Humor in sittard 18 december ’23

hUMOR IN sITTARD 18 DECEMBER 2023
Wanneer:
18 december 2023 @ 20:00 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2023-12-18T20:00:00+01:00
2023-12-18T22:00:00+01:00
Kosten:
€ 8,50

Humor in sittard 18 december ’23. Humor in Sittard is een maandelijks terugkerend event op elke derde maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater.
Wat staat er te gebeuren? Vanavond, maandag 18 december hebben we TRY, drie cabareties die aangesloten zijn bij www.grappigezaken.nl, op ons programma staan. Vanavond hebben we Haria Kraaijkamp, Davey Turnhout en Kai Bodewitz te gast.

TRYO – trio cabaret try-outs
TRYO oftewel “trio cabaret try-outs”, is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaret acts ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt TRYO deze cabaretiers naar het theater. TRYO is iedere voorstelling anders, elke show een wisselende line-up met nieuw talent, winnaars van cabaret festivals en gevestigde namen die bij TRYO komen try-outen voor hun nieuwe voorstelling. De avond wordt gepresenteerd door een cabaretier of comedian die het publiek mee neemt in het try-out proces.

Haria Kraaijkamp.
Haria Kraaijkamp 18-12-23 pitboeltheaterHaria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij.
In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar eerste voorstelling ‘Alles onder controle’. De vakjury schreef: ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’
Inmiddels is er een tweede voorstelling. ‘Meh.’ waarmee zij in 2022 de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival behaalde.
https://mariakraaijkamp.nl/

 

 

Davey Turnhout.
Davey Turnhout, 18-12-23 Pitboel TheaterOpgegroeid in de buurt van Leiden, is Davey Turnhout tegenwoordig een import-Brabander.
Hij haalt inspiratie uit zijn dagelijkse leven en ervaringen. Met zijn jongensachtige voorkomen en relaxte uitstraling zou je bijna vergeten dat hij iemand is met een zwart gevoel voor humor. Davey’s grappen zijn soms hard, maar wel altijd gebracht met heel veel liefde. Dertig geworden, begrijpt weinig van zichzelf of de wereld om hem heen en hij is de laatste paar jaar ‘s avonds vaker op het podium te vinden dan bij zijn vriendin thuis. (Wat zijn vriendin overigens absoluut niet erg lijkt te vinden.)

Davey Turnhout won juryprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2019 in een vol DeLaMar theater en verder werd hij uitgeroepen tot ‘Roastbaas 2017’ bij Dutch Roast Battles in het Comedy Café Amsterdam.

Verder was Davey op televisie te zien bij First(Ziggo), Hufterproof, SBS6 en RTL4 (Goede Tijden Slechte Tijden).
www.daveyturnhout.com

Kai Bodewitz.
Kai Bodewitz 18-12-23 Pitboel TheaterKai Bodewitz, geboren op 19-07-2000 te Eindhoven maakte zijn debuut met zijn eerste voorstelling “Doe ff gewoon”. In 2016 is hij gestart met schrijven aan deze persoonlijke voorstelling waar het publiek deze jonge theatermaker en muzikant mocht leren kennen.

Muziek is bij Kai een belangrijk onderdeel op het podium. Een piano en gitaar gaan niet ontbreken! Tevens staat de actualiteit hoog in het vaandel. Met een scherpe blik probeert Kai het publiek thuis te laten voelen in zijn mening.

Op 19 april 2018 maakte hij zijn debuut met zijn eerste voorstelling “Doe ff gewoon” in het Parktheater te Eindhoven. Hier heeft hij de smaak te pakken gekregen. Hij haalde in 2019 de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival, en mocht meespelen in de finalistentour van datzelfde festival. In 2021 won Kai de juryprijs tijdens het Amsterdam Studenten Cabaret Festival.

Naast zijn theater carrière is hij ook op sociale media te vinden met verschillende avonturen. Je kunt Kai kennen van de serie stiekem overnachten op de GP België of het wonen op Schiphol wat op meerdere kanalen het nieuws heeft gehaald.

Kai Bodewitz schrijft nu aan zijn theatervoorstelling “Zonder handen fietsen”. Hij is te zien op verschillende podia waar hij try-out voor kleine en grote zalen.
https://www.kaibodewitz.nl/

Voor meer cabaret in Pitboel Theater volg deze link.  Humor in sittard 18 december ’23

affiche humor in sittard 18 december 2023

Deel dit: