Connect with us:

sep
22
za
2018
geen programmering
sep 22 hele dag
repetitie Pien, Puk en co
sep 22 @ 11:00 – 13:00
repetitie Pien, Puk en co

repetitie. Niet openbaar toegankelijk.

sep
23
zo
2018
Auditie dag productie lesklassen Theaterschool Westelijke Mijnstreek
sep 23 @ 11:00 – 16:00
Auditie dag productie lesklassen Theaterschool Westelijke Mijnstreek

Auditie dag productie lesklassen Theaterschool Westelijke Mijnstreek. Meer info volgt spoedig.

‘Talenten gezocht voor nieuwe producties’

Op zondag 23 september vindt er in het Pitboel Theater te Sittard de auditie-dag plaats voor de productie lesklassen van Theaterschool Westelijke Mijnstreek. Tijdens deze auditiedag wordt er op zoek gegaan naar mensen die kunnen spelen in de nieuwe theaterproducties van Theaterschool Westelijke Mijnstreek.

De theaterproducties worden geproduceerd in theaterseizoen 2018-2019. Theater-school Westelijke Mijnstreek zoekt mensen waarmee deze theaterproducties gerealiseerd kunnen worden. In de productieklassen van de theaterschool ga je o.l.v. een regisseur een toneel of musicalvoorstelling maken die op het einde van het seizoen vier keer gespeeld wordt. Tijdens het repetitieproces ga je je spelers- en makers kwaliteiten inzetten om samen met anderen een mooi product op de planken te zetten.
Meer informatie over de producties en auditiedag kun je vinden op:
www.jtswestelijkemijnstreek.nl

info productie toneel                           info producties musical

Nu alvast inschrijven? klik dan op de link auditieformulier, vul het auditieformulier in en mail dit naar charlie@pitboeltheater.nl. Wees er snel bij, want vol is ook echt vol bij ons!

Locatie:
Pitboel Theater
Montgomerystraat 26
6135 BW Sittard

sep
28
vr
2018
Wie is hier nu eigenlijk gek?
sep 28 @ 20:00 – 23:00

Wie is hier nu eigenlijk gek?
Ben ik abnormaal omdat mijn leven anders liep dan dat van jou?
Ben jij gek omdat je niet past in het leven dat ík leef?
Drie eenakters draaien het perspectief en laten je binnen in het leven van de ander.
Want wie is hier nu eigenlijk gek?

Dames & Heren – Tarwe op de autoweg
Een boerderij. Een bedrijfsovername. Vader draagt zijn boerderij over aan zijn enige zoon en schoondochter. Veranderingen in de bedrijfsvoering zorgen voor problemen tussen deze familieleden. Het stelt zijn zoon voor een moeilijk dilemma.

Spel: Marcel Herfs, Ton Frissen en Marjan Terhaar
Regie: Marlies Harings-Damoiseaux
Tekst: Felix Mitterer

 

Theatergroep Habbekrats – Het verhaal van Hester
Hanna bezoekt haar zus Hester in een psychiatrische inrichting. Ze praten en delen her-inneringen. In hun ontluisterende gesprekken wordt duidelijk welk familiedrama hun le-vens heeft getekend. En welk trauma aan de basis van de ziekte van Hester ligt.

Spel: Myrte Groeneveld en Saskia Nab
Regie: Annigje Primowees
Tekst: Inez van Dullemen

Duo Amigos del Teatro – Blauw leech
Dorien zwerft en Karina is een dame van stand. Deze twee totale uitersten raken in ge-sprek over hun leven. Veel zaken blijken zich te verhouden tot hun gekozen levenspad. Hun jeugd toont daarbij wel heel opmerkelijke overeenkomsten en toch is de uitkomst van hun leven totaal anders geworden. Hoe is dit gekomen? Wat bepaalt de ’juiste’ keuzes in ons leven?

Spel: Lizette Egas en Sharon Hegt
Raamregie: Marnix Mulder
Tekst: Alwin Grijseels

 

sep
29
za
2018
repetitie pien puk en co
sep 29 @ 10:00 – 20:00
repetitie pien puk en co

repetitie. niet openbaar toegankelijk

sep
30
zo
2018
Pien, Puk & Co Kindertheater met voorstelling “Naar de Maan”.
sep 30 @ 14:30 – 16:00

Pien, Puk & Co kindertheater met de voorstelling “Naar de Maan”

Pim en Pluk willen graag alles weten.
Over de ruimte en sterren en planeten.
Zouden er maanmannetjes bestaan?
Ze willen met een raket naar de maan!
Vind jij een ruimtereis ook een goed idee?
Kom dan gauw kijken en misschien mag je wel met hun mee!

Pien, Puk & Co zijn meisjes en jongens die allerlei gekke avonturen beleven. Pien, Puk & Co spelen twee zondagen per maand, vaak de eerste en derde zondag, in het Pitboel Theater en beleven iedere maand een ander avontuur in een ander thema. Kijk even in onze agenda voor de juiste data.

De kinderen worden betrokken in hun spel en voor de kinderen die dat willen is er ook ruimte om echt mee te spelen!

Pien, Puk & Co beleven hun verhaal vanuit de beleving van het kind.

Gezien het aantal bezoekers van afgelopen seizoen is reserveren niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk zodat je zeker bent van een plek in de theaterzaal.

Tot binnenkort?!

Groetjes van Pleun, Pim, Polle, Petie, Pieke, Pluk en Kaat

 

okt
5
vr
2018
Improv Jam met Germaine Sijstermans, Maya Felixbrodt en Mike Kramer
okt 5 @ 20:00 – 22:30

Een experimentele muziekavond met optredens van Germaine Sijstermans, Maya Felixbrodt en Mike Kramer

Maya Felixbrodt
Maya Felixbrodt speelt Viola, componeert, schrijft muziek voor film en theater, danst, onderzoekt bewegingen en muziek, maakt performancekunst, zingt, improviseert, maakt video’s, schrijft over haar dromen, schrijft gedichten, treedt op als solist en met ensembles, initiëren en deelnemen aan vele muzikale en interdisciplinaire samenwerkingen in lokale en internationale projecten en met haar ensembles – Zvov, 32 en Ghom. Ze is de oprichter en redacteur van Synzine – tijdschrift voor muziekspellen. Maya studeerde BA af in Viola aan de Jerusalem Academy for Music and Dance en BA en MA in Compositie aan het Koninklijk Conservatorium, waaronder een Erasmus-semester aan MIAM, ITU, Istanbul. Ze werd geboren in 1986 in Israël en woont momenteel in Amsterdam

 

 

Germaine Sijstermans
Germaine Sijstermans (Heerlen) is een musicus en componiste met een grote interesse in hedendaagse en abstracte muziek. Stilte, gebruik van ruimte en aanwezigheid, in combinatie met het spelen van een instrument, spelen vaak een belangrijke rol in haar werken. Ze werkt veel samen met componisten en is graag dicht betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe stukken. Gedurende de jaren zijn er veel stukken voor haar geschreven, waarnaast zij ook zelf composities en installaties heeft ontwikkeld. Een grote inspiratiebron voor haar werk is schoonheid die niet het product is van menselijke planning. Sijstermans is van huis uit klarinettiste, maar schroomt in haar musiceren geen enkele wijze of geluidsbron om haar klanken te realiseren.

Mike Kramer

Mike Kramer (AUS/NL)

Mike Kramer is geluidskunstenaar en field recordist. Met zijn werk nodigt hij de luisteraar uit om intiem te worden met de gepresenteerde geluiden, waarbij zijn vaste werkmethode bestaat uit het combineren van Field Recordings en elektronische, meer gecomponeerde elementen. Daarnaast is hij actief als producer onder namen als Core Shift en CS² waarmee hij de Ambient/Techno wereld verkent. Verder creëert Mike op geregelde basis geluidsinstallaties en staat bekend als initiator en artistiek directeur van (h)ear – experimental audio research.
Voor het optreden in het Pitboel theater zal hij, naast een soloset, tevens een werk uitvoeren met (bas)klarinettiste Germaine Sijstermans.

https://mikekramer.bandcamp.com | www.discogs.com/artist/927497-Mike-Kramer | www.h-ear.org


Dit alles in samenwerking met:

okt
6
za
2018
Baltus & Co
okt 6 @ 20:30 – 23:00

“An evening with…BALTUS & CO”

Tijdens dit avondvullende theaterconcert neemt de vierkoppige band “BALTUS & CO” u mee op een muzikale reis door de afgelopen decennia. Akoestische instrumenten, meerstemmige vocalen, een flinke dosis humor en interactie met het publiek vormen de bagage voor dit gezellige uitstapje.

Folk, rock, blues, country, pop…..het komt allemaal voorbij! Denk aan CSN&Y, Eagles, Fleetwood Mac, Johnny Cash, Musical Hair, Venice, Bon Jovi etc.!! Een aantal zelfgeschreven popsongs met Limburgse teksten completeren het menu.

Als u een avondje wil genieten van lekkere muziek, uitgevoerd door vier doorgewinterde muzikanten, dan mag u dit concert van BALTUS & CO absoluut niet missen!

okt
7
zo
2018
Theaterpop oktober editie I
okt 7 @ 14:00 – 17:00

Popmuziek in de intieme zaal van het Pitboel Theater. Dat is belevingsgericht genieten van popmuziek.

 

Theaterpop met de volgende bands:

Nicky Monreau

Alternatieve popsongs met een rauw rockrandje, dat is waar het om draait bij de Limburgse singer-songwriter Nicky Monreau. Eigenzinnige pop met invloeden uit de eighties én de nineties. Daarbij laat Nicky zich niet graag begrenzen door een muziekgenre en zijn soms ook dance- of punkinvloeden duidelijk hoorbaar.

Naast Nicky Monreau (zang, basgitaar) bestaat haar begeleidingsband uit een vaste kern muzikanten, soms aangevuld met gastmuzikanten. Ook liggen er plannen op tafel om samen te werken met andere artiesten. Nicky is onder meer te horen op de nieuwe single ‘Tegen Beter Weten In’ van Henk Westbroek, die medio 2018 verschijnt.

 

Nighthawker

Nighthawker is een nieuwe Limburgse band die zich niet zomaar in één muzikaal hokje wil laten plaatsen. Fleetwood Mac meets Led Zeppelin, een vlotte omschrijving die net zo ambitieus als kort door de bocht is. Nighthawker is vooral Nighthawker!

Nighthawker

Fools of Liberty

It…s the logic of sound and rythm, a laserbeam of pure feelings. The evidence of existence somewhere in the dark unknown universe

Fools of Liberty

Rhedyn

Rhedyn is en Nederlands singer-songwriter (17 jaar), geboren en opgegroeid in Echt.

Rhedyn

okt
13
za
2018
Geen programmering ivm oktoberfeesten
okt 13 @ 20:00 – 21:00

Geen programmering ivm oktoberfeesten.

    No Twitter Messages.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress