humor in Sittard maandag 27 februari 2023.

Humor in Sittard, 27 februari 2023
Wanneer:
27 februari 2023 @ 20:00 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2023-02-27T20:00:00+01:00
2023-02-27T22:00:00+01:00

Humor in Sittard maandag 27 februari 2023. Humor in Sittard is een maandelijks terugkerend event op elke derde maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater.
Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Arjan Evertz ontvangt elke maand twee verschillende cabaretiers die u een fantastische avond bezorgen.
Maandag 27 februari zijn te gast; Arie Vuyk en Cristian Pielich.

Arie Vuyk.
Arie Vuyj 27 februari 23 in Pitboel Theater Humor in SittardArie Vuyk werd in 1969 geboren in Krimpen aan den IJssel, en woont momenteel afwisselend in Rotterdam en Antwerpen.
Nadat hij zich autodidact ontwikkelde, won hij in 2001 het Parkstad Cabaret Festival en in 2004 het Griffioen Cabaret Festival. Sindsdien maakte hij meer dan tien avondvullende programma’s.

In 2016 probeerde hij op het festival Twentse Lente wat nieuw materiaal uit, waarmee hij het festival won.
Hij is tekstschrijver voor onder andere Het Groot niet te Vermijden, en hij regisseerde voor het Comedy Café in Amsterdam de stand up opera Orfeo.

In 2020 ging zijn twaalfde programma Hardop Denken in premiere in theater ’t Kapelletje, Rotterdam. In datzelfde jaar was hij Artist in Residence in Bergen NH, waar hij woonde en werkte in het huis van de componist Simeon ten Holt.
Hij maakt naast zijn reguliere voorstellingen ook ieder jaar een oudejaarsconference.

Arie Vuyk schreef de biografie van Het Groot niet te Vermijden, verschenen bij uitgeverij Trichis. Elf van zijn grappen staan in Het Grootste Citatenboek ter Wereld, uitgeverij Lannoo.
Hij vertaalde –als eerste– de roman Jean Santeuil van Marcel Proust in het Nederlands.

Arie maakte in de lente van 2019 een internationale tournee langs comedyclubs in New York en Reykjavik. In 2020 maakte hij in opdracht van KRO-NCRV een conference over corona, die uitgezonden werd. Zijn coronavoorstelling HAMSTEREN! kreeg subsidie vanuit het Fonds Podiumkunsten en het Platform Professionele Ontwikkeling.

Naast optredens in Nederland en België runt hij ook zijn eigen theater De Kijkdoos, in Rotterdam.

http://arievuyk.nl

Cristian Pielich.
Cristian Pielich 27 febriari 23 in Pitboel Theater Humor in SittardCristian Pielich werd geboren in 1975 in Buenos Aires. Hij zou graag opscheppen over zijn moeizame leven in de Argentijnse sloppenwijken. Echter, hij verruilde na negen levensmaanden het zonnige Zuid-Amerika voor de Hollandse polders. Zijn ouders volgden hem gehoorzaam en vlogen met hem mee naar Nederland.
Al vroeg bleek dat Cristian een voorliefde had voor taal en kunstzinnige uitingen. Zo schreef hij op driejarige leeftijd al zijn eigen naam. Al kon dit idee ook worden toegeschreven aan een toevallige samenkomst van lijnen en streepjes. Al met al, zijn moeder herkende een taalvirtuoos in hem.

Met frisse tegenzin acteerde hij op zijn zesde bij het kerstspel de achterkant van de ezel en op zijn dertiende speelde hij met verve Peer Gynt in het gelijknamige toneelstuk.
Zijn obsessie voor kunstzinnigheid woekerde voort en resulteerde op de middelbare school in een paar mislukte pogingen om een succesvolle rockband op te richten. Cristians collega-bandleden bleken niet enthousiast genoeg om zijn valse zang te overleven. Maar, zoals onkruid, komt een Pielich altijd terug. Vergis u niet, hij spaarde zijn teksten op in een Hema-schriftje en toen hij eenentwintig werd en hij alle puberale misère achter zich liet, betrad hij het podium.
Gewapend met mooie en geestige verzen sleepte hij al gauw een aantal voordrachtsprijzen in de wacht. Maar het was niet genoeg, hij voelde nog steeds een honger. Gaandeweg vulde hij zijn gedichten aan met grappen en oneliners en zo vervloeide het relaas in cabaret….

Sinds 2002 speelt hij door Nederland en België zijn sterk autobiografische comedyshows. Programma’s vol met oneliners, conferences, anekdotes, soms een liedje, meeslepende gedichten en spitsvondige versjes. Tussendoor bereikte hij nog de finale van de Talentententoonstelling 2003 en won hij de Cabakar-publieksprijs, het cabaretfestival van Den Bosch. In de periode 2004/2005 maakte hij met het cabarettrio Drie Maal Daags de avondvullende show ‘Zin’. Na de tournee van ‘Zin’ werkte Cristian aan zijn debuutroman ”Tot het einde van de tijd”. Deze roman kwam uit in 2009.
Als optredend comedian betrad hij weer het nimmer geplaveide solopad en bereikte in 2010 de finale van de Sonnema Talent Tour.

Naast zijn individuele shows organiseert hij met zijn bureau Playground Comedy tal van producties. Van comedyshow tot gevarieerde culturele voorstellingen.

Naar horen zeggen is Cristian Pielich ook lid van een geheim comedy gezelschap.

Anderen over Pielich:
‘Je taalbehandeling is erg goed. Je bent een prettige persoonlijkheid die gemakkelijk de sympathie van het publiek wint.’
(Selectiecommissie Talententoonstelling in het juryrapport, juni 2003)

‘ Hoe zeer Cristian Pielich zich in het ambacht van voordracht heeft verdiept, blijkt uit de treffende wijze waarop hij de antiheld uithangt….heb ik regelmatig erg hard moeten lachen om zijn gortdroge oneliners….Pielich is leuk.’
(Recensent Ko de Laat op www.tilburgz.nl, mei 2005)

‘ Pielich is een ontdekking. Puntig, geestig, cabaretesk.’
(Paul Andersson Toussaint in het Maandblad NRC Handelsblad, december 2005)

‘Je bent rustig en droog en je hebt veel originele grappen.’
(Selectiecommissie Sonnema Talent Tour, september 2008)

‘Cristian vertrekt voor zijn performance vanuit een goed en grappig neergezet typetje. Hij bespeelt het volledige podium en straalt een zekere rust uit. We krijgen leuke poëzie en plezante gevatte one-liners te horen.’
(Selectiecommissie Humorologie in het juryrapport, oktober 2008)

Anderen tegen Pielich:
‘What intelligent humor. You’re the dutch Woody Allen.’
Adam Fields (internationale stand up comedian, 2005)

http://www.cristianpielich.nl

meer cabaret & comedy in Pitboel Theater? volg deze link.

humor in Sittard, 27 februari 23 affiche

Deel dit: