Connect with us:
feb
24
za
2018
Eerste voorronde Cabarette-ketet 2018
feb 24 @ 20:00 – 22:30

Zaterdag 24 februari 2018.
De kandidaten voor de eerste voorronde van Cabarette-ketet 2018 zijn:
1. Arjan Evertz
2. Fisimatente
3. Liesbeth Goossens
4. Jeroen Bloemhoff

Arjan Evertz.
Mijn naam is Arjan Evertz 36 jaar geboren in Heerlen. Ik doe nu 4 jaar aan cabaret en probeer nu zo veel mogelijk vlieguren te maken met mijn 2e avondvullende show: Mijn w.c. eend houdt van bruinbrood. Een show waarin ik u mee neem in de gedachtekronkels van een schoonmaker op zoek naar innerlijke rust, sanitaire reinheid….En ohja iets met een boeddha beeldje. De show zit vol gortdroge humor, absurde sketches af en toe een lekker liedje en meerdere rode draden.
Vorig jaar heb ik veel samen gewerkt met de Rotterdamse duizendpoot Arie Vuyk. Van deze man heb ik veel geleerd waaronder hoe schrijf je een goede grap ( iets wat achteraf heel handig blijkt te zijn als cabaretier wilt worden ). In de tussentijd merk ik dat mijn podium presentatie aan kracht en dynamiek heeft toe genomen. Afgelopen zomer had ik nog de eer om in de finale van het Utrechts Cabaret Festival te staan.

Fisimatente.
Het was in de napoleontische tijd met strenge winters. Vele mensen leden onder honger, anderen zeurden niet zo en gingen dood.
Pas eeuwen later werd Fisimatente geboren. En dat was een feestje. Na een jaar gekleuterd te hebben rammelen ze aan de poorten van Sittard.
Cabaretteketet, dat is wat ie wil.
En lieke ook. Lieke komt altijd kijken naar Thom, Hayo en Samuel. Zij ruimt braaf lege bekertjes en afgebrande sterretjes op. Dat doet ze goed. Je zou bijna kunnen zeggen dat ze er een beetje bijhoort inmiddels. Ze heeft inmiddels zelfs tekst. En kent het grotendeels uit d’r hoofd. Want dat is wel zo, Lieke heeft een hoofd. Zonder Lieke had fisimatente geen liedje dat Lieke begeleidt. En samuel ook niet. Maar die begeleidt dan ook geen liedjes.
In een tijd waar IS-aanslagen en Dionne Stax het nieuws beheersen. Waar je je (ongeboren) verveelde kinderen dient op te voeden tot maatschappelijk verantwoorde volwassenen, met zo min mogelijk racistische denkbeelden. Juist dan Fisimatente, om de ogen uit je kop te schamen voor wie je bent geworden.
Volgens Marjoleine Enja: ‘Creatief, origineel en grappig.’
Maar de zus van Hayo is dan ook een lieverd.
Totdat je de haren uit d’r hoofd trekt.
Daar wordt ze verschrikkelijk kaal van.
Cabaretteket.
Voorstelling
Een liedje, een scene, nog een scene, en een liedje, dan weer een scene met een sketch. Bent u ook benieuwd of er nog een elfstedentocht komt?
Fisimatente niet, die zijn benieuwd naar cabarettekett. Fisimatente wilt het liefst aan heel Sittard laten zien wat ze kunnen. We hebben geoefend, gezweet en een hoop onfatsoenlijke woorden weg moeten gooien om tot dit spel te komen.

Liesbeth Goossens.
Lizzie brengt liedjes in het Nederlands met teksten die zich in je hoofd verschansen. Over opgroeien, het verdriet van verhuizen, de dictatuur als onderschatte vorm van samenleven of die keer dat ze een hondje cadeau kreeg voor haar zevende verjaardag – en wat er toen gebeurde, geloof je nooit. Kortom: 200 gram artisanale melodieën aan elkaar gelijmd met versgebakken praatjes. En ja, dat mag iets meer zijn.
Lizzie schreef altijd al liedjes. Over zichzelf, de wereld en andalousesaus. Elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en personen is dus waarschijnlijk terecht. Gewapend met haar gitaar brengt ze eigenwijze kleinkunst met een vleugje cabaret, die zich zonder genade als een oorwurm in je hoofd nestelt.
Lizzie speelde – onder andere – al op het podium van Monk (Brussel, BE), Het Depot (Leuven, BE) en DE Studio (Antwerpen, BE).

Jeroen Bloemhoff.
Jeroen is in 1991 geboren in Rotterdam, en sinds 2013 bezig met stand up comedy en cabaret. Zijn focus ligt meer op stand up comedy, maar hij schuwt niet weg van cabaret waarmee hij langere shows speelt waarin het verhaal meer aandacht krijgt. Zijn eerste liefde blijft echter de lach, en dat zal ook altijd de focus zijn van shows: mensen laten lachen.
Programma: Doodsbang. In dit programma benoemt Jeroen zijn angsten en hoe hij daarmee omgaat. Dit doet hij door middel van een grote fantasie en originele invalshoeken en observaties. Maar gelukkig is er ook nog genoeg ruimte om af te wijken voor wat zijsprongetjes.

feb
25
zo
2018
Pien, Puk & Co
feb 25 @ 14:30 – 16:00

Meespeeltheater

 

Strikdiploma

Als Pieke haar nieuwe buurjongen leert kennen,
moet ze wel aan die gekke Polle wennen.
Hij wil allemaal stoute dingen zoals belletje trekken en snoepjes pikken.
Maar dan ontdekt Pieke dat hij niet eens veters kan strikken.
Pieke gaat Polle daarom wel even leren hoe dat moet,
Maar met die ondeugende Polle gaat dat helemaal niet goed.
Het wordt vooral een gezellige beestenboel,

dus kom allemaal kijken bij Pitboel!!

Pien, Puk & Co zijn meisjes die allerlei gekke avonturen beleven. 
Pien, Puk & Co spelen twee zondagen per maand, vaak de eerste en derde zondag, in het Pitboel Theater en beleven iedere maand een ander avontuur in een ander thema. kijk even in onze agenda voor de juiste data. De kinderen worden betrokken in hun spel en voor de kinderen die dat willen is er ook ruimte om echt mee te spelen! Pien, Puk & Co beleven hun verhaal vanuit de beleving van het kind.

Gezien het aantal bezoekers van afgelopen seizoen is reserveren niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk zodat je zeker bent van een plek in de theaterzaal.

Tot binnenkort?!

Groetjes van Pleun, Pieke, Plien, Pluk, Pim en Kaat

mrt
4
zo
2018
Pien, Puk & Co
mrt 4 @ 14:30 – 16:00

Meespeeltheater

In de wolken.

Wat is er toch aan de hand met Pluk?
Soms kijkt ze heel sip, dan weer vol van geluk!
Spelen met haar wordt nu wel heel erg sneu
En Kaat is het na een tijdje helemaal beu!
Zij wil avonturen beleven,
maar Pluk lijkt wel te zweven.
Dat brengt Kaat op een idee… helpen jullie haar mee?

Pien, Puk & Co zijn meisjes die allerlei gekke avonturen beleven. 
Pien, Puk & Co spelen twee zondagen per maand, vaak de eerste en derde zondag, in het Pitboel Theater en beleven iedere maand een ander avontuur in een ander thema. kijk even in onze agenda voor de juiste data. De kinderen worden betrokken in hun spel en voor de kinderen die dat willen is er ook ruimte om echt mee te spelen! Pien, Puk & Co beleven hun verhaal vanuit de beleving van het kind.

Gezien het aantal bezoekers van afgelopen seizoen is reserveren niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk zodat je zeker bent van een plek in de theaterzaal.

Tot binnenkort?!

Groetjes van

 

Pleun, Pim, Polle, Petie, Pieke, Pluk en Kaat

mrt
10
za
2018
Theaterpop
mrt 10 @ 20:00 – 23:00

Popmuziek in een intieme theatersfeer. Vanavond met:

2 You  

Ze zijn al bekend van een eerder optreden in het Pitboel Theater bij Theaterpop. Het duo bestaat uit Michiel Mulders (gitaar) en Anouk Consten (zang). Samen brengen ze muziek terug naar eenvoud.
https://www.facebook.com/pg/2YOU-416357338560128/about/

 

 

 

 

 

Mieke Cremers and band

Ze is al bekend van haar eerdere optredens in het Pitboel Theater bij Ballads en Blues en Butterflies moves. Haar favoriete genres om te luisteren/spelen zijn soul/jazz/bluesrock. Ze speelt het liefst in een groep en dat doet ze vanavond dan ook met haar band.

 

 

 

 

 

 

Young Collective 

Geïnspireerd door funk, blues, poprock en jazz weet Young Collective z’n eigen draai te geven aan nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, Marcus Miller, D’Angelo en The Meters. Met een diverse setlist gebaseerd op enkel instrumentaal werk en improvisaties, maakte de band al grote indruk tijdens hun recente live-optredens.
In november 2016 behaalde Young Collective de eerste plaats bij de jaarlijkse Groove Huyn Battle op het Graaf Huyn College. In april 2017 won de band de finale van Schools That Rock in Poppodium Volt.
Young Collective is een instrumentaal muziektrio bestaande uit Frank de Groot (gitaar), Willem Nijssen (basgitaar), Dion Triepels (drums).
https://www.facebook.com/youngcollectiveband/

Cloud Cukkoo met Jori van Gemert

Geef je over aan een trip naar Cloud Cukkoo Land; een wereld die beeft op dansbare ritmes, omringd wordt door swampy sounds en waar zwoele vocalen je verleiden. Dansbare depressie pop geïnspireerd door bands zoals Warpaint en Massive Attack.

Cloud Cukkoo debuteerden op Altersonic (Eurosonic) en hebben na hun debuut een huiskamertour gedaan, “The Living Room Sessions”. Afgelopen jaar brachten zij twee singles uit; “Dalliance” en “Obsessions”, die door verschillende (internationale) platformen opgepikt werd, waaronder Pinguin Radio, 3voor12, Daily Indie en Indiemono. Voor allebei de singles tourden zij door heel Nederland in o.a. de W2, MEZZ, Paradox, Altstadt en in Doornroosje (als support voor Bazart).

Ook speelden zij deze zomer nog op verschillende festivals, waaronder Hongerige Wolf en Valkhof.

De vijfkoppige band, uit omgeving Nijmegen, is ontstaan rondom singer/songwriter Jori van Gemert en bestaat daarnaast uit Roel Trommelen, Dean Rijke, Tip van den Bos en Roel Jans.

Leden band

Jori van Gemert – Vocals
Tip van den Bos – Keys
Roel Jans – Guitar
Dean Rijke – Bass
Roel Trommelen – Drums

https://www.facebook.com/cloudcukkoo/

http://www.cloudcukkoo.com/

mrt
17
za
2018
Repetitie spelproject Donny Jeurissen
mrt 17 @ 09:00 – 17:00

Repetitie spelproject Donny Jeurissen. Niet openbaar toegankelijk….

Cabaret voorstelling van Pascal Doensen
mrt 17 @ 20:00 – 23:00
Cabaret voorstelling van Pascal Doensen

Pascal Doensen is geboren op 6 mei 2001 in het stadje Weert in Limburg. Pascal is begonnen op de kindercrèche Pinokkio en is vanuit daar naar basisschool Leuken gegaan. In groep 5 van basisschool Leuken is Pascal verhuisd naar Boshoven en is daar naar de Odaschool gegaan. Daar heeft hij groep 5 tot en met 8 afgemaakt en is toen doorgegaan naar Het Kwadrant in Weert waar hij nou zijn vmbo opleiding doet. Pascal is lid van schutterij Sint Oda te Boshoven en bespeelt daar de trompet. Hij woont in Nederweert, waar hij een baan heeft bij de plaatselijke Hema. Pascal is een levensgenieter en heeft de droom om cabaretier te worden en bij de “grootheden” in het rijtje te komen.

Hoe het begon is de eerste show van Pascal Doensen ( 16 jaar). Het is zijn droom om cabaretier te worden en zo Nederland op z’n kop te zetten en overal cabaretshows te geven.
In de show “ HOE HET BEGON “ vertelt Pascal in ongeveer 115 minuten wie hij is, wat hij in zijn dagelijks leven doet en hoe zijn droom om cabaretier te worden tot leven is gekomen op een leuke lachwekkende manier. Echt iets om dus niet te willen missen.
Heeft u zin om te lachen en een jonge jongen op het podium te zien stralen hoe hij zijn dromen waar maakt? Dan is deze show echt iets voor u. Hopelijk snel tot ziens in het Theater.

mrt
18
zo
2018
Pien, Puk & Co
mrt 18 @ 14:30 – 16:00

Meespeeltheater

In de wolken.

Wat is er toch aan de hand met Pluk?
Soms kijkt ze heel sip, dan weer vol van geluk!
Spelen met haar wordt nu wel heel erg sneu
En Kaat is het na een tijdje helemaal beu!
Zij wil avonturen beleven,
maar Pluk lijkt wel te zweven.
Dat brengt Kaat op een idee… helpen jullie haar mee?

Pien, Puk & Co zijn meisjes en jongens die allerlei gekke avonturen beleven. 
Pien, Puk & Co spelen twee zondagen per maand, vaak de eerste en derde zondag, in het Pitboel Theater en beleven iedere maand een ander avontuur in een ander thema. kijk even in onze agenda voor de juiste data. De kinderen worden betrokken in hun spel en voor de kinderen die dat willen is er ook ruimte om echt mee te spelen! Pien, Puk & Co beleven hun verhaal vanuit de beleving van het kind.

Gezien het aantal bezoekers van afgelopen seizoen is reserveren niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk zodat je zeker bent van een plek in de theaterzaal.

Tot binnenkort?!

Groetjes van

 

Pleun, Pim, Polle, Petie, Pieke, Pluk en Kaat

mrt
24
za
2018
Tweede voorronde Cabarette-ketet 2018
mrt 24 @ 20:00 – 22:30

Vandaag is de tweede voorronde van Cabarette-ketet 2018.

De kandidaten voor de tweede voorronde van Cabarette-ketet 2018 zijn:
1. Hermes Ahmidi
2. Midge Hazewinkel
3. Paul Westra
4. Ronald Oudman

Hermes Ahmidi.
Hermes Ahmadi is iemand die overal en nergens vandaan komt. Geboren in 1987, van Afghaanse ouders, in wat toen nog Sovjet-Unie heette en nu Kazachstan. Als kind zag hij de oorlog in Afghanistan breken en zijn ouders namen hem en zijn twee zusjes mee naar Nederland, waar hij nog steeds woont. Daar heeft hij jaren in Brabant en in Amsterdam doorgebracht en woont nu in Eindhoven, dus als hij gevraagd wordt, waar hij vandaan komt, verwacht een ellenlang antwoord.
Als student sociologie is Hermes geïnteresseerd geraakt in alle rare gewoontes van mensen en samenlevingen. Zodoende begon hij aan open mics mee te doen om zo zijn ontdekkingen te delen. Tot nu toe treedt Hermes sporadisch op, soms maar een of twee keer per jaar, om zijn nieuwste grappen te vertellen, maar nu wil hij graag professioneel worden en gaat hij serieuzer in op zijn act, om niet alleen grapjes te vertellen, maar ook een verhaal.
Programma, titel: U bevindt zich hier
De act gaat over de voordelen en natuurlijk de nadelen van het leven als een bruine allochtoon in Nederland. Zo zijn er dingen in de Nederlandse taal waar niet helemaal overna gedacht blijkt te zijn. Hermes vergelijkt zijn leven van voor 9/11 met hoe die aanslagen zijn leven voorgoed hebben veranderd, maar ziet ook positieve dingen in zijn wat donkerdere tint. Zo hoeft hij nooit bang te zijn dat hij beroofd wordt.

Midge Hazewinkel.
Midge Hazewinkel (1992) is geboren en getogen in het pittoreske Zoetermeer. De stad met de Mandelabrug: In 2012 uitgeroepen tot de lelijkste brug van Nederland. Het spreekt natuurlijk voor zich dat Midge een heerlijke jeugd heeft gehad en met plezier is opgegroeid in Zoetermeer. Tegenwoordig is Midge woonachtig in het prachtige Leidschendam. Midge is cabaretier, stand-up comedian en User Experience Designer. In 2017 heeft Midge zijn studie Communication & Multimedia Design aan De Haagse Hogeschool afgerond: hiermee heeft hij zijn Bachelor of Science in the pocket!
In 2016 heeft Midge met zijn programma ‘Iets te Druk’ in het theater gestaan, hij heeft met dit programma een halve finale plek bemachtigd in het Utrechts Cabaret Festival. Een vervolgprogramma bleek niet ver weg en in oktober 2017 is zijn programma ‘De Leegte Van Het Koelkastdeurtje’ in première gegaan. Met ‘De Leegte van het Koelkastdeurtje’ staat Midge in januari 2018 in de halve finale van het Leeuwarder Cabaret Festival.
De Leegte van het Koelkastdeurtje
Het studentenleven; Midge weet er inmiddels alles van. Na 7 jaar lang van het studentenleven te hebben genoten wordt het voor Midge nu zo langzaamaan toch tijd om de ‘De grote boze mensenwereld’ in te gaan. Het afstuderen is begonnen, de slotakte van het studeren wordt gespeeld. Langzaam maar zeker kruipt het werkende leven zijn aderen door. Wat blijkt: ‘De grote boze mensenwereld’ is verschrikkelijk saai. Dus is het tijd om een feestje te bouwen.

Paul Westra.
In het dagelijks leven heeft Paul Westra een kantoorbaan. Enkele jaren geleden was Paul op zoek naar een (nieuwe) hobby. Na het volgen van diverse cabaret- en comedycursussen, is Paul tegenwoordig regelmatig te vinden in theaters en cafés. Je kunt dus wel zeggen dat de hobby aardig uit de hand is gelopen.”
Beschrijving programma:
Cabaret/Comedy in de vorm van een conference. Mijn conference is een opeenstapeling van eigenzinnige gedachtekronkels over onderwerpen en thema’s die ik vertel vanuit mijn logica. Van kleine dingetjes uit mijn dagelijkse leven tot grotere maatschappelijke thema’s

Ronald Oudman.
Ronald Oudman (1971) komt uit Leiden en treedt al enige jaren op als absurdistisch cabaretier, in 2016 stond hij in de finale van het Parkstad Cabaretfestival in Heerlen en in 2014 was hij finalist tijdens het Puck’s Talent Cabaret! festival in Arnhem. In het dagelijks leven is hij technisch applicatiebeheerder en is hij ook nog actief als cartoonist.
Programma:
Gaat over mijn onaangepaste gedrag, in het leven in het algemeen en op de arbeidsmarkt in het bijzonder. Er wordt ingegaan op het belang van het gebruik van deodorant en het gevaar van kunstnagels en daarnaast kan het publiek ook nog iets leren over Duitse gevechtsvliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog.

 

mrt
25
zo
2018
An evening with… singer- songwriters: afternoon edition
mrt 25 @ 14:00 – 17:00

Vanmiddag met:

 

Sia Winkelmolen ( Morganas Illusion)

Hij is bekend van Morgana Illusion, maar vanavond speelt hij alleen als singer-songwriter met zijn gitaar.

http://www.morganas-illusion.nl/about-us/sia-winkelmolen/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjors Derks  ( Mirror Man)

Sjors studeert aan de Herman Brood Academie en speelt in Mirror Man. Zijn voornaamste inspiratiebronnen zijn Frank Zappa, Captain Beefheart en Greg Ashley.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jim Clermonts

Muziek is de taal geworden waarin hij zichzelf het beste kan uiten met dingen als ‘eerlijkheid’ en ‘dicht bij jezelf blijven’. Hij schrijft zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers.
https://www.gigstarter.nl/artists/jim-clermonts

 

 

 

 

 

 

 

 

En meer…

apr
1
zo
2018
Pien, Puk & Co
apr 1 @ 14:30 – 16:00

Meespeeltheater

De waanzinnige wedstrijd.

Pleun en Petie gaan samen spelen.

Pleun bedenkt allemaal leuke spelletjes, maar Petie maakt overal een wedstrijdje van. Ze wint ook nog elke keer en daar baalt Pleun van.
Daarom bedenkt Pleun een superslim plan.
Zou het helpen? Kom maar naar onze voorstelling kijken, dan weet je het direct!!

Groetjes van Pleun & Petie

Pien, Puk & Co zijn meisjes en jongens die allerlei gekke avonturen beleven. 
Pien, Puk & Co spelen twee zondagen per maand, vaak de eerste en derde zondag, in het Pitboel Theater en beleven iedere maand een ander avontuur in een ander thema. kijk even in onze agenda voor de juiste data. De kinderen worden betrokken in hun spel en voor de kinderen die dat willen is er ook ruimte om echt mee te spelen! Pien, Puk & Co beleven hun verhaal vanuit de beleving van het kind.

Gezien het aantal bezoekers van afgelopen seizoen is reserveren niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk zodat je zeker bent van een plek in de theaterzaal.

Tot binnenkort?!

Groetjes van Pleun, Pim, Polle, Petie, Pieke, Pluk en Kaat

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress