1e voorronde Cabarette-ketet 2017

Zaterdag 4 maart 2017.

De kandidaten voor de 1e voorronde van cabarette-ketet 2017 op zaterdag 4 maart 2017 zijn de volgende:
1. Jules Keeris
2. Wim Janssens
3. Rima Kawuwung
4. Martin Borggreve
5. Annechien Lelijveld

1. Jules Keeris.

Ik ben Jules Keeris (23 jaar) en ik ben momenteel derdejaarsstudent aan de Academie voor Theater in Tilburg. Daar volg ik de variant-voltijd-opleiding tot theatermaker/docent theater. In juni 2015 stond ik voor het eerst op het podium als cabaretier, nadat ik eerder wel eens typetjes deed en korte sketches maakte en speelde met (theater)vrienden. Na enkele optredens nam ik deel aan het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen/Rotterdam. Hier haalde ik plotsklaps de halve finale, wat naar meer smaakte. Dit jaar won ik Pucks Talent Cabaret in Arnhem.

Mijn programma bevat persoonlijke verhalen over o.a. mijn vader, mijn geboortedorp en uitstapjes naar de sauna. Met een regelmatige kwinkslag naar de recente wereldproblematiek -compleet met AZC’s en terreurdreiging- en mijn visie daarop. Zonder pathetisch te worden: een korreltje zout doet wonderen.

 http://juleskeeris.weebly.com/cv.html

2. Wim Janssens.
Na verschillende workshops improvisatietheater was Wim in 2014 door de microbe gebeten om zich op het podium te wagen. Het gevoel om een publiek aan het lachen te maken en zichzelf daarbij ook nog kostelijk vermaken bleken een goede combinatie. Najaar 2015 besloot hij dan gehoor te geven aan zijn drang om ook alleen een publiek te vermaken. Nu op 35-jarige leeftijd is hij een goed jaar bezig met stand-up comedy. Dit bracht hem in het najaar van 2016 tot in de Halve Finale van Humo’s comedy cup in België. Geduld is nooit zijn sterke kant geweest en zijn comedy is daar een spiegel van. Kortere moppen met een verhaalsausje erover. Het leven van elke dag als inspiratie en een levendige verbeelding om de spanning erin te houden.

Programma:
Net als bij vele leeftijdsgenoten komt er met het ouder worden ook een grotere bewustwording. Welke keuze’s maak ik helemaal zelf? Welke worden door “het leven” aangereikt? Met zelfrelativering voorop geeft dit een andere kijk op het heden en het verleden. In de spiegel zie ik een gewone man. Een man met een huis, een gezin een een stabiele baan. De ene noemt het sleur, de andere stabiliteit. De ene loopt ervan weg, de ander loopt gewoon mee. Ik probeer er vooral de humor in te zien.

3. Rima Kawuwung.
Moeder,oma, echtgenoot, freelance katholiek en huishoudkabouter van 51 jaar.

“Een jong talent in een oud lichaam”.
Geboren & gestopt met groeien in Indonesia.
Ik voel me inmiddels thuis hier en de kinderen zijn het huis uit en ik ben nu zo goed geïntegreerd dat ik besloten heb om te gaan genieten van mijn ME- TIME!
Ik kom uit gelovig gezin & daarom geloof ik ook dat ik nooit te oud ben om mijn droom waar te maken.

4. Martin Borggreve.
Ik ben 50 jaar geleden geboren in Twente. Na enkele omzwervingen in de grafische wereld en de journalistiek belandde ik in de psychiatrie. Echter niet als werknemer. Hier leerde ik het podium kennen en merkte dat ik me er thuis voelde. Sindsdien heb ik het podium omarmt. Nu geldt zonder podium, geen leven.

Het programma:
Mijn show ‘Letterlijk’ gaat over mijn leven met een psychische aandoening. Hoe is het ontstaan, hoe ga ik er mee om en wat betekent het voor mijn leven.

5. Annechien Lelijveld.
Geboren op 23 december 1983 in Woerden. Als kind zijnde was ik al veel bezig met muziek en theater. Zo sloot ik me op in mijn kamer om te zingen en theater te oefenen waarbij ik briefjes op mijn kamerdeur hing om niet gestoord te worden. Ik heb gewerkt bij de Animatiecompagnie waarbij je o.a. d.m.v. verschillende typetjes mensen op vakantie entertaint. Daarnaast heb ik ook jaren vrijwilligerswerk gedaan bij de Vakantiespelen gericht op theater en typetjes. In 2007 heb ik de opleiding aan Theaterschool de Trap behaald gericht op acteren voor televisie. Ik heb de opleiding sociaal pedagogisch hulpverlener behaald en ben ongeveer 10 jaar werkzaam in de Jeugdzorg. Recent richt ik me op Jeugdbeleid. In 2014 heb ik een cursus cabaret gevolgd en het waardevolle advies gekregen verder te gaan in de muziek. In januari 2015 ben ik noten gaan leren lezen en in februari 2015 gestart met pianospelen. Binnen een half jaar begon ik mijn eigen nummers te schrijven. Ik ben gelukkig dat ik deze talenten heb mogen ontdekken.

Programma:
Een voorstelling voor horenden en doven mensen met de thema’s:
-Integratie in de Nederlandse samenleving
-Reizen&Schoenen
-Allergrootste liefde’.

Deel dit: