De eerste voorronde, zaterdag 5 maart 2016

Eerste voorronde cabarette-ketet. Het cabaretfestival van de Westelijke Mijnstreek.

 BLAFWAF…
BlafwafMet muziek die uw oren gezond aantast en teksten die garant staan voor spontane lachkuiltjes, boren zij zich zelfverzekerd een weg in uw geheugen.
Blafwaf woelt als een jonge mol door uw gazon van alledaagse onbenulligheden. Ze graven zich een weg dwars door de vreemde gewoontes, verlangens en tradities van de mens heen. Wat achterblijft is een woest maar opgelucht landschap waarin iedereen zich vast herkent.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Blafwaf is recht voor de raap en slaagt er op die manier keer op keer in om de luisteraar met een
gelukzalige glimlach achter te laten.

Lachrimpels behoren tot de schoonheids-idealen. Blafwaf wil u op dat vlak graag in de watten leggen.

www.blafwaf.be https://nl-nl.facebook.com/blafwaffligem

[embedplusvideo height=”283″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1Rc1IZd” standard=”http://www.youtube.com/v/gCo3vGmWLiI?fs=1″ vars=”ytid=gCo3vGmWLiI&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6980″ /]

Frédérique Arnold
frederique ArnoldMijn naam is Frédérique Arnold, 25 jaar en woonachtig in Amsterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Oisterwijk, Noord-Brabant, en die invloeden zijn nog duidelijk te merken in mijn kleinkunstsolo, De Levensgenieter.
Via zang (met piano) en gesproken woord ga ik op een autobiografische zoektocht naar hoe het ultieme succes te behalen als twintiger. Maar hoe kan je slagen als je de verkeerde studie hebt gekozen, een onmogelijke passie nastreeft en een sprookjesverhaal als voorbeeld hebt? Ik ga op zoek, verras en schrijf mijn eigen sprookje.

[embedplusvideo height=”283″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1Rc21mA” standard=”http://www.youtube.com/v/tQSGCKvgdYU?fs=1″ vars=”ytid=tQSGCKvgdYU&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7958″ /]

 

Jeroen Krouwels en Henrike Brouwer
Jeroen enAls theaterduo schrijven we muziek voor onze eigen programma’s maar ook voor anderen, waaronder de muziek voor het nieuwe theaterprogramma “Puur” van Simone van den Eertwegh, winnares Nationaal Theaterconcours 2013, onder juryvoorzitterschap van Liesbeth List en Cornald Maas. (zie ook www.simonezingt.nl). Momenteel werken we o.a. aan een duet voor Simone en Liesbeth List.

“Bloot en Broos”
De mens is het enige zoogdier op aarde dat zich bewust is van eigen sterfelijkheid. Dat maakt ons bestaan dubbel; erg betrekkelijk en absoluut urgent. Tijdens het leven beginnen we ergens aan, worden we gekwetst en rapen vervolgens genoeg moed bij elkaar om weer verder te gaan.

Onze vindingrijkheid bij het bevechten van kwetsbaarheden is prijzenswaardig. De een epileert grijze borstharen. De ander brengt een suprise-ei in, om bij haar gevreesde uitstrijkje het ijs snel te breken. Als het negeren van emoties niet meer lukt, huilen we bij voorkeur onder de douche. Of we delen het op Facebook in de hoop dat veel opgestoken duimpjes troost bieden.

Met Bloot & Broos houden Jeroen Krouwels en Henrike Brouwer het publiek een spiegel voor. Er valt gelukkig een hoop te lachen! Want iedereen ploetert, jij bent echt de enige niet. Mooie liedjes die je om je oren slaan, recht je hart in gaan of je versteld doen staan van herkenbaarheid. Alleen de verhalen zijn veel te persoonlijk.
www.krouwelsenbrouwer.com

Sanjeevani Hendriks
Sanjeevani HendriksDeze creatieve duizendpoot is in 2007 afgestudeerd aan de Amsterdamse Theateracademie als actrice en theatermaakster. Zij is inmiddels 9 jaar bezig om zichzelf te ontwikkelen, op gericht gekozen gebieden, binnen het theatervak.  “Ik moet spelen, ik moet schrijven, ik moet interactie hebben, ik moet mensen aan het lachen maken of ontroeren, ik moet mijn verhaal vertellen, omdat dit is wat ik het liefst doe.” Sanjeevani heeft nog nooit overwogen om een ander vak te kiezen, want ze kan niet zonder.

Sinds April 2015 heeft Sanjeevani een nieuwe koers ingezet.
Naast het acteren, entertainen, docent zijn, maken en regisseren, had ze altijd al stiekeme plannen om cabaretier te worden.
Ze besloot dat het de hoogste tijd was om te gaan beginnen.
And so she did.

Sanjeevani begon afgelopen theaterseizoen met try-outen van stukken uit haar soloprogramma onder de werktitel Raaarh!
Sanjeevani stond o.a.in Theater de Tuin in Leusden en in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam, Schillertheater Utrecht, Huis van Puck in Arnhem (finalist Puck Cabaret Talent Festival 2016), Struinen in de Tuinen festival en Gluren bij de buren festival in Amersfoort.
www.sanjeevanihendriks.nl

[embedplusvideo height=”283″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1Rc22XP” standard=”http://www.youtube.com/v/neRXg137ZyI?fs=1″ vars=”ytid=neRXg137ZyI&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8848″ /]

 

Deel dit: