1e voorronde Cabarette-ketet 2018

Zaterdag 24 februari 2018.

De kandidaten voor de eerste voorronde van Cabarette-ketet 2018 zijn:
1. Arjan Evertz
2. Fisimatente
3. Liesbeth Goossens
4. Jeroen Bloemhoff

Arjan Evertz.
Mijn naam is Arjan Evertz 36 jaar geboren in Heerlen. Ik doe nu 4 jaar aan cabaret en probeer nu zo veel mogelijk vlieguren te maken met mijn 2e avondvullende show: Mijn w.c. eend houdt van bruinbrood. Een show waarin ik u mee neem in de gedachtekronkels van een schoonmaker op zoek naar innerlijke rust, sanitaire reinheid….En ohja iets met een boeddha beeldje. De show zit vol gortdroge humor, absurde sketches af en toe een lekker liedje en meerdere rode draden.
Vorig jaar heb ik veel samen gewerkt met de Rotterdamse duizendpoot Arie Vuyk. Van deze man heb ik veel geleerd waaronder hoe schrijf je een goede grap ( iets wat achteraf heel handig blijkt te zijn als cabaretier wilt worden ). In de tussentijd merk ik dat mijn podium presentatie aan kracht en dynamiek heeft toe genomen. Afgelopen zomer had ik nog de eer om in de finale van het Utrechts Cabaret Festival te staan.

Fisimatente.
Het was in de napoleontische tijd met strenge winters. Vele mensen leden onder honger, anderen zeurden niet zo en gingen dood.
Pas eeuwen later werd Fisimatente geboren. En dat was een feestje. Na een jaar gekleuterd te hebben rammelen ze aan de poorten van Sittard.
Cabaretteketet, dat is wat ie wil.

En lieke ook. Lieke komt altijd kijken naar Thom, Hayo en Samuel. Zij ruimt braaf lege bekertjes en afgebrande sterretjes op. Dat doet ze goed. Je zou bijna kunnen zeggen dat ze er een beetje bijhoort inmiddels. Ze heeft inmiddels zelfs tekst. En kent het grotendeels uit d’r hoofd. Want dat is wel zo, Lieke heeft een hoofd. Zonder Lieke had fisimatente geen liedje dat Lieke begeleidt. En samuel ook niet. Maar die begeleidt dan ook geen liedjes.

In een tijd waar IS-aanslagen en Dionne Stax het nieuws beheersen. Waar je je (ongeboren) verveelde kinderen dient op te voeden tot maatschappelijk verantwoorde volwassenen, met zo min mogelijk racistische denkbeelden. Juist dan Fisimatente, om de ogen uit je kop te schamen voor wie je bent geworden.

Volgens Marjoleine Enja: ‘Creatief, origineel en grappig.’
Maar de zus van Hayo is dan ook een lieverd.
Totdat je de haren uit d’r hoofd trekt.
Daar wordt ze verschrikkelijk kaal van.
Cabaretteket.

Voorstelling
Een liedje, een scene, nog een scene, en een liedje, dan weer een scene met een sketch. Bent u ook benieuwd of er nog een elfstedentocht komt?
Fisimatente niet, die zijn benieuwd naar cabarettekett. Fisimatente wilt het liefst aan heel Sittard laten zien wat ze kunnen. We hebben geoefend, gezweet en een hoop onfatsoenlijke woorden weg moeten gooien om tot dit spel te komen.

Liesbeth Goossens.
Lizzie brengt liedjes in het Nederlands met teksten die zich in je hoofd verschansen. Over opgroeien, het verdriet van verhuizen, de dictatuur als onderschatte vorm van samenleven of die keer dat ze een hondje cadeau kreeg voor haar zevende verjaardag – en wat er toen gebeurde, geloof je nooit. Kortom: 200 gram artisanale melodieën aan elkaar gelijmd met versgebakken praatjes. En ja, dat mag iets meer zijn.

Lizzie schreef altijd al liedjes. Over zichzelf, de wereld en andalousesaus. Elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en personen is dus waarschijnlijk terecht. Gewapend met haar gitaar brengt ze eigenwijze kleinkunst met een vleugje cabaret, die zich zonder genade als een oorwurm in je hoofd nestelt.

Lizzie speelde – onder andere – al op het podium van Monk (Brussel, BE), Het Depot (Leuven, BE) en DE Studio (Antwerpen, BE).

Jeroen Bloemhoff.
Jeroen is in 1991 geboren in Rotterdam, en sinds 2013 bezig met stand up comedy en cabaret. Zijn focus ligt meer op stand up comedy, maar hij schuwt niet weg van cabaret waarmee hij langere shows speelt waarin het verhaal meer aandacht krijgt. Zijn eerste liefde blijft echter de lach, en dat zal ook altijd de focus zijn van shows: mensen laten lachen.

Programma: Doodsbang. In dit programma benoemt Jeroen zijn angsten en hoe hij daarmee omgaat. Dit doet hij door middel van een grote fantasie en originele invalshoeken en observaties. Maar gelukkig is er ook nog genoeg ruimte om af te wijken voor wat zijsprongetjes.

Deel dit: