Editie 2020 Cabarette-ketet

Zevende editie van het Cabaret festival Cabarette-ketet 2020.
De 1e voorronde 15 februari 2020.
De 2e voorronde 28 februari 2020.

Door corona heeft er geen finale plaats gevonden.

Deelnemers voor de finale van Cabarette-ketet vrijdag 16 oktober 2020.
Uit de 1e voorronde hadden zich al Roosje Pertz en Maartje Mikx geselecteerd voor de finale van 13 maart 2020.
Uit de 2e voorronde hebben zich afgelopen vrijdag Mo Hersi en Tim Kroezen geplaatst voor de finale.
Hier mogen we nog Yannick Joos en Hajo Groeneveld aan toevoegen. Zij hebben namelijk van de jury een wildcard gekregen.

De deelnemers voor de finale van 16 oktober 2020 zijn dus geworden:
Roosje Pertz, Maartje Mikx, Mo Hersi, Tim Kroezen, Yannick Joos en Hajo Groeneveld.

Prijzen:
Meedoen is al leuk. Een ervaring op zich. Daarnaast zal er voor de uiteindelijke winnaars 1, 2 en 3 een leuke prijs klaar staan.

Het programma.

Voor de definitieve volgorde van spelen wordt elke avond voorafgaande geloot

De 1e voorronde 15 februari 2020.

Roosje Pertz.
Roosje Pertz. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterIn 2018 besliste Roosje Pertz om eens op een podium te zeggen wat ze dacht. Dat bleek pure comedy te zijn. Haar rake observaties vallen in de smaak bij een breed publiek. Goedgezind en flink, maar niet té braaf. Roosje gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse.

In 2019 nam Michael Van Peel Roosje mee op tournee als een van zijn Young Ones.

Ze is ook te beluisteren op de podcasts Dertigerspraat en KiloCast. Met een Leuvens accent. Ooit wordt dat weer hip. Roosje is heel sociaal op Twitter, Youtube, Facebook en Instagram.

 

Michael J.B Mars.
Michael Mars. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterMogen we voorstellen: Michael Mars!
Michael Mars is een geweldige artiestennaam. Echter, hij heeft hem al sinds zijn geboorte. En hoe veel hij ook zijn best doet, een artiest is het niet.
Wat is Michael Mars dan wel? Hij is slungelig lang, heeft een scheve bek en is sociaal onhandig. Maar ook: een hart van goud, trouwer dan een hond en de zelfspot en humor om juist daar op het podium grappen over te maken.

 

 

Naima Najib.
BIO
Ik ben Naïma Najib, 38 jaar en ik woon in Amsterdam. Al mijn hele leven heb ik een liefde voor theater, verhalen vertellen en op het podium staan. Ik heb de afgelopen 20 jaar verschillende cursussen gevolgd op het gebied van theater; toneel/improvistatie/kleinkunst/musical. Toen ik mijn cursus kleinkunst begon vorig jaar bij CREA, had ik echt mijn vorm gevonden en merk ik dat ik hier helemaal mijn ei in kwijt kan. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mij voor de voorrondes van het AKF ingeschreven. Met behulp van mijn kleinkunstdocent heb ik een mooi programma gemaakt. Ik heb de smaak te pakken, dus naast het AKF schrijf ik me nu ook in voor elk cabaretfestival wat ik maar kan vinden om zo podiumervaring op te doen en iedereen kennis met mij te laten maken.

Omschrijving programma
In mijn programma gaat het over mijn struggles als eind dertiger, de zoektocht naar de zin van het leven nadat mijn relatie stukloopt, mijn leven als ww-er, mijn fascinatie voor Beyoncé en mijn ervaringen als doorgewinterde horecavrouw. Kortom: het gaat over mijn leven en de dingen die ik meemaak en mijn kijk daarop.

Jonathan Krispijn
Bio:
Ook al is Jonathan Krispijn in 1996 geboren, hij identificeert zich niet als een millennial. Hij is cynisch, maar ook gevoelig en deelt zijn leed op het podium met zijn autobiografische verhalen. Op een harde en soms zelfs op ontroerende wijze.

Act omschrijving:
Een monoloog waar ik eerst mijzelf neerzet door mijn levensverhaal met zelfspot te bespreken op een tragischkomische manier. Vervolgens vergelijk ik mijzelf met de millennial generatie door een bepaalde hypocritie bloot te leggen.

 

Maartje Mikx.
Maartje Mikx. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterMaartje is 44 jaar en ze is haar hele leven al op zoek naar de liefde. Ze is onlangs gescheiden en het daten is behoorlijk veranderd sinds de jaren negentig. Ze heeft een groot hart en ze is een eeuwige optimist, het komt dus vast goed…

 

 

 

 

 

Bert Keurentjes.
Beet keurentjes. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterVoor Bert Keurentjes – type: universitaire opleiding, gelukkig getrouwd, twee kinderen, nieuwbouwhuis, kantoorbaan – is zelfspot het uitgangspunt voor alle comedy. Met zijn droge, bij tijd en wijle venijnige humor spaart hij niemand tijdens zijn optredens, maar krijgt hij er zelf nog het meeste van langs. Leedvermaak gegarandeerd!

 

 

Hajo Groeneveld.
Hajo Groeneveld. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterHajo (37 jaar, getrouwd, twee dochters) droomde als klein jongetje al over een bestaan als cabaretier. Omdat hij van zijn moeder eerst een écht vak moest leren, heeft hij zich na zijn studie vol overgave gestort op het leven als brave burgerman. En niet geheel onverdienstelijk: in 2011 won hij de Landelijke Pleitwedstrijd voor jonge advocaten. Maar nu hij aan de voorwaarde van zijn moeder heeft voldaan, durft hij alsnog zijn hart te volgen in de hoop dat zijn grappen net zo scherp en overtuigend zijn als zijn pleidooien. En zo niet, is elk optreden voor hem op zijn minst een mooi excuus om zijn vrouw en kinderen weer een avond te ontvluchten. Want dat zijn leven als echtgenoot en vader van jonge kinderen niet altijd over rozen gaat, wordt helemaal duidelijk na het zien van zijn programma. Voor Hajo is elk optreden dus op voorhand al een succes. Wanneer het publiek ook nog een leuke avond heeft, is dat mooi meegenomen!

 

De 2e voorronde 28 februari 2020.

Hermes Ahmadi.

Hermes Ahmadi. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Bio:
Hermes Ahmadi heeft zijn passie gevonden in cabaret en wil graag zo veel mogelijk optreden om met zijn publiek te delen wat hij fascinerend vindt aan mensen en culturen.

Programma (U bevindt zich hier)
Hermes vertelt in zijn programma over zijn land van herkomst, integreren in Nederland en de vele tegenstrijdigheden die daarmee gepaard gaan. Hij heeft een fascinatie voor de Nederlandse taal die hij met ijver ontleedt omdat er anders geen niets van te begrijpen valt. Daarnaast wil hij het publiek bewust maken van de voordelen en nadelen van allochtoon zijn in Nederland, allemaal met een positieve blik.

Ken van Geijswijk.
kenny van Geijlswijk. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Ken “Kinnebak” van Geijlswijk praat in zijn show over de ervaringen in zijn leven. Zijn Ups en Downs. Hij is veteraan, gescheiden en alleenstaande vader. Met zijn guitige kop en onnozele kijk op het leven neemt Ken je mee in zijn waanzin.

 

 

 

 

 

Maurits Hazeleger.
Maurits Hazeleger. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterMaurits Hazeleger (19) wil al van jongs af aan cabaretier worden. Op de basisschool al trad hij op met zijn buikspreekpop en had de lachers op zijn hand.
Later gaf Maurits zich op voor het RTL4 programma “Comedy Kids” waar Carlo Boszhard zijn coach was. Vervolgens kreeg hij een rolletje in de Tv Kantine. In 2016 speelde Maurits zijn eerst voorstelling van 50 minuten in de uitverkochte aula van het Clusius College in Castricum.
Tegenwoordig zit Maurits in een online sketchserie genaamd “Onverzadigd Vet” Waar een filmpje van hem al meer dan 2 miljoen keer bekeken is!

Vorig jaar februari ging de nieuwe voorstelling van Maurits in première “Het Kan Altijd Erger!”
Een avondvullende voorstelling in een uitverkocht theater Koningsduyn!
Vrijdagavond 7 februari speelt Maurits de reprise van deze voorstelling, en is ondertussen al uitverkocht!

Verhaal waar mijn voorstelling over gaat:

Mijn voorstelling heet: “Het Kan Altijd Erger!” Het gaat over mijn leven als mislukkeling. Ik ben nergens goed in. Ik ben niet goed op school, ben niet goed in meisjes versieren, en mijn ouders houden meer van mijn oudere broer dan van mij.
Mijn cabaret verhalen gaan nu vooral over mijn leven als student,puber,liefdes,prikkelingen, mijn familie/schoonfamilie.
Veel herkenbare dingen waar mensen om moeten lachen

Mo Hersi
Mo Hersi. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Bio:
Mo Hersi
Mo Hersi is een inspirerende comedian met een veel te groot ego, daarnaast probeert hij de wereld te begrijpen vanuit zijn Afrikaanse Almeerse bril, wat zorgt voor veel hilarische momenten.

Beschrijving van programma:
EGO
De eerste zwarte mannelijke comedian in Nederland met een oudejaarsconference is Mo Hersi uit Almere
‘EGO’ is als Oudejaarsconference een combinatie van comedy, spoken-words en muziek. De oudejaarsconference is sinds de jaren 60 uit de vorige eeuw met Wim Kan en Toon Hermans een Nederlandse traditie geworden. Toen heetten de bespelers nog cabaretiers, nu comedians, stand up comedians zelfs met namen als Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Roué Verveer, Murth Mossel, Najib Amhali, Fuad Hassan, Ali B en Eric van Sauers. Is er nog geen zwarte mannelijke comedian geweest die een oudejaarsconference heeft gehouden. Howard Komproe heeft in 2014 nog wel een Nieuwjaar conference in Toomler Amsterdam gehouden en verder heeft niemand van de nieuwe garde zich aan dit genre gewaagd. Mo Hersi kan en wil dan ook graag de eerste zijn, waarmee hij en passant ook de titel van zijn voorstelling ‘EGO’ bevestigt.
Als vluchteling in Almere kwam Mo in aanraking met de Nederlandse traditie van ouderjaarsconference en was direct fan van Youp van ’t Hek. Vooral zijn ‘freedom of speak’ sprak hem aan. Van ’t Hek plantte het aanvankelijk het zaadje maar sinds 2016 presenteert Hersi zich als ‘inspirerend comedian’ in vlogs en met optredens (15.000 volgers). Met polarisatie, radicalisering, burgerschap, eigen culturele identiteit staan er veel spandraden strak in de samenleving, waarover je makkelijk struikelt. Zeker als je niet weerbaar bent tegen uitingen in de media en de politiek, maar ook op straat en in je directe omgeving. Die ervaring deelt Mo Hersi maar hij heeft ook het recept daartegen. In de voorstelling EGO toont Hersi zich niet alleen als de meest geslaagde vluchteling van Nederland en wil met een bevrijde stem en zijn ‘kijk op het rijk’ het maatschappelijk debat rond diversiteit dat gevoelig of heel complex ligt of heel beklemmend en vierkant in de publieke opinie word besproken meer lucht, ruimte en inspiratie geven.
Net als elke traditionele oudejaarsconference komen gebeurtenissen uit Nederland en Almere aan bod, maar niet alleen uit 2020, ook uit de jaren daarvoor. Diversiteit is een thema dat nog niet aan jaargangen is gebonden. Met de voorstelling geeft Mo zijn blik op het verhaal van diversiteit in Nederland en introduceert hij de theaterbezoekers in de wereld van zijn dubbele ego, het verhaal van een Afrikaanse Almeerder in Nederland.
Zijn verhaal kent vaak een met humor ingebedde serieuze boodschap, waarmee hij duidelijk wil maken dat burgerschap en culturele afkomst niet met elkaar in tegenspraak zijn. Je kunt wachten tot dat de wereld en je omgeving verandert, of je kunt proberen die verandering zelf te bewerkstelligen. Dat is nu net het adagium van Mo Hersi geworden en wil hij in dit avondvullend theaterprogramma zijn kijk op de wereld delen met het publiek in de zaal.
De keuze voor de oudejaarsconference kiest als vorm biedt hem de ruimte om de complexe onderwerpen van deze tijd als burgerschap, weerbaarheid, islamisering, polarisatie en zelfs radicalisering met de vrijheid van spreken à la Youp van ’t Hek te kunnen benaderen. Dat moet bevrijdend kunnen werken, voor hem, de doelgroepen en het publiek.
Mo Hersi (1985)is in Ethiopië geboren en is als ex-vluchteling bekend geworden als ‘The Messenger’ en verbinder van Nederland met zijn voettocht van 800 kilometer door Nederland. Daarnaast is hij ambassadeur voor Vluchtelingenwerk Nederland en Ambassadeur diversiteit van de Vierdaagse Nijmegen. Hersi zet zich graag in voor meer verbinding en diversiteit in Nederland. “Hoe meer culturen met elkaar delen, hoe rijker we Nederland samen kunnen maken.”

Tim Kroezen.
Tim Kroezen. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theter20 minuten over eten, mannelijkheid en het klimaat.

Biografie:
Tim Kroezen werd geboren op 27 augustus 1991. Dat leek toen een onbeduidende dag, vandaar dat hij zijn verjaardag zelden viert. Na een traineeship bij een multinational en een burn-out belande Tim in de comedy. Naast comedian is hij ook schrijver van korte autobiografische verhalen die zelden tot nooit gelezen worden.

Yannick Joos.
yannick joos. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterBio :
36 jaar
Orthopedagoog van beroep .
Na mijn studies als orthopedagoog in Antwerpen heb ik een opleiding Woord en drama aan de theaterschool Ritcs in Brussel gevolgd.
Waarna ik in Brussel bij verschillende theatergezelschapen heb gespeeld.
Ik won met theatergezelschap Deffekt het Landjuweel voor het stuk Agamemnon.
De hoogste prijs voor amateur en semi professionele theatergezelschappen.
Deed mee aan een aantal afstudeerprojecten voor de theateracademie in Maastricht.

In mijn vrije tijd probeer zoveel mogelijk speeltijd ambacht en ervaring op te bouwen als comedian.
Ik ben hier nu zoal een 3,5 jaar mee bezig.
Elke 2 weken heb ik een live actua segment op de radio Bruzz.
Ik woon en werk in Brussel.

Programma :
In mijn programma en op het podium komen de wereldverbeteraar en de professioneel ADHD’er die in mij roepen naar buiten.
De overvloed aan gedachten en stemmen die in mijn hoofd elke dag opbouwen krijgen daar een plaats.
Het gaat van hoe ik in het leven sta als adhd’er ,hoe het was om hiermee op te groeien. Wat voor invloed dat heeft op mijn job als orthopedagoog.
Wat het is om als opvoeder , begeleider te werken in een dagcentrum waar je workshops geeft.
Wat kom je tegen als zwemcoach op de special olympics…

Wat krijg je als je een adhd’er met een absurde kijk op de dingen maar met een liefde voor het podium op de planken zet. Een explosieve maar grappige rit.

 

Deel dit: