Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard

Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard. We programmeren muziek, toneel, cabaret en natuurlijk onze eigen Pien, puk & Co kindervoorstellingen. Wil je zelf optreden in Pitboel Theater, dat kan natuurlijk ook. voor meer info klik je hier. Wil je meer informatie over de lessen die je in Pitboel Theater kunt volgen klik dan hier. Volg ons ook op facebook. U kunt uw kaarten reserveren door op het formulier rechts naast deze agenda in te vullen. U kunt bij ons niet pinnen

Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard.

okt
16
vr
2020
Finale van Cabarette-ketet 2020
okt 16 @ 20:00 – 23:00

Vanavond is de finale van Cabarette-ketet 2020.

De deelnemers voor de finale van 16 oktober 2020 zijn dus geworden:
Roosje Pertz, Maartje Mikx, Mo Hersi, Tim Kroezen, Yannick Joos en Hajo Groeneveld.

Roosje Pertz.
Roosje Pertz. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterIn 2018 besliste Roosje Pertz om eens op een podium te zeggen wat ze dacht. Dat bleek pure comedy te zijn. Haar rake observaties vallen in de smaak bij een breed publiek. Goedgezind en flink, maar niet té braaf. Roosje gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse.

In 2019 nam Michael Van Peel Roosje mee op tournee als een van zijn Young Ones.

Ze is ook te beluisteren op de podcasts Dertigerspraat en KiloCast. Met een Leuvens accent. Ooit wordt dat weer hip. Roosje is heel sociaal op Twitter, Youtube, Facebook en Instagram.

 

Maartje Mikx.
Maartje Mikx. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterMaartje is 44 jaar en ze is haar hele leven al op zoek naar de liefde. Ze is onlangs gescheiden en het daten is behoorlijk veranderd sinds de jaren negentig. Ze heeft een groot hart en ze is een eeuwige optimist, het komt dus vast goed…

 

 

 

 

Mo Hersi
Mo Hersi. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Bio:
Mo Hersi
Mo Hersi is een inspirerende comedian met een veel te groot ego, daarnaast probeert hij de wereld te begrijpen vanuit zijn Afrikaanse Almeerse bril, wat zorgt voor veel hilarische momenten.

Beschrijving van programma:
EGO
De eerste zwarte mannelijke comedian in Nederland met een oudejaarsconference is Mo Hersi uit Almere
‘EGO’ is als Oudejaarsconference een combinatie van comedy, spoken-words en muziek. De oudejaarsconference is sinds de jaren 60 uit de vorige eeuw met Wim Kan en Toon Hermans een Nederlandse traditie geworden. Toen heetten de bespelers nog cabaretiers, nu comedians, stand up comedians zelfs met namen als Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Roué Verveer, Murth Mossel, Najib Amhali, Fuad Hassan, Ali B en Eric van Sauers. Is er nog geen zwarte mannelijke comedian geweest die een oudejaarsconference heeft gehouden. Howard Komproe heeft in 2014 nog wel een Nieuwjaar conference in Toomler Amsterdam gehouden en verder heeft niemand van de nieuwe garde zich aan dit genre gewaagd. Mo Hersi kan en wil dan ook graag de eerste zijn, waarmee hij en passant ook de titel van zijn voorstelling ‘EGO’ bevestigt.
Als vluchteling in Almere kwam Mo in aanraking met de Nederlandse traditie van ouderjaarsconference en was direct fan van Youp van ’t Hek. Vooral zijn ‘freedom of speak’ sprak hem aan. Van ’t Hek plantte het aanvankelijk het zaadje maar sinds 2016 presenteert Hersi zich als ‘inspirerend comedian’ in vlogs en met optredens (15.000 volgers). Met polarisatie, radicalisering, burgerschap, eigen culturele identiteit staan er veel spandraden strak in de samenleving, waarover je makkelijk struikelt. Zeker als je niet weerbaar bent tegen uitingen in de media en de politiek, maar ook op straat en in je directe omgeving. Die ervaring deelt Mo Hersi maar hij heeft ook het recept daartegen. In de voorstelling EGO toont Hersi zich niet alleen als de meest geslaagde vluchteling van Nederland en wil met een bevrijde stem en zijn ‘kijk op het rijk’ het maatschappelijk debat rond diversiteit dat gevoelig of heel complex ligt of heel beklemmend en vierkant in de publieke opinie word besproken meer lucht, ruimte en inspiratie geven.
Net als elke traditionele oudejaarsconference komen gebeurtenissen uit Nederland en Almere aan bod, maar niet alleen uit 2020, ook uit de jaren daarvoor. Diversiteit is een thema dat nog niet aan jaargangen is gebonden. Met de voorstelling geeft Mo zijn blik op het verhaal van diversiteit in Nederland en introduceert hij de theaterbezoekers in de wereld van zijn dubbele ego, het verhaal van een Afrikaanse Almeerder in Nederland.
Zijn verhaal kent vaak een met humor ingebedde serieuze boodschap, waarmee hij duidelijk wil maken dat burgerschap en culturele afkomst niet met elkaar in tegenspraak zijn. Je kunt wachten tot dat de wereld en je omgeving verandert, of je kunt proberen die verandering zelf te bewerkstelligen. Dat is nu net het adagium van Mo Hersi geworden en wil hij in dit avondvullend theaterprogramma zijn kijk op de wereld delen met het publiek in de zaal.
De keuze voor de oudejaarsconference kiest als vorm biedt hem de ruimte om de complexe onderwerpen van deze tijd als burgerschap, weerbaarheid, islamisering, polarisatie en zelfs radicalisering met de vrijheid van spreken à la Youp van ’t Hek te kunnen benaderen. Dat moet bevrijdend kunnen werken, voor hem, de doelgroepen en het publiek.
Mo Hersi (1985)is in Ethiopië geboren en is als ex-vluchteling bekend geworden als ‘The Messenger’ en verbinder van Nederland met zijn voettocht van 800 kilometer door Nederland. Daarnaast is hij ambassadeur voor Vluchtelingenwerk Nederland en Ambassadeur diversiteit van de Vierdaagse Nijmegen. Hersi zet zich graag in voor meer verbinding en diversiteit in Nederland. “Hoe meer culturen met elkaar delen, hoe rijker we Nederland samen kunnen maken.”

Tim Kroezen.
Tim Kroezen. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theter20 minuten over eten, mannelijkheid en het klimaat.

Biografie:
Tim Kroezen werd geboren op 27 augustus 1991. Dat leek toen een onbeduidende dag, vandaar dat hij zijn verjaardag zelden viert. Na een traineeship bij een multinational en een burn-out belande Tim in de comedy. Naast comedian is hij ook schrijver van korte autobiografische verhalen die zelden tot nooit gelezen worden.  Finale van Cabarette-ketet 2020

Yannick Joos.
yannick joos. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterBio :
36 jaar
Orthopedagoog van beroep .
Na mijn studies als orthopedagoog in Antwerpen heb ik een opleiding Woord en drama aan de theaterschool Ritcs in Brussel gevolgd.
Waarna ik in Brussel bij verschillende theatergezelschapen heb gespeeld.
Ik won met theatergezelschap Deffekt het Landjuweel voor het stuk Agamemnon.
De hoogste prijs voor amateur en semi professionele theatergezelschappen.
Deed mee aan een aantal afstudeerprojecten voor de theateracademie in Maastricht.

In mijn vrije tijd probeer zoveel mogelijk speeltijd ambacht en ervaring op te bouwen als comedian.
Ik ben hier nu zoal een 3,5 jaar mee bezig.
Elke 2 weken heb ik een live actua segment op de radio Bruzz.
Ik woon en werk in Brussel.

Programma :
In mijn programma en op het podium komen de wereldverbeteraar en de professioneel ADHD’er die in mij roepen naar buiten.
De overvloed aan gedachten en stemmen die in mijn hoofd elke dag opbouwen krijgen daar een plaats.
Het gaat van hoe ik in het leven sta als adhd’er ,hoe het was om hiermee op te groeien. Wat voor invloed dat heeft op mijn job als orthopedagoog.
Wat het is om als opvoeder , begeleider te werken in een dagcentrum waar je workshops geeft.
Wat kom je tegen als zwemcoach op de special olympics…

Wat krijg je als je een adhd’er met een absurde kijk op de dingen maar met een liefde voor het podium op de planken zet. Een explosieve maar grappige rit.

Hajo Groeneveld.
Hajo Groeneveld. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterHajo (37 jaar, getrouwd, twee dochters) droomde als klein jongetje al over een bestaan als cabaretier. Omdat hij van zijn moeder eerst een écht vak moest leren, heeft hij zich na zijn studie vol overgave gestort op het leven als brave burgerman. En niet geheel onverdienstelijk: in 2011 won hij de Landelijke Pleitwedstrijd voor jonge advocaten. Maar nu hij aan de voorwaarde van zijn moeder heeft voldaan, durft hij alsnog zijn hart te volgen in de hoop dat zijn grappen net zo scherp en overtuigend zijn als zijn pleidooien. En zo niet, is elk optreden voor hem op zijn minst een mooi excuus om zijn vrouw en kinderen weer een avond te ontvluchten. Want dat zijn leven als echtgenoot en vader van jonge kinderen niet altijd over rozen gaat, wordt helemaal duidelijk na het zien van zijn programma. Voor Hajo is elk optreden dus op voorhand al een succes. Wanneer het publiek ook nog een leuke avond heeft, is dat mooi meegenomen!

Meer weten over Cabarette-ketet? Volg de link. Humor in Sittard Finale van Cabarette-ketet 2020

Finale Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.

Deel dit:
nov
14
za
2020
De Uitverkorenen van Jules Keeris
nov 14 @ 20:00 – 22:00

De Uitverkorenen – Jules Keeris
Cabaretier Jules Keeris uit Eindhoven brengt een absurd en fragmentarisch debuutprogramma, bestaande uit tal van (on)herkenbare personages en recht-voor-zijn-raap-liedjes. De Uitverkorenen is een snelle aaneenschakeling van worstelende mensen die iets proberen of pretenderen te zijn, meestal zonder succes. Verwacht geen glasheldere rode draad. De belangrijkste verbinding tussen het grote aantal humoristische brokstukken is dat ze allemaal in hetzelfde concessievrije brein zijn ontstaan.
In 2018 studeerde Jules cum laude af aan de Academie voor Theater in Tilburg. De afgelopen jaren verwierf hij prijzen en finaleplaatsen op diverse regionale en landelijke cabaretfestivals, waaronder het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival.

http://www.juleskeeris.nl/  meer cabaret in Pitboel Theater, volg deze link  De Uitverkorenen van Jules Keeris

De Uitverkorenen, Cabaretvoorstelling van Jules Keeris in Pitboel Theater

Deel dit:
nov
20
vr
2020
Humor in Sittard. Zes Cabaretiers op een avond.
nov 20 @ 20:00 – 22:30

Humor in Sittard, zes cabaretier op een avond.

De volgende cabaretiers spelen vanavond:

Roy de Jong
Gumor in Sittard 20 november 2020 Pitboel Theater Roy de JongRoy de Jong is een droogkloot met een spraakgebrek uit Dongen. Hij heeft een fascinatie voor denken in de ruimste zin van het woord.

 

 

 

 

 

Tante Agaath
Humor in Sittard 20 november 2020 Pitboel TheaterTante Agaath / Carola Vergoossen : Carola Vergoossen is afkomstig uit Mariahoop. Mensen entertainen is haar geliefdkoosde hobby. Als Tante Agaath is zij de leukste tante op feestjes, bruiloften, festivals, markten etc.

Als “Tante Agaath op jacht” verteld ze haar belevenissen op zoek naar een man. Of zij erin slaagt om een ideale partner te vinden zal ze ons komen vertellen. Aan haar zal het niet liggen ze knap , aantrekkelijk, charmant, gracieus en een streling voor het oog. Bijna volmaakt.. Alleen heeft ze soms erg last van jeuk.

Kenn van Geijlswijk

Humor in Sittard 20 november 2020 Pitboel Theater Kenn van Geijlswijk

 

 

 

 

 

Ruud Vos

Dennis den Uijl

Christian Pielich

 

 

humor in sittard 20 november pitboel theater

Deel dit:
dec
11
vr
2020
Humor in Sittard
dec 11 @ 20:00 – 22:30
Humor in Sittard

Humor in Sittard, vijf cabaretiers op een avond. Meer info volgt spoedig.

Deel dit:
feb
20
za
2021
1e voorronde Cabarette-ketet 2021
feb 20 @ 20:00 – 23:00

Vandaag is de eerste voorronde van Cabarette-ketet 2021. Cabarette-ketet is een onderdeel van de cabaret programmaring van Pitboel Theater. Er zijn in totaal, mits voldoende aanmeldingen, 2 voorrondes en een finale.

Cabarette-ketet is sinds 2014 het cabaretfestival van de Sittard-Geleen. De eerst volgende editie is in het voorjaar van 2019. Er zullen twee voorrondes zijn gevolgd door een finale. Eerste voorronde is op Zaterdag 16 februari 2019. Tweede voorronde is op zaterdag 23 maart 2019. De finale is op zaterdag 13 april 2019. Per voorronde kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Inschrijven kan t/m zondag 20 januari 2019. Zie onder voorwaarden wat de voorwaarden zijn om mee te doen. Inschrijven doe je door het contact formulier op deze website in te vullen. Like ook onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/cabaretteketet/
Cabarette-ketet
Deel dit:
mrt
6
za
2021
3e voorronde Cabarette-ketet 2021
mrt 6 @ 20:00 – 23:00

Vandaag is de tweede voorronde van Cabarette-ketet 2021. Cabarette-ketet is een onderdeel van de cabaret programmaring van Pitboel Theater. Er zijn in totaal, mits voldoende aanmeldingen, 2 voorrondes en een finale.

Cabarette-ketet is sinds 2014 het cabaretfestival van de Sittard-Geleen. De eerst volgende editie is in het voorjaar van 2019. Er zullen twee voorrondes zijn gevolgd door een finale. Eerste voorronde is op Zaterdag 16 februari 2019. Tweede voorronde is op zaterdag 23 maart 2019. De finale is op zaterdag 13 april 2019. Per voorronde kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Inschrijven kan t/m zondag 20 januari 2019. Zie onder voorwaarden wat de voorwaarden zijn om mee te doen. Inschrijven doe je door het contact formulier op deze website in te vullen. Like ook onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/cabaretteketet/
Cabarette-ketet
Deel dit:
mrt
20
za
2021
Finale Cabarette-ketet 2021
mrt 20 @ 20:00 – 23:00

Vandaag is de finale van Cabarette-ketet 2021. Cabarette-ketet is een onderdeel van de cabaret programmaring van Pitboel Theater. Er zijn in totaal, mits voldoende aanmeldingen, 2 voorrondes en een finale.

Cabarette-ketet is sinds 2014 het cabaretfestival van de Sittard-Geleen. De eerst volgende editie is in het voorjaar van 2019. Er zullen twee voorrondes zijn gevolgd door een finale. Eerste voorronde is op Zaterdag 16 februari 2019. Tweede voorronde is op zaterdag 23 maart 2019. De finale is op zaterdag 13 april 2019. Per voorronde kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Inschrijven kan t/m zondag 20 januari 2019. Zie onder voorwaarden wat de voorwaarden zijn om mee te doen. Inschrijven doe je door het contact formulier op deze website in te vullen. Like ook onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/cabaretteketet/

Deel dit: