Uitgaan in Sittard, Toneel, Muziek
Connect with us:

Ons aanbod

 

Het aanbod binnen onze school per discipline:

TONEEL
In de toneelklassen leer je (basis) vaardigheden van toneelspelen en theatermaken.
Je ontdekt je eigen theatrale instrument: wat kun je met je lichaam, stem en gezicht?
Daarnaast onderzoek je voortdurend de kracht van theater en in combinatie met dat wat jij interessant vindt leren we je theatermaken.

Klas?
Je kunt les volgen in een toneellesklas of deelnemen aan de productieklas toneel.
o In een toneellesklas volg je toneelles en speel je in het midden en op het einde van het lesjaar in een toneelpresentatie.
o In de productieklas toneel ga je o.l.v. een regisseur een toneelvoorstelling maken die op het einde van het lesjaar vier keer gespeeld wordt.


MUSICAL (cross-over discipline: toneel, zang, dans)
In de musicalklassen leer je (basis) vaardigheden van toneel, zang en dans, maar ga je bovenal experimenteren met het combineren van deze disciplines. Je ontdekt hoe je van zang en dans theater kunt maken en hoe je muziek kunt inzetten om scène-materiaal theatraal te ondersteunen.

Klas?
Je kunt les volgen in een musicallesklas of deelnemen aan de productieklas musical.
o In een musicallesklas volg je toneel-, zang- en dansles en speel je in het midden en op het einde van het lesjaar in een musicalpresentatie.
o In de productieklas musical ga je o.l.v. een regisseur een musicalvoorstelling maken die op het einde van het lesjaar vier keer gespeeld wordt.


DANS
In de dansklas maak je kennis met verschillende dansstijlen (HipHop, Modern, Klassiek Ballet, Jazz). Je leert improviseren en je werkt aan verschillende choreografieën. Tegelijkertijd zoek je naar een eigen bewegingstaal. Vanuit hier ga je aan de slag met het maken van scènes
en onderzoek je hoe je met je lichaam verhalen kunt vertellen.

Klas?
Je kunt les volgen in de danslesklas.
o In de danslesklas volg je dansles en speel je in het midden en op het einde van het lesjaar in een danspresentatie.

ZANG
In de zangklas maak je kennis met nummers uit verschillende muziekstijlen. Je leert zangtechnieken, toonhoogtes, meerstemmigheid en je leert naar jezelf te luisteren. Tegelijkertijd zoek je naar een eigen sound en naar de sound van de groep. In de zangklas krijg je een combinatie van privélessen en groepslessen.

Klas?
Je kunt les volgen in de zanglesklas.
o In de zanglesklas volg je zangles en zing je in het midden en op het einde van het lesjaar in een zangpresentatie.


BEELDENDE KUNST
In de beeldende kunstklas leer je beeldende kunst technieken en ontdek je verschillende vormen binnen het vak. Je gaat aan de slag met o.a. tekenen, schilderen, ontwerpen, kleien, fotograferen, kostuums naaien en experimenten. Als een echte kunstenaar ga je aan de slag in een atelier en ontdek je met jouw creativiteit wie jij al kunstenaar bent en wat jij wilt maken.

Klas?
Je kunt les volgen in de beeldende kunstklas.
o In de beeldende kunstklas volg je lessen in beeldende kunst en exposeer je twee keer per jaar jouw werken.

Per discipline hanteren we verschillende niveaus, op de niveaupagina vind je meer info hierover.

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress