Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard

Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard. We programmeren muziek, toneel, cabaret en natuurlijk onze eigen Pien, puk & Co kindervoorstellingen. Wil je zelf optreden in Pitboel Theater, dat kan natuurlijk ook. voor meer info klik je hier. Wil je meer informatie over de lessen die je in Pitboel Theater kunt volgen klik dan hier. Volg ons ook op facebook. U kunt uw kaarten reserveren door op het formulier rechts naast deze agenda in te vullen. U kunt bij ons niet pinnen

Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard.

sep
3
vr
2021
Jamsesie ism recordsound
sep 3 @ 20:00 – 23:00
Jamsesie ism recordsound

Vandaag jamsessie ism Record Sound.

It’s back, play your track! Jamsessie in Pitboel Theater

Een vrije avond blues-rock jamsessie in het Pitboel cafe. Vrijblijvend van opzet met als doelstelling om muzikanten van amateur tot gevorderd de gelegenheid te geven om samen “out  of the blue” muziek te maken en anderen daarvan te laten genieten.

Instrument zelf meenemen.

Wel aanwezig:
– volledig drumstel
– bas versterker
– 2 gitaar versterkers akoestische en elektrische gitaren
– piano
– (zang)microfoons

Deel dit:
sep
10
vr
2021
Theaterpop
sep 10 @ 20:00 – 23:00

Theaterpop, drie bands op een avond. Vandaag met:
Susan Ball & SweetMotions
Bambi Chocolate FC
Gegenschein

Susan Ball & SweetMotions

Bambi Chocolate FC

The phenomenal popcombo Bambi Choclate FC wordt gevormd door
michel vox/guitar – rogier drums/vox – william bass/vox

Ze zeggen over zich zelf …charmant rammelende en pretentieloze lo-fi punk-pop, wegwerpliedjes met een eeuwigheidswaarde…
Vanuit het niets verscheen in mei 2020 het album ‘ the way things are’, een plaat vol lo-fi pareltjes. Dertien liedjes in 22 minuten, opgenomen in studio Schultenbrau in Boxtel-Rock-City!
Het album kreeg louter laaiende recensies in de popmedia, op festivalinfo.nl zelfs 5 van de 5 sterren. Later kreeg de plaat van de festivalinfo.nl recensenten een plekje in de top50 van beste albums in 2020. Ook verscheen het album op cassettetape via Harry Records.
Van een echte band was er in eerste instantie geen sprake, want het was Michel die de plaat in zijn eentje opnam. Inmiddels is bc/fc een heuse band, en zal er in 2021 een nieuw album verschijnen. Ook zal de band na alle C19 maatregelen dan live te zien zijn!

https://www.facebook.com/bambichoclatefc/

Gegenschein

Gegenschein – Passie voor muziek in een desolaat paradijs genaamd Aarde!
Gegenschein is in 2013 door Henk Bril en William MacVaine opgericht als audiovisueel muziekproject. Na korte tijd sloeg Rob Hotje de handen ineen. En zo werden we de ‘opmerkelijke drie-eenheid’.
Het hoofdkantoor van Gegenschein is studio ARSIS (“A Roof Somewhere In Sittard”), eigendom van William, in Nederland.

Project Gegenschein levert muziek die zonder twijfel de creatieve kwaliteiten van William (componist en producer), Rob (leadzanger) en Henk (teksten, ondersteunende zang. fotografie en ‘out of the musical box’ gizmos) bewijst.

Onze video’s zijn te vinden op Youtube en zijn, net als onze liedjes, het resultaat van gezamenlijke inspanningen van ons alle drie.
Je kunt ons vinden op Facebook en onze nummers op Spotify! En natuurlijk op Discogs, waar je onze albums ‘Dark Moon over Paradise’ en ‘Struggle for Passion’ kunt kopen. We werken nu aan ons derde album ‘Magnificent Desolation’, dat in 2021 uitkomt.

Onze muziekstijl? Experimenteel, alternatief, rock en techno (en minimaal en ruimte ook).
Een mix van Pink Floyd, Rammstein, Eagles, Alan Parsons, Vaughan Williams, Electric Light Orchestra, Philip Glass, Lynyrd Skynyrd, Anne Pigalle, Brian Eno, Kraftwerk, Manuel Göttsching, David Bowie, Queen, Tears for Fears – en we zullen er waarschijnlijk een flink aantal vergeten.
Maar ons geluid is een unieke smeltkroes en onmiskenbare GEGENSCHEIN.

www.gegenschein.nl

Deel dit:
sep
24
vr
2021
Pitbop
sep 24 @ 20:00 – 23:00

PitPop Vrijdag 24 september 2021
Aanvang 20.00 uur
Entreeprijs € 6,50

Drie bands op een avond. Vanavond:
Tommie
Slim J the Boogiemen
Stompin’Grounds

Tommie

 

Slim J &the Boogiemen

 

 

Slim J & The Boogiemen | Facebook

 

 

Stompin’Grounds
Stompin’ Grounds is een band uit het zuiden van Nederland. Stevige songs waarin de karakteristieke stampende beats en scheurende gitaren van de Blues-Rock worden vermengd met de virtuositeit en dansbaarheid uit de Gypsy-Swing. Dit zorgt ervoor dat de energie van het podium afspat en je onmogelijk stil kan blijven staan als je deze heren ziet optreden. So, put on your dancin’ shoes and shake it!

Stompin’ Grounds is opgericht in September 2016 en binnen 1 jaar hebben deze drie heren een ruime set van dansbare songs opgebouwd die zich op het kruispunt van Bluesrock en Gypsy-Swing bevindt. Ook hebben zij binnen dat jaar ‘De weg naar Misty Fields Festival’ gewonnen en deden ze mee met popwedstrijd “Nu of Nooit. Hier werd hun song “Hunchback Blues” uitgeroepen tot “Song Van De Avond!”
Na hun deelname aan de BRUL-contest kregen zij een plek als buskers op het Southern Bluesnight Festival en mochten zij Bluesrock Festival Tegelen 2018 openen.

Stompin’ Grounds heeft o.a. al de voetjes van de vloer gespeeld op Festivals als Demerdance (BE), Misty Fields, Altersonic, Bluesrock Tegelen, Southern Bluesnight, DVERS en bij verscheidene Poppodia als de Muziekgieterij, Volt, Nieuwe Nor en La Bonbonniere.

Daarnaast hebben de drie heren, begin 2018 hun debuut EP ‘Stompin’ Grounds’ uitgebracht. Deze is tot stand gekomen door een crowdfunding waarbij ze, dankzij de verbluffende hulp van donateurs, ver over het streefbedrag heen gingen. De EP is verkrijgbaar op CD én Vinyl!

In 2019 hebben de drie heren singles “Good Times” en “Dead End” gereleased en het jaar afgesloten met een najaar tour door China! Nu is Stompin’ Grounds weer thuis en klaar om hun nieuwe muziek te laten horen!

“ Zonder al teveel theatrale capriolen krijgt Stompin’ Grounds de zaal aan het dansen.” – Zef magazine
“Voor de hokjesmensen onder ons klinkt Stompin’ Grounds als Pokey LaFarge meets Triggerfinger. Vlinderstrik, klassiek schoeisel, bijpassende bretels aangevuld met een jaren vijftig TV klopt ook het plaatje.” -3voor12/Limburg

Stompin’ Grounds bestaat uit:
Daan van de Ven (Drums, backing Vocals)
Florian Verhagen (Gitaar, Backing Vocals)
Jesse Deledda (Bass, Lead Vocal).

Ex-leden Stompin’ Grounds:
Rick Stegeman (Gitaar, Backing Vocals)

Stompingrounds (stompingroundsofficial.com)

 

Pitpop is mede mogelijk gemaakt door een subsidie Pop in Limburg.

Deel dit:
sep
26
zo
2021
Trio No Strings Attached
sep 26 @ 14:30 – 16:00
Trio No Strings Attached

 ‘Feel your Senses’ van Trio No Strings Attached.

No Strings Attached is een nieuw ensemble dat in 2019 is geboren. De musici spelen als
professionele musici al jaren samen in de grote orkesten van Nederland. No Strings Attached is een blazerstrio, zoals de naam vast al doet vermoeden zitten er geen snaarinstrumenten bij.
Wie wij zijn? Elodia Climent España (dwarsfluit), Marleen Schuuring (hobo) en James
Aylward (fagot) … aangenaam!

Feel your Senses is een innovatief project waar alles net anders loopt dan men gewend is. Samen gaan we met jullie als publiek een muzikale reis maken. Maar het gaat ons om meer dan alleen de muziek, het gaat om de beleving. We vinden elkaar in de muziek, het lichtspel, het gesprek, het lachen, de spanning en anticipatie, de dynamiek in de zaal en onze fantasie.
De belofte: ervaar muziek op een nieuwe manier en kom in contact met jezelf, met anderen, met de werkelijkheid ‘het nu’, met je zintuigen en met een rijke muzikale traditie.
Tijdens onze concerten valt er veel te zien, te horen en te ruiken, praat je en lach je met ons en met elkaar én fantaseer je met ons mee. We laten werk van bekende maar vooral ook van minder bekende componisten horen en combineren dat met een creatieve enscenering. Een voorbeeld is onze muzikale begeleiding bij de korte stomme film ‘Hotel Eléctrico’. De muziek van klassiek tot modern met improvisatie.
Van Vivaldi naar Elaine Fine, een heel fijne beleving staat je te wachten! Na het concert drinken we graag een drankje met jullie en praten we na over hoe jullie het concert ervaren hebben.

Programma
Concerto in G klein voor fluit, hobo en fagot Antonio Vivaldi 10’
Speed Raimund Philippi 5’
Trio III Yes, but would you like your sister to play one? Robert Ashley 10’
Trio voor Fluit, Hobo en Fagot opus 86 Julius Röntgen 12’
Hotel Eléctrico Elaine Fine 10′

Deel dit:
okt
1
vr
2021
Jamsessie ism Record Sound
okt 1 @ 20:00 – 23:00
Jamsessie ism Record Sound

Vandaag jamsessie ism Record Sound.

It’s back, play your track! Jamsessie in Pitboel Theater

Een vrije avond blues-rock jamsessie in het Pitboel cafe. Vrijblijvend van opzet met als doelstelling om muzikanten van amateur tot gevorderd de gelegenheid te geven om samen “out  of the blue” muziek te maken en anderen daarvan te laten genieten.

Instrument zelf meenemen.

Wel aanwezig:
– volledig drumstel
– bas versterker
– 2 gitaar versterkers akoestische en elektrische gitaren
– piano
– (zang)microfoons

Deel dit:
okt
8
vr
2021
Jazz in Sittard, ism JazzBlazzt
okt 8 @ 20:00 – 22:30

Jazz in Sittard, i.s.m. JazzBlazzt. Meer info volgt spoedig…

Deel dit:
okt
10
zo
2021
Theaterpop
okt 10 @ 20:00 – 23:00

Theaterpop. Drie bands op een avond.
Zondag 10 oktober 2021
Aanvang 14.00 uur
Entreeprijs € 6,50

Vera Relouw
Martinus

Vera Relouw
Zeventien jaar oud, gemaakt in Londen en geboren in Heerlen, Zuid-Limburg. Haar grote zus had vroeger altijd MTV music opstaan vandaar is haar interesse in Engelstalige muziek ontstaan. Op haar zevende is ze gestart met zangles bij Junior Star Factory van Diana Olierook. Later heeft ze zangles gevolgd bij Janneke Meessen en Popschool Parkstad. Ze is lid geweest van de “Key Sessions” bij de Oefenbunker in Landgraaf. Inmiddels is ze geslaagd voor haar Havo diploma en gaat nu naar Maastricht European Studies studeren. Haar grote droom is samen te werken met Martin Garrix, maar eerst een album maken! Vera kan je niet plaatsen in één genre, ze houdt namelijk van Pop muziek, maar ook Soul en Dance muziek. Ze is nog zoekende naar haar eigen stijl, maar zingt graag liedjes waarmee ze mensen kan raken.

Martinus
Melancholisch, melodieus en meeslepend. Zo kan de muziek van Martinus worden omschreven. De Limburgse band brengt een samensmelting van indie rock en americana. Geïnspireerd door artiesten als City and Colour, Neil Young, The National en The War on Drugs vertelt Martinus op eigen wijze verhalen uit het alledaagse leven. Hopend op betere dagen. Puttend uit herinneringen hoe het ooit was. Wensend dat het ooit weer zo zal zijn.

Martinus | Facebook

 

Theaterpop wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen.

Deel dit:
okt
16
za
2021
Theaterpop
okt 16 @ 20:00 – 23:00
Theaterpop

Theaterpop, drie bands op een avond.

Vanavond met:

Damien

Mala

Deel dit:
okt
30
za
2021
theaterpop
okt 30 @ 20:00 – 23:00
theaterpop

meer info volgt spoedig…

Deel dit:
nov
6
za
2021
Theaterpop
nov 6 @ 20:00 – 23:00
Theaterpop

Theaterpop, drie bands op een avond. Meer info volgt spoedig…

Deel dit: