Finale Cabarette-ketet; 9 april 2016

Finale Cabarette-ketet 2016; zaterdag 9 april 2016. 

De twee voorrondes zijn geweest. Er hebben zich zeven fantastische kandidaten gepresenteerd tijdens deze voorrondes. Het waren mooie dagen, wij en ons publiek hebben er van genoten. Uit beide voorrondes zijn twee acts door naar de finale. Hiernaast is een act uit beide voorrondes ook nog door gegaan naar de finale op zaterdag 9 april 2016. Tijdens de finale zullen dus vijf acts strijden om de winnaar te worden van Cabarette-ketet 2016.

De acts doe door zijn naar de finale zijn de volgende:
Finalisten uit ronde 1 zijn; Blaf waf & Jeroen Krouwels en Henrike Brouwer.
Finalisten uit ronde 2 zijn; Andrea Noske& Madelon Schoenmaker.
Als laatste heeft de jury Duncan MacDonald aan de finale toegevoegd.

 BLAFWAF…
BlafwafMet muziek die uw oren gezond aantast en teksten die garant staan voor spontane lachkuiltjes, boren zij zich zelfverzekerd een weg in uw geheugen.
Blafwaf woelt als een jonge mol door uw gazon van alledaagse onbenulligheden. Ze graven zich een weg dwars door de vreemde gewoontes, verlangens en tradities van de mens heen. Wat achterblijft is een woest maar opgelucht landschap waarin iedereen zich vast herkent.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Blafwaf is recht voor de raap en slaagt er op die manier keer op keer in om de luisteraar met een
gelukzalige glimlach achter te laten.

Lachrimpels behoren tot de schoonheids-idealen. Blafwaf wil u op dat vlak graag in de watten leggen.

www.blafwaf.be https://nl-nl.facebook.com/blafwaffligem

[embedplusvideo height=”283″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1Rc1IZd” standard=”http://www.youtube.com/v/gCo3vGmWLiI?fs=1″ vars=”ytid=gCo3vGmWLiI&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6980″ /]

Jeroen Krouwels en Henrike Brouwer
Jeroen enAls theaterduo schrijven we muziek voor onze eigen programma’s maar ook voor anderen, waaronder de muziek voor het nieuwe theaterprogramma “Puur” van Simone van den Eertwegh, winnares Nationaal Theaterconcours 2013, onder juryvoorzitterschap van Liesbeth List en Cornald Maas. (zie ook www.simonezingt.nl). Momenteel werken we o.a. aan een duet voor Simone en Liesbeth List.

“Bloot en Broos”
De mens is het enige zoogdier op aarde dat zich bewust is van eigen sterfelijkheid. Dat maakt ons bestaan dubbel; erg betrekkelijk en absoluut urgent. Tijdens het leven beginnen we ergens aan, worden we gekwetst en rapen vervolgens genoeg moed bij elkaar om weer verder te gaan.

Onze vindingrijkheid bij het bevechten van kwetsbaarheden is prijzenswaardig. De een epileert grijze borstharen. De ander brengt een suprise-ei in, om bij haar gevreesde uitstrijkje het ijs snel te breken. Als het negeren van emoties niet meer lukt, huilen we bij voorkeur onder de douche. Of we delen het op Facebook in de hoop dat veel opgestoken duimpjes troost bieden.

Met Bloot & Broos houden Jeroen Krouwels en Henrike Brouwer het publiek een spiegel voor. Er valt gelukkig een hoop te lachen! Want iedereen ploetert, jij bent echt de enige niet. Mooie liedjes die je om je oren slaan, recht je hart in gaan of je versteld doen staan van herkenbaarheid. Alleen de verhalen zijn veel te persoonlijk.
www.krouwelsenbrouwer.com

Andrea Noske.
Andrea NoskeEenzaam paradijs
Eenzaam paradijs” is mijn waarheid, mijn binnenkant, mijn belevingswereld waarin ik iedereen meesleur. De eeuwige tweestrijd die mij verslindt en radbraakt. Mijn zwart en mijn wit. En mijn blik op een wereld, waarin ik als eenzame buitenstaander toekijk op het onvermijdelijke lot van ons allen…”

In deze absurdistische en emotionele achtbaan laat Andrea niemand ongeschonden, zelfs zichzelf niet. Zij onthult haar waarheid en beslist over lachen en huilen, haat en liefde en over leven en dood. Waar anderen zouden ophouden, gaat Andrea juist door. Als geen ander beheerst zij de techniek van aantrekken en weer afstoten.
Al op de basisschool beklom Andrea Noske (12 januari 1981, Den Haag) vrijwel wekelijks het open podium met een verhaal, een dansje, met haar viooltje of om gewoon lekker te playbacken. Dit hield zij vol tot en met de middelbare school, waar ook de schoolkrant vol stond met haar progressieve Bert en Ernieverhalen. Hoe Andrea ooit op het idee is gekomen om na haar middelbare school bedrijfseconomie te gaan studeren is ook voor haar nog steeds een groot raadsel. Gelukkig is alles toch nog goedgekomen en heeft zij het roer omgegooid, volledig gebroken met het bank- en verzekeringswezen en onderdak gevonden bij de Paul van Vliet Academie, waar zij in 2015 afstudeerde met haar voorstelling “Eenzaam paradijs”.
Kijk voor speeldata op: www.andreanoske.nl

Madelon Schoenmaker
Madelon SchoenlalerHallo, mijn naam is Madelon Schoenmaker.
Omdat ik nogal cabaretesk van aard ben dacht ik, ik doe mee aan Cabarette-ketet.
Om mezelf hierin te ontwikkelen ga ik regelmatig naar de Koningstheateracademie in Den Bosch omdat zij wel raad weten om mijn absurditeit iets te temperen. Nu, zit ik in rustiger vaarwater, het kost mij soms wel moeite, maar ik begrijp dat mensen een tornado op het podium soms niet aankunnen. Daarom kom ik tegenwoordig op als eb en eindig als vloed.
Omdat ik graag lach ben ik ook regelmatig te vinden in een kroeg als stand upper.
Dat is soms een uitdaging, want in een kroeg drinken mensen bier en worden ze nogal losjes in hun verbale communicatie. Gelukkig eindigt dat vaak in grappige wendingen. Maar soms ben ik ook weer blij om daarna weer naar een cabaretpodium te vluchten waar mensen niet komen voor het bier, maar puur voor het cabaret.

programma Madelon Schoenmaker
Als je alles doet voor je omgeving en je beseft dat het eigenlijk nooit goed genoeg is wat je doet, waarom zou je dan niet alles voor jezelf doen?
Ik ga in op het feit dat ik ga studeren omdat ik altijd met afkeurende blikken binnen de familie word bekeken tijdens een paasdiner, een kerstdiner of een suffe verjaardag. En dan haal ik eindelijk mijn propedeuse, verwacht ik champagne en een warm onthaal zegt mijn vader: ‘Is dit niet een beetje te hoog gegrepen kan je deze studie niet beter op LOI niveau gaan doen?

En dan knapt alles in mij, mijn hele hartje breekt in duizend stukjes. Ik ga een strijd aan met nog 3 studiejaren voor de boeg om er daarna achter te komen dat het niet uitmaakt wat je doet, want je bent nooit goed genoeg, er is altijd wel een ander die beter is dan jij. Dus waarom zou je dan niet gewoon alles voor jezelf doen, dan weet je zeker dat je in ieder geval gelukkig bent.

Duncan MacDonald
Duncan Mac DonaldDuncan MacDonald, net 2 jaartjes serieus bezig in het (standup comedy)vak maar in mijn hart al 38 jaar bezig geweest met de voorbereiding. Ik ben een multi-culti-surinamer, 40, it-er, zoon, vader, broer,oom partner, bff, helaas geen friend with benefit en wereldburger. Ik hou van eten, mooie vrouwen, films en series. Ik geniet van het leven en het glas is voor mij half vol. Ik hou niet van negatieve mensen en situaties. Ik geloof in de goedheid van de mens wat mij helaas heel vaak ten nadelen is gekomen. Ik nodig iedereen om met mij in de zon te komen staan!

Programma:
Het stuk heet ‘Tot zo ver’ omdat het mijn levensloop beschrijft van kind af tot nu toe. Ik breng je terug naar mijn kinderjaren, mijn jeugdjaren en mijn kennismaking met Nederland, Holland oftwel Ptata zoals wij Surinamers het noemen. Op een komische manier probeer ik mijn leven te omschrijven. Zowel pijnlijke als hele leuke dingen komen naar voren. Deels toneel, deel cabaret, deels standup maar geheel gezellig.

Deel dit: