2e voorronde Ballads & Blues 25 november 2016

Tweede voorronde Ballads & Blues
Vrijdag 25 november 2016
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

De deelnemers op 25 november 2016 zijn:

Dherl Deekman alias Minstrel
Dawn Dumez
Thomas Vandalon
Robert Green
M’lynn Hochstenbach
Sjoerd Patzer & Nina de Werk
Your Royal Highness

Dherl Deekman alias Minstrel

dherl-deekmanIn Minstrel’s debute album, ” Cityblues”  verkent hij de ups en downs van het stadse leven. Dat is met het nieuwe album , ‘Tree of Love’ niet anders. Dit is het tweede volwaardige album van de Amsterdamse artiest en producer Dherl Deekman, alias Minstrel. Vanaf zijn achttiende richt Dherl zich steeds meer op zingen en instrumentbeheersing en ook het produceren van andere artiesten. Momenteel  is hij projectleider van het muziekproject Toekomst Muziek, waar hij jongeren in Amsterdam zuidoost empowert in hun muziektalent en sociaal emotionele vaardigheden.

Al deze ervaringen hebben Dherl gemaakt tot wie hij nu is: de multi getalenteerde artiest Minstrel. Een Minstrel is een verhalenverteller die van stad naar stad trekt om het nieuws te brengen. Tevens betekent Minstrel in het Frans troubadour.

Met zijn muziek  “vertelt” Minstrel stadsverhalen over wat er in de levens van de inwoners van een grote stad allemaal gebeurd. In de verschillende muziekstijlen die zijn stijl bevat, worden bijna alle thema’s en levensvragen  in zijn muziek  aan de orde gesteld, met als hoofdthema de liefde en de moeilijkheden die daar soms mee gepaard gaan, vormen een rode draad in de stijl van muziek, dat hij City Blues noemt.

www.minstrelproductions.nl

Dawn Dumez

https://www.facebook.com/dawn.dumez?fref=ts

Thomas Vandalon

Robert Green

robert-greenRobert Steskens (22) speelt sinds enkele jaren onder de naam Robert Green, waarbij hij met zijn akoestische gitaar, piano en zang de trommelvliezen van al zijn luisteraars streelt. Naast op het podium is hij ook graag in zijn eigen opnamestudio te vinden, Evergreen Recordings. Deze multi-instrumentalist schrijft al jarenlang zijn eigen nummers en speelt daarnaast zelf alles in voor zijn opnames. Ook maakt hij vaker opnames voor andere artiesten. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan bij bands zoals 28Faces en The Red Hot Chili Tribute, maar heeft zichzelf helemaal opnieuw uitgevonden toen hij zonder grenzen begon met schrijven voor zijn eigen solo-project. En dát wil hij nu graag met iedereen delen!

https://www.facebook.com/robertgreenofficial/?fref=ts

M’lynn Hochstenbach

mlynn-hochstenbachIk ben M’Lynn Hochstenbach, ik ben 16 jaar oud, zit op Havo 5 van het Trevianum en ga me bij Ballads & Blues begeleiden met piano. Muziek maken deed ik het allereerst met mijn saxofoon (Alt en Sopraan) bij Koninklijke Harmonie Aurora, hiermee heb ik ook mijn Hafa A en B behaald bij Artamuse. Ik ben op mijn 7e begonnen met muzieklessen en heb 5 jaar saxofoon gespeeld maar ben me daarna meer gaan focussen op het zingen. Na 2 jaar musicallessen te hebben gevolgd (Artamuse) ben ik op zangles gegaan bij de Juniorstarfactory en nu zit ik op de Pop, zang en Performance academie ook bij Hometownstudio Grevenbicht. Ook zit ik in het pop/rock bandje Stagefright waar ik ook regelmatig mee doe optreden. Ondertussen heb ik al heel wat zangervaring opgedaan o.a. bij het bandje Dazed And Confused waar ik 2 jaar zangeres van was en veel mee op het podium heb gestaan, Kunstbende waar ik afgelopen jaar o.a. voor het eerst met een eigen geschreven nummer heb meegedaan, concerten met de live band Universe, maar wat echt mijn hoogtepunten waren was zingen bij Hitz voor Kids in De Uithof (Den Haag 2013) en AHOY (Rotterdam 2015) voor een volle zaal!

https://www.facebook.com/mlynn.hochstenbach?fref=ts

Sjoerd Patzer & Nina de Werk

sjoerd-patzer-nina-de-werkDe basis voor Autumn Leaves werd gelegd in mei 2012. De alternatieve rockband TekaTock was toen al een tijd op zoek naar een zanger of zangeres. Sjoerd, de gitarist van de band, zag op Facebook de zingende Nina voorbij komen en vroeg of ze misschien interesse had om auditie te komen doen. Een week later was de band na jaren eindelijk weer compleet. Toen een bandrepetitie ergens in juni 2012 niet door ging besloten Nina en Sjoerd die avond samen wat te jammen op de akoestische gitaar. Dit begon al direct een serieuze vorm aan te nemen, waarna besloten werd om naast TekaTock ook als akoestisch duo door te gaan. Langzaam ontstond Autumn Leaves…
In het begin waren ze vooral druk met de eigen nummers van TekaTock maar dan vertolkt op akoestische wijze en na een tijdje kwamen er ook covers bij. Inmiddels hebben ze een uitgebreid repertoire met zowel eigen werk als ook covers.

Nina en Sjoerd schrijven samen al het eigen werk en in het najaar van 2013 werd een EP opgenomen. De eigen nummers van Autumn Leaves zijn het beste te omschrijven als rustige, akoestische gitaarmuziek met zo nu en dan maat- en sfeerwisselingen.

https://www.facebook.com/sjoerd.patzer?fref=ts

Your Royal Highness

derk-kokDe heren van Your Royal Highness brengen luchtige liedjes geheel in trend van the Beatles en the Kinks. Gewapend met een akoestische gitaar zingen ze over de kleine vermakelijkheden in het leven. Oma die een gebakken taart in de raamopening koelt terwijl de vogeltjes buiten fluiten. Zo creëren  deze singer-songwriters een nostalgische sfeer zoals die ook was in grootmoeders tijd. Ook wordt hun muziek getypeerd als bitterzoet maar hoopvol en tegelijkertijd hopeloos romantisch, cynisch zelfbewust en met opzet rafelig.

 

Deel dit: