2e voorronde Cabarette-ketet 2018

Zaterdag 24 maart 2018.

De kandidaten voor de tweede voorronde van Cabarette-ketet 2018 zijn:
1. Hermes Ahmadi
2. Midge Hazewinkel
3. Paul Westra
4. Ronald Oudman

Hermes Ahmidi.
Hermes Ahmadi is iemand die overal en nergens vandaan komt. Geboren in 1987, van Afghaanse ouders, in wat toen nog Sovjet-Unie heette en nu Kazachstan. Als kind zag hij de oorlog in Afghanistan breken en zijn ouders namen hem en zijn twee zusjes mee naar Nederland, waar hij nog steeds woont. Daar heeft hij jaren in Brabant en in Amsterdam doorgebracht en woont nu in Eindhoven, dus als hij gevraagd wordt, waar hij vandaan komt, verwacht een ellenlang antwoord.
Als student sociologie is Hermes geïnteresseerd geraakt in alle rare gewoontes van mensen en samenlevingen. Zodoende begon hij aan open mics mee te doen om zo zijn ontdekkingen te delen. Tot nu toe treedt Hermes sporadisch op, soms maar een of twee keer per jaar, om zijn nieuwste grappen te vertellen, maar nu wil hij graag professioneel worden en gaat hij serieuzer in op zijn act, om niet alleen grapjes te vertellen, maar ook een verhaal.

Programma, titel: U bevindt zich hier
De act gaat over de voordelen en natuurlijk de nadelen van het leven als een bruine allochtoon in Nederland. Zo zijn er dingen in de Nederlandse taal waar niet helemaal overna gedacht blijkt te zijn. Hermes vergelijkt zijn leven van voor 9/11 met hoe die aanslagen zijn leven voorgoed hebben veranderd, maar ziet ook positieve dingen in zijn wat donkerdere tint. Zo hoeft hij nooit bang te zijn dat hij beroofd wordt.

Midge Hazewinkel.
Midge Hazewinkel (1992) is geboren en getogen in het pittoreske Zoetermeer. De stad met de Mandelabrug: In 2012 uitgeroepen tot de lelijkste brug van Nederland. Het spreekt natuurlijk voor zich dat Midge een heerlijke jeugd heeft gehad en met plezier is opgegroeid in Zoetermeer. Tegenwoordig is Midge woonachtig in het prachtige Leidschendam. Midge is cabaretier, stand-up comedian en User Experience Designer. In 2017 heeft Midge zijn studie Communication & Multimedia Design aan De Haagse Hogeschool afgerond: hiermee heeft hij zijn Bachelor of Science in the pocket!
In 2016 heeft Midge met zijn programma ‘Iets te Druk’ in het theater gestaan, hij heeft met dit programma een halve finale plek bemachtigd in het Utrechts Cabaret Festival. Een vervolgprogramma bleek niet ver weg en in oktober 2017 is zijn programma ‘De Leegte Van Het Koelkastdeurtje’ in première gegaan. Met ‘De Leegte van het Koelkastdeurtje’ staat Midge in januari 2018 in de halve finale van het Leeuwarder Cabaret Festival.

De Leegte van het Koelkastdeurtje
Het studentenleven; Midge weet er inmiddels alles van. Na 7 jaar lang van het studentenleven te hebben genoten wordt het voor Midge nu zo langzaamaan toch tijd om de ‘De grote boze mensenwereld’ in te gaan. Het afstuderen is begonnen, de slotakte van het studeren wordt gespeeld. Langzaam maar zeker kruipt het werkende leven zijn aderen door. Wat blijkt: ‘De grote boze mensenwereld’ is verschrikkelijk saai. Dus is het tijd om een feestje te bouwen.

Paul Westra.
In het dagelijks leven heeft Paul Westra een kantoorbaan. Enkele jaren geleden was Paul op zoek naar een (nieuwe) hobby. Na het volgen van diverse cabaret- en comedycursussen, is Paul tegenwoordig regelmatig te vinden in theaters en cafés. Je kunt dus wel zeggen dat de hobby aardig uit de hand is gelopen.”
Beschrijving programma:
Cabaret/Comedy in de vorm van een conference. Mijn conference is een opeenstapeling van eigenzinnige gedachtekronkels over onderwerpen en thema’s die ik vertel vanuit mijn logica. Van kleine dingetjes uit mijn dagelijkse leven tot grotere maatschappelijke thema’s

Ronald Oudman.
Ronald Oudman (1971) komt uit Leiden en treedt al enige jaren op als absurdistisch cabaretier, in 2016 stond hij in de finale van het Parkstad Cabaretfestival in Heerlen en in 2014 was hij finalist tijdens het Puck’s Talent Cabaret! festival in Arnhem. In het dagelijks leven is hij technisch applicatiebeheerder en is hij ook nog actief als cartoonist.

Programma:
Gaat over mijn onaangepaste gedrag, in het leven in het algemeen en op de arbeidsmarkt in het bijzonder. Er wordt ingegaan op het belang van het gebruik van deodorant en het gevaar van kunstnagels en daarnaast kan het publiek ook nog iets leren over Duitse gevechtsvliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog.

Deel dit: