Agenda Pitboel Theater

Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard. We programmeren muziek, toneel, cabaret en natuurlijk onze eigen Pien, puk & Co kindervoorstellingen. Wil je zelf optreden in Pitboel Theater, dat kan natuurlijk ook. voor meer info klik je hier. Wil je meer informatie over de lessen die je in Pitboel Theater kunt volgen klik dan hier. Volg ons ook op facebook. U kunt uw kaarten reserveren door op het formulier rechts naast deze agenda in te vullen. U kunt bij ons niet pinnen

Deel dit:
okt
27
zo
2019
PitPop
okt 27 @ 14:00 – 17:00

PitPop

 

Line-up:
Basement 13
Nighthawker
SPOONFED

Basement 13
Basement 13 PitPop zondag 27 oktober 2019 Pitboel TheaterGenre: Blues Rock Coverband
Leden band
Nicole: Vocals
Miranda: backing vocals
Pascal: drum
Nigrat: bass
Helmut: guitar
Jeroen: guitar
Afkomstig uit Sittard.
Licht uit, spot aan… iedereen een drankje?….gitaren ‘even’ stemmen….drum ‘stemmen’…. “oh ik heb nog geen geluid” TEST TEST!!! Ready? Set….GO… Lets make some noise!!! “WAT ZEG JE??” -friday routine-

Nighthawker
Nighthawker PitPop zondag 27 oktober 2019 Pitboel TheaterGenre: Rock
Leden band
Kiki Beemer (vocals, drums), Steven van der Vegt (vocals, guitar), Brandon Spies (bass, keys & backing vocals), Gwen Ummels (guitar)
Afkomstig uit: Maastricht

Info
Nighthawker is een nieuwe Limburgse band die zich niet zomaar in één muzikaal hokje wil laten plaatsen. Fleetwood Mac meets Led Zeppelin, een vlotte omschrijving die net zo ambitieus als kort door de bocht is. Nighthawker is vooral Nighthawker!

SPOONFED
Spoonfed PitPop zondag 27 oktober 2019 Pitboel TheaterGenre: Rock ‘N Roll
Leden band
Roel Peijs – Vocals
Stef Eggen – Drums
Tommie Bonajo – Guitars
Bas Braam – Bass, Backing Vocals
Afkomstig uit: Parkstad

Info
“Bourgondisch brutaal en verdomd lekker.”
Muzikale invloeden worden doorgaans met de paplepel ingegoten. Smaak wordt na elke hap opnieuw verfijnd. Spoonfed zet daarom meteen een kruidige mix van KISS, Royal Republic, Danko Jones en Foo Fighters op het menu. Met de gecombineerde expertise van vier sterrenchefs schotelt deze kersverse Nederlandse rock band je een hoofdgerecht voor om de vingers bij af te likken.
Zowel de fijnproever als de liefhebber van een vette hap wordt met een voldaan gevoel af geserveerd. Spoonfed zet zichzelf vanaf de eerste traktatie met dikke letters op de kaart.

pitpop 27 oktober 2019 pitboel theater

Deel dit:
nov
9
za
2019
Pitpop
nov 9 @ 20:00 – 23:00

Pitpop met vanavond de volgende bands:

Jerry Husk.

Weerter band met eigen repertoire, bestaande uit Jeroen Looijen, Eloy Moonen, Tom Bormans & Stijn Peeters. Voortbordurend op de recente release van de eerste EP ‘HUSK I’ (release 22 maart 2019) presenteert Jerry Husk zijn eigen stijltje binnen de altrockscene. Geïnspireerd door bands als Biffy Clyro en Nothing But Thieves staat het nieuwe powerkwartet Jerry Husk garant voor een avond flink gas geven.
Genre: Alternative Rock

Leden band
Jeroen Looijen – drums.
Tom Bormans – bass.
Stijn Peeters – guitar.
Eloy Moonen – guitar/vocals.

Invloeden
Biffy Clyro, Nothing but Thieves, Muse, Foo Fighters

meer info: facebook

Days of the Soyuz.

Days of the Soyuz – Live space exploration soundtracks
Days of the Soyuz is een muzikaal en visueel project van vier veteranen uit de Limburg/Brabantse muziekscene. Het project werd geïnitieerd in april 2018 en werd al snel getipt door Roadburn-opperhoofd Walter Hoeijmakers op social media.
De band speelt een mix van space-, kraut, en progrock tegen een achtergrond van film- en animatiemateriaal uit voornamelijk de vroege ruimtevaart. De luisteraar wordt meegenomen op een reis langs lanceerbases uit het Sovjet tijdperk, de maan, planeten, sterrenstelsels en nog veel meer, waarbij de muziek van de band dient als live soundtrack. Doordat deze soundtrack puur op gevoel geïmproviseerd wordt aan de hand van de beelden, creëert Days of the Soyuz een totaalbeleving die bestaat uit 100% spanning en emotie. Nog een ander pluspunt: elke show is uniek en anders dan de vorige.
Days of the Soyuz is de ultieme show voor space rockers, prog & synth liefhebbers en ruimtevaart aficionado’s.

Genre: Space/kraut/prog/improv

Leden band
Paul Janssen – Keyboards, melodica (Barosz)
Loek Cuypers – Guitar (Fabrik Royale)
Ron Willems – Bass (Independent)
Martijn Vaassen – Drums, keyboards (Fabrik Royale, Svetlana, Stowistow)

meer info: facebook

Gegenschein.
Gegenschein – meer dan je kunt horen!
Het project Gegenschein is in 2013 gecreëerd door William MacVaine en Henk Bril als een audiovisueel project.
Na korte tijd bundelde Rob Hotje de krachten.
Gegenschein is gevestigd in Sittard, Nederland. HQ is ARSIS (“A Roof Somewhere In Sittard”), eigendom van William.
Project Gegenschein levert muziek die zonder twijfel de creatieve kwaliteiten van William (componist), Rob (leadzanger) en Henk (teksten, ondersteunende zang) bewijst. Henk is ook verantwoordelijk voor de bijbehorende foto’s.
Onze video’s zijn te vinden op YouTube en zijn, net als onze liedjes, het resultaat van gezamenlijke inspanningen van ons alle drie.

Onze muzikale stijl? Een mix van Pink Floyd, Rammstein, Eagles, Alan Parsons, Vaughan Williams, Electric Light Orchestra, Philip Glass, Lynyrd Skynyrd – en we zullen er nogal wat vergeten. Maar ons geluid is uniek en onmiskenbaar GEGENSCHEIN.

Gegenschein (Duitse uitspraak: [ˈɡeːɡənʃaɪn] Duits voor “countershine”) is een vage opheldering van de nachtelijke hemel in de regio van het antisolaire punt.

meer info: https://www.gegenschein.nl/

 

Deel dit:
dec
6
vr
2019
RODRIGO AMADO & DIRK SERRIES + MARTINA VERHOEVEN
dec 6 @ 20:00 – 23:00

RODRIGO AMADO & DIRK SERRIES + MARTINA VERHOEVEN 

Op 28 augustus 2018 kwamen de toonaangevende Portugese saxofonist Rodrigo Amado en veteraan experimentalist Dirk Serries voor de allereerste keer samen voor een duo concert en dit magisch moment vond plaats bij Jazzblazzt ! Dit concert is nu door Colin Webster’s Raw Tonk Records uitgebracht op gelimiteerde cassette. Ter gelegenheid van deze release doen ze een aantal duo concerten.

Guy Peters schreef : “Amado’s muziek situeert zich grotendeels in de freejazz van de smeulende en soulvolle soort. De tenorsaxofonist staat met één been in de traditie, waarvan de sporen voelbaar blijven binnen zijn projecten, ook al duiken die vaak diep in de vrije improvisatie. En dat is heel wat anders dan bij Serries, die een verleden heeft in de industrial, noise en ambient. De ene heeft dus wortels in de zwarte muziek, aangevuld met een zuiderse sensibiliteit. De andere komt uit een wereld van abstractie, met een meer afstandelijke sound. mooi voorbeeld van hoe de vrije improvisatie steeds opnieuw aangegrepen kan worden voor verdere exploratie. Hoorden we Amado tijdens het Summer Bummer Festival in de weer als leider-deelnemer in een democratisch trio dat koos voor een vurig en passioneel geluid, dan vond hij in Serries een partner die hem noopte tot een meer ingetogen, maar even uitdagende invalshoek. Voor Serries een buitenkans om eens met een ander type saxofonist te spelen dan hij gewoon is, voor Amado een gelijkaardige uitdaging en een manier om zijn band met collega’s uit deze contreien verder te versterken.”

Rodrigo Amado : tenor saxofoon
Dirk Serries : akoestische gitaar

Martina Verhoeven is fotografe bekend voor haar abstracte organische fotografie waarin ze zich al meer dan 15 jaar verdiept maar eveneens voor haar album hoezen. Als muzikante heeft zich over de jaren heen gefocust op de electrische bas met 3 Seconds Of Air en op de contrabas in meerdere groepformaties met oa. Colin Webster, John Dikeman, Andrew Lisle. Martina blijkt ook haar eigen grenzen te verleggen door zich nu te focussen op de piano. Recentelijk bracht het Italiaanse Silentes haar eerste fotoboek/solo piano album, ‘Gratitude’, uit. Voor dit concert speelt ze contrabas.

Deze avond wordt in samenwerking met JazzBlazzt georganiseert.

 

Deel dit:
dec
28
za
2019
THEATERPOP
dec 28 @ 20:00 – 23:00
THEATERPOP

Theaterpop.

Morganas Illusion
Morganas Illusion is een psychedelische surf / soulband uit Sittard-Geleen, Nederland. Onze muziekstijl is geïnspireerd door Nick Cave, Black Sabbath, Last Shadow Puppets, The Black Keys en Jack White, en onze kenmerkende psychedelische voorsprong.

Morganas Illusion bestaat uit drie leden:
Sia Winkelmolen – Hoofdgitaar en zanger
Bas Hatfield – Bas
Vince Van de Poel – Drummer

Morganas Illusion eerste publieke optreden was in februari 2013 op Geleen Calling, waar de eerste drie nummers werden opgevoerd voor 200 mensen.
In de periode van twee jaar (2014 – 2016) is er een documentaire korte film over ons gemaakt (RocknRollers – regisseur: Daan Bol), die de beste jeugddocumentaire prijs heeft gewonnen op International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

Tribute Nirvarra Unplugged

 

Deel dit:
jan
11
za
2020
Pitpop
jan 11 @ 20:00 – 23:00
Pitpop

Pitpop. meer info volgt spoedig

Deel dit:
jan
31
vr
2020
PipPop
jan 31 @ 20:00 – 23:00

PitPop, drie bands in Pitboel Theater. Meer info volgt spoedig.

Deel dit:
feb
8
za
2020
Optie voor Visions of Songs & Stories
feb 8 @ 20:00 – 23:00

Optie voor Visions of Songs & Stories. meer info volgt spoedig.

Deel dit:
Pitpop
feb 8 @ 20:00 – 23:00
Pitpop

Pitpop. meer info volgt spoedig

Deel dit:
feb
29
za
2020
band avond.
feb 29 @ 20:00 – 23:00

Band avond met vanavond:

Heading Back
Slim J & The Boogiemen
The Schedules

Meer info volgt spoedig.

Deel dit:
mrt
14
za
2020
Theaterpop
mrt 14 @ 20:00 – 23:00
Theaterpop

Theaterpop. Meer info volgt spoedig

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress