Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard

Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard. We programmeren muziek, toneel, cabaret en natuurlijk onze eigen Pien, puk & Co kindervoorstellingen. Wil je zelf optreden in Pitboel Theater, dat kan natuurlijk ook. voor meer info klik je hier. Wil je meer informatie over de lessen die je in Pitboel Theater kunt volgen klik dan hier. Volg ons ook op facebook. U kunt uw kaarten reserveren door op het formulier rechts naast deze agenda in te vullen. U kunt bij ons niet pinnen

Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard.

jan
30
za
2021
Jazz in Pitboel Theater
jan 30 @ 20:00 – 23:00

Jazz in Pitboel Theater met vanavond….

Beste Jazz liefhebbers, nog even geduld, meer info volgt spoedig…

 

Deze avond wordt in samenwerking met Jazzblazzt georganiseerd en mogelijk gemaakt door SLIM.

stichting Limburg Improviseerde Muziekjazzblazzt Eric von B

Deel dit:
feb
5
vr
2021
Jazzblazzt presenteert i.s.m. Pitboel Theater HALA
feb 5 @ 20:00 – 23:00

Jazz in Pitboel Theater. Vandaag hebben het genoegen om HALA in ons theater te verwelkomen.

HALA, een nieuw kwartet uit Groningen, zijn sprookjes van schattig, absurd tot kwaadaardig – theatraal verpakt in (vrije) improvisatie en progressieve soundscapes uitgevoerd door zang, sousafoon, gitaar en drums. Alle composities en verhalen zijn geschreven door zangeres Helene Richter.

“The Screaming Nightingale” was hun eerste compositie en vat samen waar HALA voor staat sinds hun kick-off in 2017: chaos, explosies, verrassingen, humor, ritmes, melodieën, harmonieën en een heleboel emoties in één. Tot nu toe hebben ze twee albums uitgebracht en hebben ze opgetreden op verschillende plaatsen en festivals in Nederland en Duitsland, o.a. Jazzfestival Karlsruhe in oktober 2018.

Hun tweede EP ‘Blueberry Ink’ is eind augustus 2019 verschenen op de ZomerJazzFietsTour in Groningen.

Verschillende toekomstige projecten en uitvoeringen worden uitgesteld vanwege de Corona Crisis, zoals een samenwerking met een HfS Ernst Busch-productie (festival “ultra”) in Volksbühne Berlijn, evenals “Schnittpunkte der Musik” Festival in Oostenrijk.

Bandleden:
Helene Richter – voice & effects
Arno Bakker – sousaphone
Jorrit Westerhof – guitar
Aleksandar Škorić – drums

Wil je meer weten over HALA? volg dan onderstaande links:

Hala on Facebook
Hala on Instagram
Hala on Youtube
Hala on Soundcloud

EP’s online:

Hala on Spotify

Deze avond wordt in samenwerking met Jazzblazzt en SLIM. georganiseerd.

Deel dit:
mrt
5
vr
2021
Jazzblazzt presenteert i.s.m. Pitboel Theater Juniper Fields
mrt 5 @ 20:00 – 23:00

Jazz in Pitboel Theater met vanavond Juniper Fields.

Juniper Fields is een nieuw Amsterdams jazzkwartet bestaande uit de Poolse pianiste Marta Warelis, de Amerikaanse tenorsaxofonist John Dikeman, de Puerto Ricaanse drummer Frank Rosaly en de Canadese contrabassist Aaron Lumley. De muziek van de groep werd begin 2019 gevormd en combineert vurige vrije improvisaties met buitenaardse sonische verkenningen en diepe, gebroken grooves. De pittige uitvoeringen die op het aanstaande debuutalbum van de band zijn vastgelegd, weerspiegelen de verschillende individuele achtergronden van de muzikanten en benadrukken tegelijkertijd hun beslissende, coöperatieve benadering van het collectieve musiceren. Live opgenomen tijdens het dOEK Festival 2020, geeft Sunday at De Ruimte het publiek een voorproefje van de gepassioneerde uitvoeringen en frisse geluiden die Juniper Fields in 2021 en daarna naar de Europese podia zal brengen.

Over de band:
John Dikeman is een Amerikaanse saxofonist die sinds 2008 in Amsterdam woont. John haalt zijn inspiratie uit een breed scala aan bronnen en omvat een scala aan geïmproviseerde muziek en techniek. Momenteel is hij actief als lid van tal van groepen waaronder Cactus Truck met gitarist / basgitarist Jasper Stadhouders en Onno Govaert; Spinifex, Universal Indians feat. Joe McPhee; het trio Dikeman, Parker, Drake met William Parker en Hamid Drake; plus tal van andere samenwerkingen, waaronder projecten met Andrew Barker, Dirk Serries, Steve Noble, Luis Vicente, Alexander Hawkins, Roger Turner, Hugo Antunes, Peter Jacquemyn, Peter Ole Jorgensen, Aleksandar škorić. Dikeman trad ook op als solist voor groepen variërend van Godspeed You! Black Emperor en het Metropole Orkest tot Mohamed Mounir en het Cairo Symphony Orchestra.
Frank Rosaly is een Puerto Ricaanse drummer, componist en sound designer woonachtig in Amsterdam. Zijn muzikale benadering komt voort uit een uitgebreide studie van jazz, klassieke percussie, improvisatie, evenals klassieke compositie en post-klassieke technieken gefilterd door het prisma van het onbekende, metafysica, oude geschiedenis, rituelen en folklore van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Frank is momenteel actief in vele projecten uit Nederland, Chicago, New York en Europa, waaronder Silver Bones, ¡Todos De Pie !, Ruidoscuro, The Young Mothers, Eric Boeren’s All Ellington, Ryley Walker, The Rempis Percussion Quartet, Ingebrigt Haker-Flaten Quintet, Jeff Parker / Nels Cline Quartet, Josh Abrams ‘Natural Information Society, Jaap Blonk’s Retirement Overdue en anderen …

Marta Warelis is een Poolse pianiste gevestigd in Amsterdam. Met een sterke voorkeur voor improvisatie en experimenten in alle genres, haalt Marta inspiratie uit muziek over de hele wereld, waaronder cumbia, Angolese dansmuziek, maar ook jazz, westerse klassieke muziek en de verschillende scholen van vrije improvisatie. Ze treedt regelmatig op op gerenommeerde locaties zoals het Bimhuis met een verscheidenheid aan creatieve muzikanten, waaronder Michael Moore, Ab Baars, Mike Reed, Andy Moor, Joost Buis, dansers Lily Kiara en Michael Shumacher, maar ook met groepen als Hupata !, Omawi, Future Neighbor, Polyband, Edge Ensemble, Strings5, Xavier Pamplona en Bazooka.

Aaron Lumley is een in Amsterdam gevestigde contrabassist en improviserend muzikant, oorspronkelijk afkomstig uit Canada. Lumley werkt voornamelijk op het gebied van free jazz, post-rock & roll en gecomponeerde muziek uit de 21e eeuw en is een explorerende speler die het enorme expressieve bereik van de akoestische contrabas omarmt. Naast het feit dat hij zichzelf onderscheidde als soloartiest, heeft Lumley samengewerkt met vele internationaal bekende muzikanten, waaronder Arto Linday, Hamid Drake, Dave Rempis en Matt ‘MV’ Valentine. Lumley is lid van kamergroepen onder leiding van componist Marielle Groven en heeft ook een langlopend duoproject met gitarist Jasper Stadhouders en een nieuw trio met pianist Nora Mulder en drummer Tristan Renfrow.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Deze avond wordt in samenwerking met Jazzblazzt georganiseerd en mogelijk gemaakt door SLIM.

stichting Limburg Improviseerde Muziek jazzblazzt Eric von B

 

Deel dit: