1e voorronde Cabarette-ketet 2019

1e voorronde Cabarette-ketet 2019.
Vandaag is de eerste voorronde van Cabarette-ketet. De deelnemers zijn:
Loek Marneffe
Kjen Descheemaecker
Martin Borgreve
Sjoerd Janssen
Prasad Postma
Dylan Berkeveld

De twee deelnemers aan de eerste voorronde van Cabarette-ketet 2019 die door zijn naar:

Loek Marneffe en Kjen Descheemaecker.

 

Loek Marneffe.
Een spotlight, een podium en een microfoon. Veel meer is er eigenlijk niet nodig om Loek Marneffe in zijn kracht te zetten. Deze 29 jarige
stand-up comedian uit Eindhoven gaat op het podium de strijd aan met worstelingen uit het dagelijks leven en gebruikt daarbij een flinke
dosis zelfspot. Met scherpe analyses neemt hij het publiek mee in zijn soms absurde gedachtespinsels om deze vervolgens keihard te
relativeren met rake grappen. Veel tijd om bij te komen is er echter niet, want als Loek eenmaal op stoom is is hij maar moeilijk af te
remmen.

Kjen Descheemaecker.
Kjen Descheemaecker is Vlaams Kampioen Beatboxen en was ook te zien in de Vlaamse versie van Got Talent op VTM. Sinds een 4-tal jaar combineert hij beatboxen met zijn passie voor theater en comedy. Hij brengt een mengvorm van stand-up comedy met beatbox. Het publiek wordt verbaasd door wat er allemaal mogelijk is met de menselijke stem en dat terwijl er ook zeer veel gelachen wordt. Kjen brengt humor over muziek en over herkenbare situaties zoals het bejaardentehuis. Zijn comedy werd al snel opgemerkt in het Vlaamse circuit, zo raakte hij in de halve finale van de Radio 2 Humorklas en kreeg hij een eervolle vermelding van de jury in de Humo’s Comedy Cup. Hij is benieuwd wat het Nederlandse publiek van zijn show vindt en schrijft zijn daarom in voor Cabarette-Ketet.

Martin Borgreve.
Een voorstelling over hoe mijzelf probeer staande te houden in een wereld die voor mij vreemd overkomt. Met alle problemen die daarbij de revue passeren.

 

 

 

 

Sjoerd Janssen.
Sjoerd Janssen slijt zijn dagen wandelend door Maastricht. Hij vraagt zich dagelijks af of het glas halfvol of halfleeg is, maar vraagt zich vooral af waarom er überhaupt een glas staat. En waarom het niet op een onderzetter staat.

 

 

 

Prasad Postma.
De nu volgende voorstelling heet PROEFBALLONNETJES en is van Prasad Postma.
Prasad is geboren in India, maar woont alweer een tijdje in Nederland. Hij was direct verliefd op ons land, maar hij maakt zich tegenwoordig toch wat zorgen over de groeiende kloof tussen de politiek en de gewone mensen, de échte mensen, het volk.

 

 

 

Dylan Berkeveld.
Dylan studeerde in 2014 af als voedingsmiddelentechnoloog aan de hogeschool Inholland te Delft. Als ingenieur vervolgde hij zijn weg richting de podiumkunsten en vond daarbij theaterschool De Trap. Na 3 jaar theatermaken te hebben gevolgd begon het cabaret te trekken. in 2018 stopte hij met de opleiding om zich daar volledig op te richten.
In zijn voorstellingen speelt Dylan met de vreemdheid van zijn wereldbeeld. Absurdistische gedachtesprongen en knullige taalgrappen wisselen elkaar af. Tussendoor vertelt hij ontwapende verhalen over o.a. zijn leven als ex-gameverslaafde, docent op het HBO, internetpersoonlijkheid en alleenstaande huis- tuin- en keukenfilosoof.
In het werk als theatermaker herken je veel thematieken die ook in zijn cabaretvoorstellingen voorkomen. De disfunctionaliteit van hedendaagse gewoontes, systemen en gedachtegoed is vaak het hoofdonderwerp.
Ook richt hij zich op theatermaken vanuit een wens/idee van een acteur/groep.
Over de voorstelling
In mijn voorstelling staat mijn gameverslaving centraal. Ik vertel kort over het leven met een verslaving/depressie en hoe dat vandaag de dag invloed heeft op wie ik ben en hoe ik functioneer – of juist niet.
Daarnaast neem ik jullie mee in de wereld van het online gamen. Dat de mensen waarmee je speelt echt zijn, en samen met hen de meest bijzondere avonturen mee maakt.
Gegrepen uit mijn leven, met absurdistische gedachtesprongen en verborgen woordgrappen hoop ik het publiek mee te nemen in mijn verhaal.

Deel dit: