Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard

Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard. We programmeren muziek, toneel, cabaret en natuurlijk onze eigen Pien, puk & Co kindervoorstellingen. Wil je zelf optreden in Pitboel Theater, dat kan natuurlijk ook. voor meer info klik je hier. Wil je meer informatie over de lessen die je in Pitboel Theater kunt volgen klik dan hier. Volg ons ook op facebook. U kunt uw kaarten reserveren door op het formulier rechts naast deze agenda in te vullen. U kunt bij ons niet pinnen

Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard.

sep
26
za
2020
Repetitie van De voorstelling: De Man Die Musicals Haatte.
sep 26 @ 11:00 – 16:00

Repetitie van De voorstelling: De Man Die Musicals Haatte. Niet openbaar toegankelijk.

Deel dit:
okt
11
zo
2020
Pit Pop in Volt @ Pop podium Volt
okt 11 @ 14:00 – 18:00
Pit Pop in Volt @ Pop podium Volt

Poppodium Volt opent haar deuren voor Pitboel Theater’s PitPop op zondag 20 september en 11 oktober. Helaas kon het event niet plaatsvinden in het theater, daarom verhuizen we voor deze concerten naar Poppodium Volt!

Reserveren via Volt.

In deze bijzondere tijd konden twee belangrijke concerten voor regionaal talent niet door gaan. Daar konden we natuurlijk niet mee akkoord gaan, daarom slaan het Pitboel Theater en Poppodium Volt in samenwerking met Pop in Limburg en het (Prins Bernhard) Cultuurfonds de handen in een om een podium te bieden voor deze muzikanten.

Zondag 11 oktober staan de bands GULLS en Solomon in de schijnwerpers.
GULLS had eerder dit jaar theaterpop moeten afsluiten, maar het is nu tijd om toch uit te pakken op het podium. Pure indierock met een vleugje Ulrika Spacek, Deerhunter en Froth.
Maastrichts trots Solomon bracht in juli het eerste deel van hun debuut ep “endless” uit, deel 2 volgt later dit jaar. De band stond al op onder het Bruis festival, Magische Maastricht en ook al eerder in Sittard tijdens DVERS.

Voor beide shows zijn slechts 78 kaarten per show beschikbaar, ze kosten slechts 5euro per stuk, dus wees op tijd.

Deel dit:
okt
16
vr
2020
Finale van Cabarette-ketet 2020
okt 16 @ 20:00 – 23:00

Vanavond is de finale van Cabarette-ketet 2020.

De deelnemers voor de finale van 16 oktober 2020 zijn dus geworden:
Roosje Pertz, Maartje Mikx, Mo Hersi, Tim Kroezen, Yannick Joos en Hajo Groeneveld.

Roosje Pertz.
Roosje Pertz. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterIn 2018 besliste Roosje Pertz om eens op een podium te zeggen wat ze dacht. Dat bleek pure comedy te zijn. Haar rake observaties vallen in de smaak bij een breed publiek. Goedgezind en flink, maar niet té braaf. Roosje gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse.

In 2019 nam Michael Van Peel Roosje mee op tournee als een van zijn Young Ones.

Ze is ook te beluisteren op de podcasts Dertigerspraat en KiloCast. Met een Leuvens accent. Ooit wordt dat weer hip. Roosje is heel sociaal op Twitter, Youtube, Facebook en Instagram.

 

Maartje Mikx.
Maartje Mikx. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterMaartje is 44 jaar en ze is haar hele leven al op zoek naar de liefde. Ze is onlangs gescheiden en het daten is behoorlijk veranderd sinds de jaren negentig. Ze heeft een groot hart en ze is een eeuwige optimist, het komt dus vast goed…

 

 

 

 

Mo Hersi
Mo Hersi. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Bio:
Mo Hersi
Mo Hersi is een inspirerende comedian met een veel te groot ego, daarnaast probeert hij de wereld te begrijpen vanuit zijn Afrikaanse Almeerse bril, wat zorgt voor veel hilarische momenten.

Beschrijving van programma:
EGO
De eerste zwarte mannelijke comedian in Nederland met een oudejaarsconference is Mo Hersi uit Almere
‘EGO’ is als Oudejaarsconference een combinatie van comedy, spoken-words en muziek. De oudejaarsconference is sinds de jaren 60 uit de vorige eeuw met Wim Kan en Toon Hermans een Nederlandse traditie geworden. Toen heetten de bespelers nog cabaretiers, nu comedians, stand up comedians zelfs met namen als Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Roué Verveer, Murth Mossel, Najib Amhali, Fuad Hassan, Ali B en Eric van Sauers. Is er nog geen zwarte mannelijke comedian geweest die een oudejaarsconference heeft gehouden. Howard Komproe heeft in 2014 nog wel een Nieuwjaar conference in Toomler Amsterdam gehouden en verder heeft niemand van de nieuwe garde zich aan dit genre gewaagd. Mo Hersi kan en wil dan ook graag de eerste zijn, waarmee hij en passant ook de titel van zijn voorstelling ‘EGO’ bevestigt.
Als vluchteling in Almere kwam Mo in aanraking met de Nederlandse traditie van ouderjaarsconference en was direct fan van Youp van ’t Hek. Vooral zijn ‘freedom of speak’ sprak hem aan. Van ’t Hek plantte het aanvankelijk het zaadje maar sinds 2016 presenteert Hersi zich als ‘inspirerend comedian’ in vlogs en met optredens (15.000 volgers). Met polarisatie, radicalisering, burgerschap, eigen culturele identiteit staan er veel spandraden strak in de samenleving, waarover je makkelijk struikelt. Zeker als je niet weerbaar bent tegen uitingen in de media en de politiek, maar ook op straat en in je directe omgeving. Die ervaring deelt Mo Hersi maar hij heeft ook het recept daartegen. In de voorstelling EGO toont Hersi zich niet alleen als de meest geslaagde vluchteling van Nederland en wil met een bevrijde stem en zijn ‘kijk op het rijk’ het maatschappelijk debat rond diversiteit dat gevoelig of heel complex ligt of heel beklemmend en vierkant in de publieke opinie word besproken meer lucht, ruimte en inspiratie geven.
Net als elke traditionele oudejaarsconference komen gebeurtenissen uit Nederland en Almere aan bod, maar niet alleen uit 2020, ook uit de jaren daarvoor. Diversiteit is een thema dat nog niet aan jaargangen is gebonden. Met de voorstelling geeft Mo zijn blik op het verhaal van diversiteit in Nederland en introduceert hij de theaterbezoekers in de wereld van zijn dubbele ego, het verhaal van een Afrikaanse Almeerder in Nederland.
Zijn verhaal kent vaak een met humor ingebedde serieuze boodschap, waarmee hij duidelijk wil maken dat burgerschap en culturele afkomst niet met elkaar in tegenspraak zijn. Je kunt wachten tot dat de wereld en je omgeving verandert, of je kunt proberen die verandering zelf te bewerkstelligen. Dat is nu net het adagium van Mo Hersi geworden en wil hij in dit avondvullend theaterprogramma zijn kijk op de wereld delen met het publiek in de zaal.
De keuze voor de oudejaarsconference kiest als vorm biedt hem de ruimte om de complexe onderwerpen van deze tijd als burgerschap, weerbaarheid, islamisering, polarisatie en zelfs radicalisering met de vrijheid van spreken à la Youp van ’t Hek te kunnen benaderen. Dat moet bevrijdend kunnen werken, voor hem, de doelgroepen en het publiek.
Mo Hersi (1985)is in Ethiopië geboren en is als ex-vluchteling bekend geworden als ‘The Messenger’ en verbinder van Nederland met zijn voettocht van 800 kilometer door Nederland. Daarnaast is hij ambassadeur voor Vluchtelingenwerk Nederland en Ambassadeur diversiteit van de Vierdaagse Nijmegen. Hersi zet zich graag in voor meer verbinding en diversiteit in Nederland. “Hoe meer culturen met elkaar delen, hoe rijker we Nederland samen kunnen maken.”

Tim Kroezen.
Tim Kroezen. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theter20 minuten over eten, mannelijkheid en het klimaat.

Biografie:
Tim Kroezen werd geboren op 27 augustus 1991. Dat leek toen een onbeduidende dag, vandaar dat hij zijn verjaardag zelden viert. Na een traineeship bij een multinational en een burn-out belande Tim in de comedy. Naast comedian is hij ook schrijver van korte autobiografische verhalen die zelden tot nooit gelezen worden.  Finale van Cabarette-ketet 2020

Yannick Joos.
yannick joos. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterBio :
36 jaar
Orthopedagoog van beroep .
Na mijn studies als orthopedagoog in Antwerpen heb ik een opleiding Woord en drama aan de theaterschool Ritcs in Brussel gevolgd.
Waarna ik in Brussel bij verschillende theatergezelschapen heb gespeeld.
Ik won met theatergezelschap Deffekt het Landjuweel voor het stuk Agamemnon.
De hoogste prijs voor amateur en semi professionele theatergezelschappen.
Deed mee aan een aantal afstudeerprojecten voor de theateracademie in Maastricht.

In mijn vrije tijd probeer zoveel mogelijk speeltijd ambacht en ervaring op te bouwen als comedian.
Ik ben hier nu zoal een 3,5 jaar mee bezig.
Elke 2 weken heb ik een live actua segment op de radio Bruzz.
Ik woon en werk in Brussel.

Programma :
In mijn programma en op het podium komen de wereldverbeteraar en de professioneel ADHD’er die in mij roepen naar buiten.
De overvloed aan gedachten en stemmen die in mijn hoofd elke dag opbouwen krijgen daar een plaats.
Het gaat van hoe ik in het leven sta als adhd’er ,hoe het was om hiermee op te groeien. Wat voor invloed dat heeft op mijn job als orthopedagoog.
Wat het is om als opvoeder , begeleider te werken in een dagcentrum waar je workshops geeft.
Wat kom je tegen als zwemcoach op de special olympics…

Wat krijg je als je een adhd’er met een absurde kijk op de dingen maar met een liefde voor het podium op de planken zet. Een explosieve maar grappige rit.

Hajo Groeneveld.
Hajo Groeneveld. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterHajo (37 jaar, getrouwd, twee dochters) droomde als klein jongetje al over een bestaan als cabaretier. Omdat hij van zijn moeder eerst een écht vak moest leren, heeft hij zich na zijn studie vol overgave gestort op het leven als brave burgerman. En niet geheel onverdienstelijk: in 2011 won hij de Landelijke Pleitwedstrijd voor jonge advocaten. Maar nu hij aan de voorwaarde van zijn moeder heeft voldaan, durft hij alsnog zijn hart te volgen in de hoop dat zijn grappen net zo scherp en overtuigend zijn als zijn pleidooien. En zo niet, is elk optreden voor hem op zijn minst een mooi excuus om zijn vrouw en kinderen weer een avond te ontvluchten. Want dat zijn leven als echtgenoot en vader van jonge kinderen niet altijd over rozen gaat, wordt helemaal duidelijk na het zien van zijn programma. Voor Hajo is elk optreden dus op voorhand al een succes. Wanneer het publiek ook nog een leuke avond heeft, is dat mooi meegenomen!

Meer weten over Cabarette-ketet? Volg de link. Humor in Sittard Finale van Cabarette-ketet 2020

Finale Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.

Deel dit:
okt
17
za
2020
Herfstvakantie
okt 17 hele dag
Deel dit:
Kuhn Fu
okt 17 @ 20:00 – 22:30

Kuhn Fu
KUHN FU’s derde album Chain the Snake werd op 22 maart door BERTHOLD Records uitgebracht. Christian Kühn, die ook de muziek componeerde, ziet ‘stilistische veranderingen sinds onze laatste plaat. De band is tegenwoordig een paranoïde – prog – punk – jazz uitvoering, legt hij uit. Kühn werkte aan het vorige album Kuhnspiracy en had last van een ‘post-romantische jazz / rock-stoornis’, een aandoening die de gerenommeerde psychiatrie niet kende. “De romanticus stond voor een onvervulde hunkering, die er nog steeds is, maar de punk die er niet om geeft, wint momenteel”, legt hij uit.

KUHN FU verbaast nog steeds een enthousiast publiek. In 2018 speelde de band 55 optredens in 17 landen in heel Europa, van de Balkan tot het zuiden van Spanje, waar het album in twee dagen werd opgenomen tijdens een drukke tour.

De line-up van de band: Christian Kühn uit Duitsland op gitaar, Ziv Taubenfeld uit Israël op klarinet, Esat Ekincioglu uit Turkije op bas en George Hadow uit Engeland op drums.

De energie en gekte van het oeuvre van KUHN FU kan niet worden gewenst. “Het thema van de oplichter en schurk is een terugkerend onderwerp in de nummers op dit album”, zegt de componist. Er is hem vaak verteld dat hij gekke profetieën viert, alleen het negatieve ziet en dat alles snel zal sterven. Desalniettemin gaat de band nu haar zevende jaar in en Kühn beschouwt dat als een grote prestatie.

“Als we een Oostenrijkse Billy Jenkins wilden, die beter dan Christian Kühn en zijn Kuhn Fu-combo, manisch in termen van gitaren, poppendansen en humor noemen, had hij het festival met een emmer vol gekke humor opgekropt in de vermomd van avant speed jazz. ” Jazzwise, VK

“In overeenstemming met zijn opzichtige, absurdistische albumhoezen is de muziek die Kuhn Fu maakt, op haar beurt strijdig, dansbaar en absoluut verrukkelijk.”
Doug Collette, alboutjazz Kuhn Fu

Zo zou Kuhn Fu’s muziek kunnen worden omschreven: “als een snel, soms adembenemend metal-jazz cabaret – de ene muzikale punchline jaagt op de volgende.”

Jazzthetik, DE
“Een vermakelijke chaos, een nauwkeurig georganiseerde actie die het best live wordt ervaren – en ter herinnering, er is het album voor de bank thuis.” JazzThing DE

“Kühn vertrouwt op K & K – Klamauk en klasse – en is er dol op.”
Salzburg News, AT

“Chain The Snake” is een intellectuele chaos, een geplande sabotage voor het plezier, een experiment voor gekke professoren, een kermis voor moderne freaks. ” Murat Beser – Cumhuriyet, TR

Christian Kühn – git
Ziv Taubenfeld – bcl
Esat Ekincioglu – kb
George Hadow – dr

KUHN FU’ jazz . Jazzblazzt en SLIM. en Pitboel theater

Deze avond wordt in samenwerking met Jazzblazzt en SLIM. georganiseerd.

eer muziek in Pitboel theater: volg de link. Kuhn Fu

Deel dit:
okt
18
zo
2020
Herfstvakantie
okt 18 hele dag
Deel dit:
okt
19
ma
2020
Herfstvakantie
okt 19 hele dag
Deel dit:
okt
20
di
2020
Herfstvakantie
okt 20 hele dag
Deel dit:
okt
21
wo
2020
Herfstvakantie
okt 21 hele dag
Deel dit:
okt
22
do
2020
Herfstvakantie
okt 22 hele dag
Deel dit: