat het formulier onderaan de pagina. Afhalen kaarten tot 15 minuten voor aanvang voorstelling. U kunt bij ons niet pinnen!

Let op: Niet afgehaalde kaarten kunnen dan alsnog worden verkocht.

okt
28
za
2017
Cabaret met Tom Montfrooy en de voorstelling ‘Get A Life’
okt 28 @ 20:00 – 22:00
Cabaret met Tom Montfrooy en de voorstelling 'Get A Life'

Tom is finalist van Cameretten 2015. Juryrapport : “Tom Montfrooy neemt het publiek mee in een mooi en kwetsbaar verhaal over zijn vrouw. De voorstelling blijkt zorgvuldig opgebouwd, bevat goede grappen, heeft gevoelige kanten en is toch niet van sentiment doortrokken. Hij vertelt op vrij nuchtere en gemakkelijke wijze en omzeilt handig alle clichés. Ondanks zijn persoonlijk leed straalt Tom veel positiviteit uit. Het verhaal is gepolijst en zijn teksten fijn geslepen. Hij neemt het publiek bij de hand, schuwt de interactie met de zaal niet en geeft aan over de nodige ervaring te beschikken”.

Volkskrant:”Montfrooy brengt het zware licht, zonder de ernst te verliezen.”

Theaterkrant:“Montfrooy boeide, met een gedurfd verhaal over zijn leven als jonge weduwnaar met twee dochters. Met veel kwetsbare momenten, maar steeds ook weer harde, relativerende grappen om het licht te houden.”
“Een stand-up podium is een goede vervanger van een psychiater en scheelt de maatschappij veel schade“, aldus de geboren Rotterdammer. Op het eerste gezicht is Tom de standaard veertiger met hypotheek en kinderen, maar schijn bedriegt.

Laat je verassen door de confronterende, stevige en ontroerende humor van Tom. Hij heeft er in ieder geval altijd zin in, ech wel.
Meer info over Tom Montfrooy: www.tommontfrooy.nl.

 

okt
29
zo
2017
Theaterpop; After Popronde edition
okt 29 @ 14:00 – 17:00

Tijdens theaterpop treden de volgende bands op:

Natascha Pulles:
Natascha Pulles uit Elsloo heeft inmiddels op diverse podia en evenementen opgetreden. Na Art-point, open podium bij de Domijnen en Visions of Moresnet werd haar stem ontdekt door veel luisteraars. Onder begeleiding van een meelopende muziekband zingt zij prachtige versies van covers en en eigen liedjes. Een eerste optreden waarin een zangeres optreedt op deze manier. Een uitdaging voor publiek en Natascha om dit te ervaren.
https://www.facebook.com/100004667569358/videos/849509881881256/

Just Like Us
Het duo Anne en Rob spelen mooie liedjes. Na hun traject met Kunstbende bereikte zij de Limburgse finale. De combinatie tussen zangeres en gitarist maakt indruk. De stem van Anne raakt een gevoelige snaar. We zijn zeer blij dat dit talentvolle duo afkomstig uit Sittard op theaterpop opnieuw een bijzondere set gaat spelen. https://www.facebook.com/pg/robenanne/about/?ref=page_internal

Nicky Monreau
Afkomstig uit Munstergeleen en omgeving staat zangeres Monique Demarteau garant voor een rock show. De avond voorafgaande aan deze theaterpop staat zij samen met haar 4 mannen in Heerlen in de voorronde van Nu of Nooit. We zijn erg benieuwd naar de verrichtingen van deze nieuwe band omdat bands waarin Monique speelde garant stonden voor veel rock en passie. http://nickymonreau.nl/

 

Les Djinns
Afkomstig uit Noord Limburg is de band die ooit Pinkpop opende. In alle recensies en reacties van het publiek stond de bewondering voor de gedurfde en vernieuwende muziek centraal. Als je de naam van les Djinns in de rockscene noemt ontstaat er een vorm van respect . Een nieuwe fase voor de band breekt aan met het binnenkort te verschijnen album “MInd the Gap”. Denk aan een mooie sound met tal van invloeden en kom genieten van een van Limburgs beste bands.
http://www.lesdjinns.nl/

nov
3
vr
2017
Pit poezie
nov 3 @ 20:00 – 22:30
Pit poezie

Na het succes van Pitpoezie van het vorige seizoen volgt vandaag de 2e editie. De muzikale ster van de avond is Juulke Dewaide.

*Bep Mergelsberg woont en werkt in Sittard. Zij is schrijver, dichter, theatermaker, drama- en schrijfdocent. Ze regisseert in het Limburgse amateurtoneel en is dramadocent bij verschillende Zuid-Limburgse theaterscholen. Daarnaast was ze als schrijfprofessional betrokken bij VIA 2018 Maastricht Culturele Hoofdstad. Haar werk bestaat uit gedichten, beeldgedichten, kortverhalen en toneelscripts. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, de kunst, uit mythen, volksverhalen en legendes. Meerdere verhalen en gedichten werden gepubliceerd in verzamelbundels en tijdschriften. http://bepmergelsberg.webnode.nl/
Favoriete gedicht: Bluebird Charles Bukowski.

*Phil Schaeken (1950), geboren in Limbricht, vanaf z’n derde woonachtig in Sittard, werkte als leerkracht 41 jaar in het basisonderwijs. Hij schrijft al vanaf z’n 18de gedichten, zowel in het dialect als in het Nederlands en had zitting in verschillende redacties. Ook het schrijven van carnavalsliedjes ( waarvan er drie in een finale van het LVK werden vertolkt ) vormt een van zijn bezigheden. Kunst, geschiedenis en uiteraard taal hebben zijn bijzondere interesse. Een van zijn favoriete dichters is Remco Campert. Zijn gedichten zijn speels, lichtvoetig, soms humoristisch. Zo maakt Campert poëzie toegankelijk voor een groter publiek en dit laatste spreekt mij bijzonder aan. We willen gelezen worden, daarom schrijven we, of niet soms ! .

*Niek Bremen. Ik ben een toeschouwer die vanuit een hoge toren zijn post heeft betrokken om al krassend op papier mijn woorden een voor een te combineren en gewoon voor mijn plezier met gedichten te poseren.

*Peter van Deursen. Dichten is voor mij een vorm van kijken waar woorden uit voortrollen. Sluit je ogen en de concentratie helpt je de oversteek maken naar de klanken die nodig zijn. Herinneringen mengen zich met de onvermoede fantasie die mij laat reizen in het onverwachte levensavontuur. Favoriete dichters: Leo Vroman, Wislawa Szymborska.

*Annemarie Gulikers. Het is geen literaire poëzie die ik schrijf. Ik vind inspiratie in de natuur, in alledaagse taferelen, in kleine bijzondere momenten. Deze worden met weinig woorden speels, beeldend en indringend neergezet tegen een filosofische achtergrond. Ik schrijf over ‘niets’. Met weinig woorden, toch iets zeggen. Wellicht een weergave van nutteloze observaties. Schijnbaar nietszeggend?
Het ‘andere’ gedicht dat ik ga voordragen heet ‘Vandaag’ van de Valkenburgse dichteres Elly Blom.

*Lizette Colaris Lizette kijkt de wereld in en woorden wellen op. Herkenbaar voor iedereen die leeft, in bewoordingen die dicht bij de mensen staan. Geen zweverige droomteksten maar weergaven van hoe het voelt, het leven. Op mooie en minder mooie momenten, zacht en hard, stil en luid. Lizette schrijft, omdat ze leeft. Of andersom?
www.100procentlizette.nl Facebook-auteurspagina: ‘Lizette Colaris’.

*Felix Stelten. Felix is een fenomeen, er zijn geen woorden voor.

*Chris Lagerwaard. De gedichten van Chris Lagerwaard (1977), geboren en getogen in Limburg, zijn een feest van herkenning. Alledaagse gebeurtenissen vormen voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Sommige van zijn veelal korte gedichten zijn grappig of diepzinnig, andere luchtig of juist ontroerend. Chris schrijft zonder tierelantijnen in eenvoudige, simpele taal over zaken die we bijna allemaal (her)kennen. Toch zit er voldoende diepgang in zijn gedichten en biedt een aantal teksten stof tot nadenken. Na elke bladzijde ben je benieuwd wat hij op de volgende pagina uit zijn pen heeft getoverd.

*Vanessa Mezzolla, alias Mashidà.
Beeldend kunstenares uit Sittard met Italiaanse roots.
‘Mijn werk omvat veel vrouwenportretten. Voor Pitpoëzie 2017 heb ik gekozen voor het tonen van visuele poëzie op een groot scherm. Een vorm waarbij ik mijn onderzoek naar emotie in het gelaat combineer met een zelfgeschreven tekst over diezelfde emotie. De titel van het werk ontleende ik aan het versje ‘Fairy bread’ van Robert Louis Stevenson. Verder is Emily Dickinson een grote inspiratiebron. Een vrouwelijke dichter uit de 19e eeuw die, net als ik, het experiment niet schuwde en voorvechter was van het vrije vers.

*Wim Kallen. Een toevallige of een buitengewone gebeurtenis: Er hangt altijd een gedicht in de lucht, het is de kunst om het te grijpen.
Het favoriete gedicht komt van Hendrik Marsman.

*John Hertogh (Sittard, 1949) Ik schrijf en dicht in ’t Sittards. Schrijf over alles wat om me heen gebeurt en probeer dat met een ‘milde’ saus te relativeren.
In 2012 heb ik onder eigen beheer mijn eerste bundel uitgegeven: “Veur uch van mich”. In 2015 is mijn tweede bundel “Sjmerig sjpaor en anger werk” uitgekomen. Deel drie: “Alles is muigelik” is in de maak. Ik ben lid van de Algemene Sjrieverskrink Veldeke, een groep dichters en schrijvers uit Nederlands en Belgisch Limburg.
Regelmatig publiceer ik in de serie Platbook en in de periodiek ‘Dao wo ich gebaore bèn’ van Veldeke Krènk Zitterd en in Veldgewas van Veldeke Limburg.
Wekelijks verzorg ik de column Kul- Kultuur in het blad 1sittard-geleen en op mijn Facebookpagina.
Op mijn site www.zittesj.wordpress.com en op de site van Sittard-Creatief www.sittard-creatief.nl kun je ook mijn werk lezen.

 

nov
8
wo
2017
Vergadering VVE eisenhowerstraat 553/720
nov 8 @ 19:30 – 21:30

Vergadering VVE Eisenhowerstraat 553/720. Besloten, niet openbaar toegankelijk.

nov
11
za
2017
Cabaret met Klaas Prins en Oscar Arnold (twee voorstellingen)
nov 11 @ 20:00 – 22:00

Klaas Prins

Klaas Prins verrast je met zijn energieke humor en absurde wendingen. Hij is ontwapenend, muzikaal en verhalend, maar blijft altijd onvoorspelbaar. Klaas won de publieksprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival, schrijft voor tv programma’s als Beste Kijkers en de Quickest Quiz en was de vaste presentator van Humor TV. Op dit moment werkt Klaas aan zijn eerste avondvullende programma.

www.klaas-prins.nl

 

 

 

 

 

Oscar Arnold

Oscar Arnold is zo’n typisch rare gast uit je middelbareschooltijd. Zo’n eenling, zo’n nerd. Zonde dat je er nooit zoveel tijd in stak, want soms zijn die mensen behoorlijk grappig. Zo ook Oscar. In zijn korte carrière wint hij de Talent Award  op het Utrecht International Comedy Festival, staat hij in de finale van de Comedy Slam en in de halve finale van het VARA Leids Cabaret festival. Oscar is een slome duikelaar die de ene na de andere one-liner door de zaal heen knalt, in slow-motion in zijn geval. Wees voorbereid, verwacht geen snelle jongen, verwacht geen hippe comedian die high-fived met het publiek. Verwacht… Oscar!

https://www.facebook.com/oscar.arnold.12www.oscarnold.nl

 

nov
12
zo
2017
Theaterpop
nov 12 @ 14:00 – 17:00
Theaterpop

Tijdens theaterpop treden er telkens 3 bands op in de theaterzaal van Pitboel Theater. Meer info over deze editie volgt spoedig…

nov
18
za
2017
Tweede voorronde Ballads & blues 2017
nov 18 @ 20:00 – 22:30

 

Tweede voorronde Ballads & Blues 2017
Zaterdag 18 november 2017
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

De deelnemers op 18 november zijn:
Mieke Cremers
Karlijn Dado
Hugo Konings
Roos Pijnenburg
Tweespalt
CelineShanice

Mieke Cremers.
Mijn volledige naam is Mieke Cremers, ik ben negentien jaar en studeer franse taal en cultuur aan de Radboud uni in Nijmegen. Alhoewel ik talen studeer is muziek altijd bij me geweest en ik ben me er zeker van dat dit ook zo zal blijven.
Mijn favoriete genre’s om te luisteren/spelen zijn soul/jazz/bluesrock maar eigenlijk kan ik van meerdere genre’s genieten.
Met zingen ben ik begonnen en dat is dan ook waar mijn grootste focus op ligt. Gitaar en piano heb ik mezelf geleerd, vandaar dat ik me eigenlijk het meest thuis voel in een groep om mee te spelen. Mijn doel voor het meedoen met deze wedstrijd is vooral het ontmoeten van andere muzikanten en podiumervaring op doen, ook in m’n uppie dit keer.

Karlijn Dado.
Toen Karlijn Dado rond haar veertiende begon met het schrijven van liedjes wist ze het zeker: dit is wat ze wilde doen. Het omzetten van emoties en verhalen naar muziek is naar haar idee een van de mooiste dingen waartoe de mens in staat is. In 2009 nam ze als eerste singer-songwriter deel aan Popsport en Kunstbende en vanaf hier is ze langzaam aan de weg blijven timmeren. In 2012 ontdekte ze de synthesizer met haar elektronische band Fair Huxley, die met hun wat donkere synthpop al verschillende podia beklommen en vele voeten de dansvloer op stuurden. Nu is ze weer even terug bij de basis; met piano en gitaar neemt ze je mee op een wandeling door donkere bossen, waar vuurvliegjes je de weg wijzen naar jouw diepste gevoelens.

Hugo Konings.
Meer info volgt spoedig.

Roos Pijnenburg.
Eerst vioolles, toen zangles, later als student een start gemaakt op het Conservatorium, en nu ben ik vooral naast mijn studie Psychologie zelf muziek aan het maken en schrijven met de piano of gitaar.
Na wat Engelstalige liedjes ben ik ook in het Nederlands gaan schrijven: vooral kleine akoestische luisterliedjes.
Stevie Ann, tegenwoordig bekend onder eigen naam Stephanie Struijk, is een mooi voorbeeld voor mij, maar ook naar artiesten zoals First Aid Kit en Melody Gardot luister ik graag.
Ik heb op verschillende festivalletjes (zoals het TREK festival en SUPERMARKET Maastricht) gezongen en mocht afgelopen twee jaar zingen op StukaFest Maastricht.
De laatste tijd heb ik wat minder opgetreden, maar daar wil ik graag weer verandering in brengen. Ballads en Blues lijkt me een mooie kans om weer van mezelf te laten horen!

Tweespalt.
Wij zijn een aantal maanden bezig met liedjes schrijven, optreden en alles waar we gelukkig van worden. Onze artiestennaam is Tweespalt. We maken eigen Nederlands- en Franstalige muziek met een vleugje kleinkunst.

Celine Shanice.
CelineShanice oftewel Celine van Veldhoven is een Singer songwriter met haar eigen popliedjes met een verhaal. Ook speelt ze covers van o.a John Mayer, Katie Melua Ect. Die verzorgt ze alleen of samen met Luuk Conemans.
Het scheelt dat ze samen een goede klik hebben. En dat ze samen goed klinken.

nov
19
zo
2017
Pien, Puk & Co
nov 19 @ 14:30 – 16:00

Meespeeltheater

 

Pepernotenpukkels

Pieke en Kaat zijn grote fans van Sinterklaas en zijn pieten,
en van de pepernoten kunnen ze nog het meeste genieten.
Ze gaan dit jaar daarom zelf aan de slag.
Maar hebben geen recept voor pepernotenbeslag.
Ze weten alleen dat er vast heel veel peper in moet gaan.
Maar dat hadden ze maar beter niet gedaan.
Niesbuien, jeuk en rooie ogen krijgt Pieke,
En Kaat wordt ook steeds zieker!

Wil je weten hoe dit verder gaat?
Kom dan in november kijken naar deze leuke voorstelling van Pieke en Kaat!

Pien, Puk & Co zijn meisjes en jongens die allerlei gekke avonturen beleven. 
Pien, Puk & Co spelen twee zondagen per maand, vaak de eerste en derde zondag, in het Pitboel Theater en beleven iedere maand een ander avontuur in een ander thema. kijk even in onze agenda voor de juiste data. De kinderen worden betrokken in hun spel en voor de kinderen die dat willen is er ook ruimte om echt mee te spelen! Pien, Puk & Co beleven hun verhaal vanuit de beleving van het kind.

Gezien het aantal bezoekers van afgelopen seizoen is reserveren niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk zodat je zeker bent van een plek in de theaterzaal.

Tot binnenkort?!

Groetjes van Pleun, Pim, Polle, Petie, Pieke, Pluk en Kaat

nov
22
wo
2017
Vergadering VVE Eisenghowerstraat 553/720
nov 22 @ 19:30 – 21:30

Vergadering VVE Eisenhowerstraat 553/720. Besloten, Niet openbaar toegankelijk.

nov
25
za
2017
Toeval Bestaat? Drie eenakters, puur toevallig op één avond te zien.
nov 25 @ 20:00 – 23:00

Toeval bestaat ?
Niets is wat het lijkt. Voorspellingen gaan mank. Verwachtingen zijn onbetrouwbaar.
Drie eenakters, puur toevallig op één avond te zien.
Even alledaags als absurd gaan humor en zwartgalligheid hand in hand.
Wie durft het toeval aan?

Theatergroep Strapatsen – De Uitverkorenen
Is uitverkoren zijn een last of een zegen? Hoe word je uitverkoren? Of zijn we allemaal uitverkorenen? En als je uitverkoren bent, voel je dan anders? Vragen die voor een groot deel worden beantwoord in deze absurdistische en tragikomische voorstelling.
Wiebe poetst en sorteert sleutels. Hij vindt het een aangename hobby. Zijn vrouw Alie kneedt het deeg voor de worstenbroodjes. Die kunnen zo de oven in. En daar zal je Georgette hebben; de zus van Alie. Zij verloor haar man in een hakselmachine. Het lijkt een kerstavond als alle andere avonden. Echter een ongenode gast zet de zaak op scherp…

Spelers: Isabel Pullens, Mark van Seggelen, Mireille Verhoeven en René Zeebregts
Regie: Michel Verdaasdonk
Auteur: Mark van Seggelen

Theatergroep Habbekrats – Doorgefokt
Het hondenveldje is de uitgelezen plek voor een dagelijks praatje. Over de buurt en de buren. Over de rassenvermenging en de gevolgen voor de soort.
Doorgefokt is een persiflage op platvloerse vrouw-onvriendelijkheid, sociaal geaccepteerd racisme en onverdraagzaamheid ten aanzien van anderen.
Drie luchtige gesprekken op het uitlaatveldje laten je lachend maar met een opgelaten gevoel achter.

Spelers: Myrte Groeneveld en Saskia Nab
Regie: Annigje Primowees
Auteur: Ko van den Bosch

Toneelvereniging Applaus – Schrikkeluur
Ook hier
gaat wat men verwacht,
vaak
anders dan gedacht.

Applaus neemt U mee naar een fantastische wereld

Spelers: Lenie Bosma, Sonja Bouten, Ria Corstjens, Ben Hofstede, Karin Nevels,
Nic Rijckx en Mieke Stakenborg
Regie: Ankie Groot
Auteur: Jibbe Willems

    No Twitter Messages.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress