Sneak Peek van Via Zuid

sneak peek via zuid in pitboel theater 18 november benner
Wanneer:
18 november 2022 @ 20:00 – 22:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2022-11-18T20:00:00+01:00
2022-11-18T22:30:00+01:00
Kosten:
€ 7,50

Sneak Peek
Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID! In het Pitboel Theater in Sittard staan dichter en theatermaker Merlijn Huntjes en performer en kunstenaar Laila Claessen centraal.
Tijdens de Sneak Peeks tonen makers presentaties, work-in-progress of soms zelfs volledige voorstellingen.

In Sittard volgen we een smaakmeditatie, gaan we op reis naar een eiland en eten we een koekje van eigen deeg. De makers van deze Sneak Peek hebben van alles voor je in petto.
Laila neemt ons mee in haar mix van theater, Ayurveda (een Oosterse geneeskunst) en een kookworkshop. Samen onderzoeken we hoe we de bittere smaken des levens beter kunnen verteren.

Naar aanleiding van zijn onlangs gepubliceerde chapbook ‘De zee zwaait terug’ ondergaat Merlijn een ‘spontaan gescript’ interview.

Laila en Merlijn geven een inkijkje in hun werk en gaan daar na hun presentatie over in gesprek met artistiek ontwikkelaar Joost Segers en jou, het publiek.
Beleef een buitengewone avond in het theater, maak kennis met Merlijn en Laila en steun ze in hun ontwikkeling!
Sneak Peek, vrijdag 18 november 2022 om 20.00 uur in het Pitboel Theater (klik hier voor navigatie). Sneak Peek van Via Zuid

Merlijn Huntjes
Merleen Huntjes sneek peek in Pitboel TheaterMerlijn Huntjens, maker bij VIA ZUID sinds 2018, schrijft poëzie en teksten voor (theater)performances. Hij probeert in zijn werk grote problemen te verzachten of behapbaar te maken door zich te concentreren op mooie, vaak onzichtbare alledaagse en absurde situaties.
Merlijn vormt samen met Nina Willems performancecollectief PANDA en was driemaal finalist van het NK Poetry Slam. Hij publiceerde zijn werk in onder andere de Revisor, Tirade en Kluger Hans.  Sneak Peek van Via Zuid

Laila Claessen
Laila Claessen sneek peek in pitboel theaterLaila Claessen, maker bij VIA ZUID sinds afstudeerjaar 2020/2021, is een performer, kunstenaar en ayurvedisch practitioner in opleiding. In haar werk streeft ze naar oprechtheid, waarvoor ze de grenzen van sociaal aanvaardbare eerlijkheid ongewapend opzoekt.
Verbeelding versmelt met zelfbewustzijn en vormt zich tot een cute but creepy, maar vooral ontwapenende mash-up waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd zijn eigen spiegelbeeld op te duiken.

 

Meer weten over VIA ZUID, volg deze link. Meer weten over toneel in Pitboel Theater, volg deze link.  Sneak Peek van Via Zuid

sneak peek via zuid in pitboel theater 18 november

 

Deel dit: