Ballads & Blues, singer- songwriter contest 2019

Wanneer:
14 december 2019 @ 20:00 – 23:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-12-14T20:00:00+01:00
2019-12-14T23:00:00+01:00
Kosten:
€ 5,--

[fancy_header variation=”red”]Ballads & Blues, de singer- songwriter contest 2019[/fancy_header]

Ballads & Blues is een contest voor singer- songwriters in de Westelijke Mijnstreek. Ballads & Blues werd in 2013 voor het eerst georganiseerd. Elke deelnemer krijgt de gelegenheid om drie nummers voor publiek en jury ten gehore te brengen. Deze drie nummers bevatten covers en eigen werk. Er is een jury- en een publieksstemming. Voor de top 3 is er een prijs.

De deelnemers van Ballads & Blues 2019 zijn:

Jenny Theunissen
Jenny Theunissen is 14 jaar en zit in Atheneum 3 op het Graaf Huyn College. Ze is geboren in Geleen en opgegroeid met muziek. Thuis wordt veel muziek gedraaid, mijn vader speelt gitaar en piano en mijn moeder zingt. Toen ik 8 was, ben ik begonnen met piano spelen, toen ik 12 was begon ik met gitaar spelen, en sinds een paar maanden speel ik ukelele. Ik heb 3 jaar pianoles gehad, mijn vader heeft me de basis van het gitaarspelen geleerd en de rest heb ik met YouTube geleerd. Een paar maanden nadat ik begon met gitaarspelen schreef ik mijn eerste nummer: Out of my mind. Hierna volgden er meer, en ik heb nu een totaal van acht nummers. In die zelfgeschreven nummers speel ik gitaar en zing ik, en meestal begeleidt mijn vader mij op cajon of piano. Mijn muziek is het meest beïnvloed door Shawn Mendes en Billie Eilish, en mijn eerste optreden was in Kasteelpark Born op een muziekmiddag georganiseerd door Mo Jones.

Flyheart Daisy Manz en Garry Capel
Flyheart Daisy Mans en Garry Capel Ballads & blues 2019 Pitboel TheaterEen nieuw muzikaal avontuur! Wat is het leukste om te doen als je verliefd bent vragen jullie je misschien af? Nou.. Samen muziek maken!
Gitarist Garry Capel bekend van zijn werk in Exit31, Circus Mayhem en Kiss The Sun werkt samen met de getalenteerde singer songwriter Daisy Manz en samen vormen zij een unieke beleving gevuld met puurheid en liedjes recht vanuit het hart.
Hun allereerste EP is in de maak en bestaan uit originele liedjes die gaan over wie wij echt zijn.
Vonken sprongen over vanaf de eerste dag dat we elkaar ontmoet hadden en de chemie die wij hebben gaat verder op het podium! Liefde overwint alles en dat willen wij overbrengen door onze muziek.
Welkom bij ons liefdes verhaal.

Divya Kohli
Divya Kohli Ballads & Blues 2019 Pitboel TheaterIk ben een singer-songwriter en afgestudeerd filmproducent van de Nederlandse Filmacademie.
Ik schrijf nummers sinds kleins af op piano en gitaar.
Vorig jaar heb ik een cursus gevolgd aan het bekende Berklee College of Music in de V.S. Mijn eigen geschreven nummer en compositie werd hier als een van de weinigen geselecteerd voor het performance concert.
Mijn stijl omschrijf ik als gitaar en piano ballads met Pop/ R&B invloeden.
Ook ben ik filmproducent. Met mijn films heb ik als filmproducent nationale en internationale prijzen gewonnen. Ook werden mijn films meerdere keren geselecteerd in talenten categorieën van Filmfestivals. Ik was producer en post-producer van de korte film SISTERS van de Nederlandse Filmacademie. SISTERS, een dansfilm, was genomineerd voor beste eindexamenfilm van Nederland en won Best Youth Film op het Sehsuchte film Festival in Duitsland, The Audience International award op het Brusselse Shortfilmfestival in België en de juryaward en audience award op het shortwaves filmfestival in Polen. Hiernaast is Sisters geselecteerd voor filmfestivals in Zuid-Afrika Italië, Frankrijk en Israël.

Emi Pereza
Emi Pereza Ballads & blues 2019 Pitboel TheaterEmi presenteert veelal in samenwerking ontstane songs en verhaaltjes. De verhaaltjes worden ondersteund door soundscapes.
Kenmerkend zijn de poëtische teksten en de eigenheid. De nummers zijn zowel in het Nederlands als Engels. Ook brengt Emi een aantal covers. O.a. van The Cure en Lou Reed. Perezamusic komt uit Utrecht. Emi speelt in de band Inkhorn Controversy
Als singer-songwriter vindt hij zijn inspiratie in vooral ogenschijnlijk eenvoudige zangers als Lou Reed. Ook in zijn composities is Emi’s voorkeur voor eenvoud in muziek, zoals bijvoorbeeld bij Echo and the Bunnymen, terug te vinden. Andere inspiratiebronnen, naast het leven van alle dag, zijn Bonny ‘prince’ Billy, Mijndert Talma en Mark Kozelek.

Elke Lamerichs
Elke Lamerichs Ballads & Blues 2019 Pitboel TheaterAls singer-songwriter maakt Elke rustige muziek die geïnspireerd is door haar eigen ervaringen. Haar passie voor muziek begon al op een vroege leeftijd. Thuis groeide ze op met de muziek van Eagles en Simon and Garfunkel. Dit is een grote inspiratiebron voor haar muziekstijl geweest. Ook nu wordt ze nog veel geïnspireerd door andere artiesten waaronder Norah Jones, John Mayer en Tedeschi Trucks Band.

 

 

Franka Hoebers

Rafael Dulfer
Mijn naam is Rafaël Dulfer, na in meerdere bands gespeeld te hebben als gitarist heb ik besloten alleen verder te gaan. Ambities voor onder andere productie en zang hebben aan die keuze mee geholpen.
Een jaar lang heb ik rond gereisd en al zingend en met mijn gitaar muziek op straat gemaakt.
Daar heb ik mijn zang goed mee kunnen ontwikkelen.
Nu is de tijd gekomen om de set uit te breiden en de muziek te maken die ik altijd al heb willen horen. Een progressieve blend van gitaar, zang, synthesizers en vette drum beats met invloeden uit vele genres.

Aukje Hermanns
Licht, zuiver met een ruw randje, dat is de sound van Aukje.
Met haar gevoelige popsongs timmert ze hard aan de weg als jonge singer song writer.
Met de winst van het open podium van Sittard-Geleen laat ze zien dat hard werken beloond wordt. Deze winst ging niet onopgemerkt voor bij. Lokale radio stations en organisatoren van evenementen merkte haar op en gaven haar een podium.
Ondertussen als ambassadeur van stichting Petje af en Kunstbende Limburg , een netwerkorganisatie dat jong creatief talent ontdekt en exposeert, neemt haar bekendheid toe. Een zomertour met kunstbende langs diverse pop en cultuurfestivals, waaronder Mama’s pride en Cultura Nova, werd afgelopen zomer aangedaan en werd vol lof ontvangen door bezoekers.
Met de liedjes die dicht bij haar staan en van uit het hart geschreven, zal ze menigeen in de toekomst ontroeren, opvrolijken en verbazen.

Maggie Dae
Maggie Dea Ballads & Blues 2019 Pitboel TheaterMaggie Dae is een singer-songwriter uit het Limburgse land. Muziek speelt vanaf jongs af aan een rol in haar leven en het is haar met de paplepel ingegoten. Na in verschillende bands als frontvrouw te hebben gefungeerd, maakt ze nu de beslissing om in haar eentje verder te gaan. Met enkel haar warme gitaar en sprekende stemgeluid maakt ze popmuziek beïnvloed door country en blues. In haar verhalende songs zingt Maggie Dae over haar ervaringen in het leven en wil ze anderen inspireren door deze met haar publiek te delen. Haar optredens hebben vaak een intieme, theaterachtige setting, maar het ontbreekt zeker niet aan energieke songs.
De muziek van Maggie Dae doet denken aan zowel het vertellende uit de jaren ’60 en ’70 als de nieuwere artiesten van nu. Jackson Browne, Douwe Bob en Ed Sheeran zijn namen die zomaar de revue passeren.
In het voorjaar van dit jaar is de debuutsingle ‘Rely On Myself’ uitgekomen.

Dean Vrosch

 

Ballads & Blues 2019 Pitboel TheaterBallads & Blues 2019 Pitboel Theater

 

Deel dit: