Finale Cabarette-ketet 2019

Op zaterdag 13 april 2019 is de finale van Cabarette-ketet 2019.

De deelnemers die hieraan meedoen zijn:

Kevin Amse.
Kevin Amse is een humorvolle podiumdichter en cabaretier die actuele met persoonlijke thema’s vermengt en daar diverse prijzen mee won in de huidige poëziewereld. Zo won hij de Belgische teamslam 2016 en behaalde hij een derde plaats op het individuele kampioenschap 2017. Hij mocht ook twee keer kalibreren op het EU kampioenschap poetry slam (2016 – 2017). In 2018 deed hij Het Laatste Woord op het één-programma De Zevende Dag.
Programma:
Het programma van Kevin Amse bindt maatschappelijke aan persoonlijke thema’s. Op humoristische en speelse wijze gaat hij opzoek naar hoe hij moet omgaan met alles wat er op hem en u afkomt: liefde, vooroordelen, sociale media…

Loek Marneffe.

Een spotlight, een podium en een microfoon. Veel meer is er eigenlijk niet nodig om Loek Marneffe in zijn kracht te zetten. Deze 29 jarige stand-up comedian uit Eindhoven gaat op het podium de strijd aan met worstelingen uit het dagelijks leven en gebruikt daarbij een flinke dosis zelfspot. Met scherpe analyses neemt hij het publiek mee in zijn soms absurde gedachtespinsels om deze vervolgens keihard te
relativeren met rake grappen. Veel tijd om bij te komen is er echter niet, want als Loek eenmaal op stoom is is hij maar moeilijk af te
remmen.

Tom Melotte,
November 2016, op 36-jarige leeftijd, besloot deze jongen om eens een andere hobby te zoeken. Na menig open mic in Vlaanderen en zuid-Nederland te hebben afgeschuimd, behaalde hij eind 2017 in de finale van comedymania de derde plaats. Sindsdien is hij af en toe te zien als voorprogramma van professionele Vlaamse comedians (o.a. Bart Cannaerts, Jeron Dewulf, Nigel Williams). Tom sloot intussen ook aan bij het comedygezelschap “de Lolburgers” waarmee hij in 2018 voor een avondvullende comedy line up zorgde in enkele culturele centra in Belgisch-Limburg. Is het theater, stand-up comedy of cabaret dat hij brengt? Lachen is het sowieso!
Programma
Tom heeft absoluut geen problemen. En al zeker geen frustraties. Met zijn ukele wil hij het publiek hiervan overtuigen. Na een mislukte poging om rockmuzikant te worden (niet dat hij dat zelf erg vond) begon Tom eind 2016 met comedy. Hij behaalde een ontgoochelende 3de plaats in de Belgisch-Limburgse comedywedstrijd “Comedymania” (maar dat speelt al lang niet meer in zijn hoofd) en speelde reeds in het voorprogramma van <verder aanvullen als het zover is>. Het gaat zeer goed met hem. Echt!

Kai Bodewitz.
Eindelijk!
Na zoveel jaar te hebben geluisterd naar Tineke Schouten, Veldhuis en Kemper, Roué Verveer en andere grote namen in de cabaretwereld, maakt Kai Bodewitz zijn cabaretdebuut. Hij is 18 jaar oud en verdomd lang. Dansen is iets wat hij niet kan, maar gaat het hem lukken om te laten zien dat je nog kunt genieten van het leven?
In 2016 heeft hij meegedaan aan het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival waar hij de smaak te pakken kreeg. 19 april 2018 stond hij voor 500 mensen op te treden met zijn show! Samen met regisseur Edwin van Lieshout is hij verder aan zijn one man show gaan werken. Hij speelt daarbij gitaar, piano, en cajon.

Kjen Descheemaecker.
Kjen Descheemaecker is Vlaams Kampioen Beatboxen en was ook te zien in de Vlaamse versie van Got Talent op VTM. Sinds een 4-tal jaar combineert hij beatboxen met zijn passie voor theater en comedy. Hij brengt een mengvorm van stand-up comedy met beatbox. Het publiek wordt verbaasd door wat er allemaal mogelijk is met de menselijke stem en dat terwijl er ook zeer veel gelachen wordt. Kjen brengt humor over muziek en over herkenbare situaties zoals het bejaardentehuis. Zijn comedy werd al snel opgemerkt in het Vlaamse circuit, zo raakte hij in de halve finale van de Radio 2 Humorklas en kreeg hij een eervolle vermelding van de jury in de Humo’s Comedy Cup. Hij is benieuwd wat het Nederlandse publiek van zijn show vindt en schrijft zijn daarom in voor Cabarette-Ketet.

 

Deel dit: