Improv Jam met Germaine Sijstermans, Maya Felixbrodt en Mike Kramer

Wanneer:
5 oktober 2018 @ 20:00 – 22:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-10-05T20:00:00+02:00
2018-10-05T22:30:00+02:00
Kosten:
€5,00

Een experimentele muziekavond met optredens van Germaine Sijstermans, Maya Felixbrodt en Mike Kramer

Maya Felixbrodt
Maya Felixbrodt speelt Viola, componeert, schrijft muziek voor film en theater, danst, onderzoekt bewegingen en muziek, maakt performancekunst, zingt, improviseert, maakt video’s, schrijft over haar dromen, schrijft gedichten, treedt op als solist en met ensembles, initiëren en deelnemen aan vele muzikale en interdisciplinaire samenwerkingen in lokale en internationale projecten en met haar ensembles – Zvov, 32 en Ghom. Ze is de oprichter en redacteur van Synzine – tijdschrift voor muziekspellen. Maya studeerde BA af in Viola aan de Jerusalem Academy for Music and Dance en BA en MA in Compositie aan het Koninklijk Conservatorium, waaronder een Erasmus-semester aan MIAM, ITU, Istanbul. Ze werd geboren in 1986 in Israël en woont momenteel in Amsterdam

 

 

Germaine Sijstermans
Germaine Sijstermans (Heerlen) is een musicus en componiste met een grote interesse in hedendaagse en abstracte muziek. Stilte, gebruik van ruimte en aanwezigheid, in combinatie met het spelen van een instrument, spelen vaak een belangrijke rol in haar werken. Ze werkt veel samen met componisten en is graag dicht betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe stukken. Gedurende de jaren zijn er veel stukken voor haar geschreven, waarnaast zij ook zelf composities en installaties heeft ontwikkeld. Een grote inspiratiebron voor haar werk is schoonheid die niet het product is van menselijke planning. Sijstermans is van huis uit klarinettiste, maar schroomt in haar musiceren geen enkele wijze of geluidsbron om haar klanken te realiseren.

Mike Kramer

Mike Kramer (AUS/NL)

Mike Kramer is geluidskunstenaar en field recordist. Met zijn werk nodigt hij de luisteraar uit om intiem te worden met de gepresenteerde geluiden, waarbij zijn vaste werkmethode bestaat uit het combineren van Field Recordings en elektronische, meer gecomponeerde elementen. Daarnaast is hij actief als producer onder namen als Core Shift en CS² waarmee hij de Ambient/Techno wereld verkent. Verder creëert Mike op geregelde basis geluidsinstallaties en staat bekend als initiator en artistiek directeur van (h)ear – experimental audio research.
Voor het optreden in het Pitboel theater zal hij, naast een soloset, tevens een werk uitvoeren met (bas)klarinettiste Germaine Sijstermans.

https://mikekramer.bandcamp.com | www.discogs.com/artist/927497-Mike-Kramer | www.h-ear.org


Dit alles in samenwerking met:

Deel dit: