editie 2024

Cabarette-ketet 2024, de finale. Vanavond is het jaarlijkse cabaret festival Cabarette-ketet 2024.  Er zijn dit jaar acht deelnemers die strijden voor de eerste, tweede of derde plaats. Er is een jury, maar ook het publiek heeft een stem. Elke deelnemer krijgt 15 minuten speeltijd. Arjan Evertz zal optreden als MC. De volgorde van de deelnemers zal op de avond zelf middels loting bepaald worden. Het belooft weer een mooie avond te worden. Reserveer nu al uw kaarten.

De winnaars van Cabarette-ketet 2024 waren:

1e prijs Devin Hillenius.
2e prijs Arno Moens
3e prijs Hugo van Eck

De deelnemers:

Marco De Mooij
Hugo van Eck
Frank Schäfer
John Kraan
Arno Moens
Julius Zuijdendorp
Devin Hillenius

 

Marco De Mooij.
Ik heb verder nog geen ervaring in een podium optreden voor publiek. Wel heb ik met deze deelname er alle vertrouwen in daar met succes verandering in te brengen. Heb ruimschoots genoeg materiaal voor uren te vullen als dat moet en ga ik er achter komen of dat ook doeltreffend is in zijn opzet. Ben overvloedig creatief en productief geweest tot heden met naast me website 4 youtube channels en stock photography productie op meerdere platforms alsmede vele online gallery’s met bijna 4000 uploads vanaf 2013. Heb op scoopshot.com bijna 20 photo contests gewonnen of runner up plek gehad.

Hugo van Eck
hugo van eck Cabarette-ketet 2024 pitboel Theater“Onder de titel “Computergestuurd” maakt Hugo een cabaretavond in samenwerking met
kunstmatige intelligentie. AI is in een rap tempo al bijna niet meer weg te denken is uit onze
levens. Als er computers zijn die meer weten, kunnen en sneller en efficiënter werken dan wij,
waar zijn mensen dan nog voor nodig? Hugo van Eck gelooft dat hij nog niet overbodig is en laat
dat zien in zijn nieuwe avondvullende voorstelling waarin hij het opneemt voor de toekomst van
de mens en tegen een computer die niet had bestaan zonder de menselijke vindingrijkheid.”
www.dezee.nl

 

Frank Schäfer
Frank Schafer Cabarette-ketet 2024 pitboel TheaterFrank Schäfer (Haarlem, 1976) speelt en grapt al een tijdje op droogkomische wijze door het hele land. Van theater tot club, van kroeg tot Lowlands. Na een korte carrière als restaurantkok besprong hij een open podium en had daarna gelukkig wèl iets van smaak te pakken.

Nu voert hij de mensen anekdotes en one-liners. Want dat vreten ze dus wel. In 2022 won Frank de juryprijs van de Comedy Slam. Naast stand-up comedy experimenteert Frank ook met het schrijven van teksten voor televisie en zijn eerste solovoorstelling: “Waargeblurred”.

Komt ‘-ie dan hè? Lekker man.

 

 

 

John Kraan
John Kraan Cabarette-ketet 2024 pitboel TheaterJohn Kraan uit Delft studeerde tuinbouw aan de Wageningen Universiteit. In het dagelijks leven is hij plantenveredelaar. Hij kruist Hortensia om ze beter, mooier en sterker te maken. John staat de hele dagen tussen de planten. Plantenveredlaar is een eenzaam beroep dus zocht John naar iets waar hij zich kon uiten.

Toen hij een cursus cabaret deed had hij zijn uitlaatklep gevonden en na zijn eerste optreden had hij de smaak te pakken.

John maakt cabaret zoals niemand het maakt. Tijdens zijn programma “The story of my life” vertelt hij absurde verhalen. Aan het eind zal hij u in verwarring achterlaten. Waar ging het nou eigenlijk over en wat is de conclusie? Niemand zal het weten.

 

Arno Moens
Arno Moens Cabarette-ketet 2024 pitboel TheaterArno Moens is een Belgische acteur, dichter en cabaretier die op zijn zevende al sketches schreef en speelde voor klasgenoten. Die noodzaak is alleen maar gegroeid en gelukkig ook gerijpt. Je kent hem misschien van In Vlaamse Velden, Familie, De Ludwigs, Chaussée d’Amour, Thuis of Lisa op televisie. Naast zijn tv-werk schrijft en speelt hij humoristische monologen waarvan de stijl schippert tussen comedy, filosofie, poëzie en theatrale absurditeiten.

 

 

 

Julius Zuijdendorp.
Julius Zuijderdorp Cabarette-ketet 2024 pitboel TheaterJulius Zuijdendorp (24) is een Amsterdamse cabaretier die het liefst een voetballer was geweest in de jaren ‘80. Een cultheld, die het randje van het toelaatbare opzoekt, maar op handen wordt gedragen door de supporters. Een man van het volk. Dat is hij niet. Hij komt niet uit de jaren 80, kan niet zo goed voetballen en is ondanks zijn jeugd in het “volkse” Amsterdam-Noord niet volks. Hij zoekt daarnaast al helemaal niet het randje van het toelaatbare op. Liever niet zelfs. Conflicten en keuzes gaat hij namelijk liever uit de weg.

Wél heeft hij verfrissend humoristische perspectieven op het alledaagse leven wat vol met die keuzes zit. Hij neemt je met absurdistische kwinkslagen mee in de herkenbare en soms stressvolle situaties die al die keuzes opleveren.

Beschrijving van programma:

Het belangrijkste thema van mijn programma is ‘het maken van (grote/moeilijke ) keuzes’. Het is lastig en soms zelfs eng om keuzes te maken, maar het is ook cruciaal om in situaties te komen die voor jou wenselijk zijn. Lange tijd maakte ik eigenlijk nauwelijks keuzes uit angst om het verkeerde te kiezen, dit gold zowel voor keuzes in het dagelijks leven als grote levenskeuzes.

Het leverde me een universitair diploma op in een vakgebied waar ik niks mee wil gaan doen. Ik wist na drie weken dat ik het stom vond, maar besloot nooit daadwerkelijk te stoppen. Gelukkig word ik steeds beter in het maken van keuzes, anders was ik allang in mijn angstbeeld, een gemeentekantoor, te vinden. Het feit dat ik dit vertel in een cabaretprogramma is in ieder geval het bewijs dat ik één moeilijke keuze heb durven nemen; gaan voor een bestaan als cabaretier.

Qua stijl ben ik denk een beetje absurdistisch, hoop ik herkenbare situaties te creëren en ben ik niet onveilig voor het publiek. Het voornaamste doelwit van mijn grappen ben ik zelf.

Devin Hillenius.
Devin Hillenius Cabarette-ketet 2024 pitboel TheaterDevin Hillenius (26) is een aanstormend cabarettalent. In zijn comedy bekijkt het dagelijkse leven nét even op een andere manier. Zijn kritische blik leidt vaak tot nieuwe inzichten én hilariteit. In zijn voorstelling “Komt Goed” vraagt hij zich af hoe hij aan alle verwachtingen kan voldoen.

 

 

 

 

 

 

 

voor meer cabaret in Pitboel Theater, volg deze link.  Cabarette-ketet 2024, de finale

cabatrette-ketet 2024 affiche

Deel dit: