Humor in Sittard

Wanneer:
19 januari 2026 @ 20:00 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2026-01-19T20:00:00+01:00
2026-01-19T22:00:00+01:00
Kosten:
12.50

Humor in Sittard met Femke Vernij. Humor in Sittard is een maandelijks terugkerend event op elke derde maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater. Wat staat er te gebeuren? Vanavond heten we Femke Vernij welkom.

Femke Vernij 19 januari 2026 pitboel theater

Als kind merkte Femke al snel dat bij muziek, toneel en schilderen het leven veel grootser is, onbeperkt.
Hoe druk, enthousiast en fanatiek Femke ook is, ergens voelt het dagelijk leven ingetogen, als een net te strakke broek. Mezelf uitdrukken kan ik beter op het podium.

Gelukkig had Femke een creatieve basisschool. Ze was niet weg te slaan bij Jeugdtheater Hofplein en koos voor de meest theatrale school die er is: het Erasmuscollege. Tijdens de vooropleiding muziektheater in Rotterdam liep ze vast. Er moest toen met bepaalde technieken gezongen worden, en Femke kon niet bloeien in dat keurslijf.

De opleiding muziektheater in Arnhem begon net, ze moesten zelf nog een beetje uitvinden wat voor opleiding het zou worden. Alles lag nog open! De ideale grond voor haar eigen creativiteit.

De taal om mij uit te drukken was muziek en theater. Wat Femke ontdekte was dat ze mensen daar blij mee wilden maken, wilde laten lachen en ontspannen. Dat deden we 15 jaar met cabaret met De Meiden van LOS.

In verloop van tijd begon Femke in de hilarische voorstellingen wel de diepgang te missen. In coronatijd is ze gaan onderzoeken wat ze wilde maken. Een heel intensief en ongelofelijk leerzaam proces wat resulteerde in haar eerste solovoorstelling OP VOLLE KRACHT.

Meer info volgt spoedig…

Meer weten over Femke Vernij, volg deze link.
voor meer cabaret in Pitboel Theater, volg deze link Hu

Deel dit: