2e voorronde Ballads & Blues 2017.

Tweede voorronde Ballads & Blues 2017
Zaterdag 18 november 2017
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

De deelnemers op 18 november zijn:

Mieke Cremers
Karlijn Dado
Hugo Konings
Roos Pijnenburg
Tweespalt
CelineShanice

Mieke Cremers.
Mijn volledige naam is Mieke Cremers, ik ben negentien jaar en studeer franse taal en cultuur aan de Radboud uni in Nijmegen. Alhoewel ik talen studeer is muziek altijd bij me geweest en ik ben me er zeker van dat dit ook zo zal blijven.
Mijn favoriete genre’s om te luisteren/spelen zijn soul/jazz/bluesrock maar eigenlijk kan ik van meerdere genre’s genieten.
Zingen ben ik mee begonnen en is dan ook waar mijn grootste focus op ligt, gitaar en piano heb ik mezelf geleerd, vandaar dat ik me eigenlijk het meest thuis voel in een groep om mee te spelen. Mijn doel voor het meedoen met deze wedstrijd is vooral het ontmoeten van andere muzikanten en podiumervaring opdoen, ook in m’n uppie dit keer.

Karlijn Dado.
Toen Karlijn Dado rond haar veertiende begon met het schrijven van liedjes wist ze het zeker; dit is wat ze wilde doen. Het omzetten van emoties en verhalen naar muziek is naar haar idee een van de mooiste dingen waartoe de mens in staat is. In 2009 nam ze als eerste singer-songwriter deel aan Popsport en Kunstbende en vanaf hier is ze langzaam aan de weg blijven timmeren. In 2012 ontdekte ze de synthesizer met haar elektronische band Fair Huxley, die met hun wat donkere synthpop al verschillende podia beklommen en vele voeten de dansvloer op stuurden. Nu is ze weer even terug bij de basis; met piano en gitaar neemt ze je mee op een wandeling door donkere bossen, waar vuurvliegjes je de weg wijzen naar jouw diepste gevoelens.

Hugo Konings.
Naast het spelen in bands, het bezig zijn met projecten, het werken met zangers en dichters, ben ik ook altijd muziek blijven schrijven voor mijn solo-optredens.
Sinds 2000 ben ik onder de naam Hugo Kombi onderweg en heb veel op openingen van kunsttentoonstellingen en andere kunstevents gespeeld , in België , Nederland en Duitsland.
Omdat mijn muziek niet mainstream is, is ie vaak beter tot zijn recht gekomen bij bijvoorbeeld het begin van een poetry-slam of voor een openingsrede van de Maastrichtse kunsttour.
Toen ik pas begon met componeren in 1985, en naar de radio luisterde , viel het me op dat veel mogelijke constructie- en stijlcombinaties geen ruimte kregen binnen de vormdictaten van de
hitwereld van de muziekindustrie. Dus begon ik te experimenteren , en onderzocht synthesen die ik op de radio niet hoorde. Daaruit ontstond een muzikale uitdrukkingsvorm die ik tot op heden ten dage verder ontwikkel.
Ik schrijf mijn eigen teksten en muziek en presenteer deze als singer/songwriter. Mijn invloeden zijn ;rock, wave, jazz en klassieke muziek. Mijn nummers hebben grotendeels een ritmisch karakter
gecombineerd met harmonieën die de emotie’s in de teksten vertolken en melodielijnen waarin stem en gitaar een wisselwerking met elkaar aangaan. Ik hou ervan de liedstructuur samen te
brengen met de constructie van een instrumentale compositie. Ik zing en speel electrische gitaar, bas, klassieke gitaar, mandoline en mondharp. De set waaruit ik een aantal nummers ten gehore zal brengen bestaat uit zang begeleid met klassieke gitaar.

Roos Pijnenburg.
Eerst vioolles, toen zangles, later als student een start gemaakt op het Conservatorium, en nu ben ik vooral naast mijn studie Psychologie zelf muziek aan het maken en schrijven met de piano of gitaar.
Na wat Engelstalige liedjes ben ik ook in het Nederlands gaan schrijven: vooral kleine akoestische luisterliedjes.
Stevie Ann, tegenwoordig bekend onder eigen naam Stephanie Struijk, is een mooi voorbeeld voor mij, maar ook naar artiesten zoals
First Aid Kit en Melody Gardot luister ik graag.
Ik heb op verschillende festivalletjes (zoals het TREK festival en SUPERMARKET Maastricht) gezongen en mocht afgelopen twee jaar zingen op StukaFest Maastricht.
De laatste tijd heb ik wat minder opgetreden, maar daar wil ik graag weer verandering in brengen. Ballads en Blues lijkt me een mooie kans om weer van mezelf te laten horen!

Tweespalt.
Wij zijn een aantal maanden bezig met liedjes schrijven, optreden en alles waar we gelukkig van worden. Onze artiestennaam is Tweespalt. We maken eigen Nederlands- en Franstalige muziek met een vleugje kleinkunst.

Celine Shanice.
CelineShanice oftewel Celine van Veldhoven is een Singer songwriter met haar eigen pop liedjes met een verhaal. Ook speelt ze covertjes van o.a John Mayer , Katie Melua Ect. Die verzorgd ze alleen of samen met Luuk Conemans.
Het scheelt dat ze samen een goede klik hebben. En dat ze samen goed klinken!

Deel dit: