1e voorronde Ballads & Blues 2017.

Eerste voorronde Ballads & Blues 2017
Zaterdag 21 oktober 2017
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

 De deelnemers op 21 oktober 2017 zijn:

Chris Hendrikx en Joanann Lukas
Izzy Goossen
Annika Lara
Wybe Zijlstra
Ylka

Chris Hendrikx en Joanann Lukas.
Chris en Joan-Ann en wij zijn De Hoop en De Wanhoop.
Hij speelt gewoon gitaar.
Joanann schrijft eerlijke tekst.
Soort van muzikanten met een grote bek
Maar wel met het hart op de goede plek
We zeggen waar het op staat, en vooral als het nergens op slaat.
De mens vandaag de dag is kwetsbaar, tegelijkertijd soms vol met haat.
Gevangen op het eiland in hun hoofd, als een op hol geslagen fata morgana.
Maar hé, we moeten leven met elkaar
7 miljard mensen moeten delen met elkaar.
Wij beginnen bij liefhebben, respecteren, en muziek maken met elkaar.
Wij hebben hoop en soms wanhoop en we schrijven over dingen.
Want Nederland is een land waar we over alles kunnen zingen.

Izzy Goossen.
Izzy is een 18 jarige singer-songwriter uit Heerlen. Ze schrijft melancholische liedjes waarbij ze de nadruk legt op de tekst. Veel gebruikte thema`s zijn het geloof en de mensen om haar heen. Inspiratie haalt ze uit artiesten zoals Tom Waits en Nick Cave.

 

 

Annika Lara.
Annika Lara als artiestennaam, een 16 jarige singer songwriter. Ongeveer 3 jaar geleden begon ik met gitaar spelen, en in deze jaren heb ik ook nog een aantal andere instrumenten leren spelen. Zingen doe ik al zo lang ik me kan herinneren. Muziek is altijd al een belangrijk deel van mijn leven geweest en dit zal altijd zo blijven. Met mijn muziek verwoord ik de dingen die ik niet met gewone woorden kan zeggen. Ooit hoop ik mijn passie met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen.

Wybe Zijlstra.
Ik ben op 2 mei 1999 geboren in Amsterdam. In de buik van mijn moeder stond ik avond aan avond te zingen op het toneel. Mijn moeder was namelijk een musicalster bij Joop van de Ende. De muziek zit dus in mijn genen. Muziek stond hoog in het vaandel van de opvoeding. Ik ben ontzettend vaak verhuist in mijn leven, maar de muziek ging altijd met me mee. Ik schrijf mijn eigen nummers sinds 2 jaar en haal daar veel plezier uit. Ook ben ik op YouTube te vinden met mijn eigen clips. Ik ben net geslaagd voor het gymnasium en ga nu een tussenjaar nemen waarin ik mijzelf muzikaal verder kan ontwikkelen.

Ylka.
Muziek is altijd mijn uitlaatklep. Ik schrijf liedjes in mijn eigen taal (het dialect) maar ook in het Engels of Nederlands.
Ik schrijf verhalen van mensen om in liedjes en probeer mensen mee te nemen in die verhalen.
Muziek is voor mij een manier om mijn (meestal nogal intens heftige) emoties een plek te kunnen geven.
Net zoals schrijven.
Met slechts mijn gitaar en een microfoon probeer ik zo iets van mezelf aan het publiek te geven.

Deel dit: