2e voorronde Cabarette-ketet 2017

Zaterdag 25 maart.

1. Peter Hens
2. Reza Rahimiyan
3. Jean Opgenort
4. Sammy van der Vaart
5. Yannick Noben

1. Peter Hens.
Peter Hens is een mens. Zo’n enthousiast exemplaar, vol goesting. Een pallieter, met een zorgeloze ziel. Of toch, dat probeert hij te zijn. Als een moderne ontdekkingsreiziger trok Peter de voorbije jaren de wereld rond. Hij keerde terug met een rugzak vol verhalen en een Russisch lief. Om uiteindelijk te belanden op zijn favoriete bestemming, het podium. Peter is een vreemdeling in comedyland, maar pas op want hij heeft een gitaar. En hij drinkt al eens graag een trappist of tien. Wees welkom vrienden, zet u in de ronde en geniet van deze simpele jongen uit de Kempen. Uw diepste wens, Peter Hens.

2. Reza Rahimiyan.
Reza Rahimiyan moest 16 jaar geleden vanuit de theaterzaal in Iran naar Nederland vluchten. Hij was acteur en cabaretier, maar maakte een ‘foute’ grap met grote gevolgen. Nu probeert hij hier de draad op te pakken op het toneel. Reza heeft meerdere malen meegedaan aan cabaretfestivals met wisselend succes. Maar van opgeven heeft hij nog nooit gehoord!
Trots op Nederland Mijn voorstelling gaat over cultuurverschillen en grappige anekdotes met taal en aanpassing in en aan Nederland. Het is mij opgevallen dat Nederland zo’n zorgzaam en gastvrij land is. De buurman zorgt dat je op tijd op je werk komt en het benzine station verkoopt je geen gehaktbal als het ramadan is, terwijl je barst van de honger. En als je uitgenodigd wordt om te eten wordt je eerst gevraagd hoeveel aardappels je eet. Maar in Nederland moet je ook veel, zelfs leren “bevallen” en dat is als Iraanse man toch een zware bevalling! Gelukkig ben ik maar met één Nederlandse vrouw getrouwd, hoewel ik er van de Iraanse wet wel 5 mag hebben. Maar zoveel vrouwen leveren ook zoveel kopzorgen. Daar heb ik geen tijd voor nu ik zo’n bekende schilder ben geworden met belangrijke opdrachten…ik heb al genoeg aan mijn hoofd!

3. Jean Opgenort.
Jean is 31, Brabander, hobby-autist, hardnekkig single en lijdt aan inwendige drang naar erkenning, die hij zoekt door op het podium grappen te vertellen. Won de Comedyhuis Afvalrace 2015. Verloor nog veel meer. Jean kan overkomen als de ideale schoonzoon, maar ook als weirdo met onlogische gedachtekronkels. Geheimpje: hij is het allebei.

Lach als ik schiet
Jean verteld grappen
Zonder rode draad
Of stiekem toch een rode draad?
Waarschijnlijk niet

4. Sammy van der Vaart.
Ik ben een liefhebber van cabaret, maar heb er tot oktober 2009 (zelf) niks mee gedaan. Ik ben toen gaan deelnemen aan cameretten (inclusief een workshop) in Rotterdam, met het idee dat ik in Rotterdam toch niemand ken en dat ik door mijn Limburgse accent door niemand wordt verstaan. Dat idee ging in rook op omdat het grootste deel van mijn publiek, uit familie en kennissen bestond. Echter beviel het wel en ik ben hiermee doorgegaan tot circa 2011, met wat kleinere festivals. In 2011 stond ik in de finale van het Utrechts kleinkunst festival. Hieraan heb ik nog een rol overgehouden aan een televisieprogramma dat moppen in sketches verfilmpt (bonkers/komt een blondje bij de dokter). Door persoonlijke omstandigheden ben ik daarna enkele jaren gestopt. in mei 2016 ben ik weer begonnen met deelname aan parkstad cabaret festival. Ik had veel zenuwen en besloot dat ik weer meer podiumervaring moest opdoen. Dit doe ik door open podia te betreden en aan festivals deel te nemen, zo ook aan cabarette-ketet

Wat hobbymatig begon is uitgemond in een droom die steeds tastbaarder lijkt te worden.

Ik zal het programma “Lust en liefde” brengen.
In lust en liefde speel ik iemand die onzeker is en veel tegenslagen beleefd. Het gaat er om hoe deze persoon zich staande houdt en probeert om steviger in het leven te staan. Ik zie het als een soort gechargeerde versie van mezelf.

5. Yannick Noben.
Yannick komt uit Belgie. en is beroepsmilitair van hoofdberoep. Yannick is een beginnende Comedian maar heb in de finale gestaan van commeere comedycup winnaar van comedymania en derde plaats caval rire een Franstalige wedstrijd. Gehuwd en heeft een dochter van 3 en 4 jaar.

Programma:
Verschillen tussen vader zijn van een dochter en van een zoon.
Uitdagingen in een huwelijk met een militair
Uitdagingen in een huwelijk met de meest slechtste antwoorden mogelijk.
Verschil tussen een diploma halen in avondonderwijs en dagonderwijs.
Problemen bij alcoholgebruik en de effecten op een persoon.