Toneel gezelschap Blik speelt ‘De Goede Dood’

Wanneer:
7 november 2015 @ 20:00 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2015-11-07T20:00:00+01:00
2015-11-07T22:00:00+01:00
Kosten:
€ 10,--

Toneel gezelschap Blik uit MaastrDe Goede Dood - groepsfoto Toneelgroep Blikicht speelt vanavond het toneelstuk “De Goede Dood”. Het is een eigentijdse tragikomedie met als thema euthanasie.

Het noodlot bij de strot gegrepen.
Toneelgroep Blik uit Maastricht speelt dit seizoen de voorstelling De Goede Dood. Een tragikomedie over een vrijwillig levenseinde. Naar een toneelstuk van Wannie de Wijn. De première is zaterdag 10 oktober a.s. in het Pesthuys Podium in Maastricht. Aanvang 20.00 uur. Aansluitend volgt tot en met maart 2016 een tournee door Nederland.

Synopsis
Bernhard Keller is ziek, doodziek. De vader, broer en geliefde, wil niet wachten tot zijn lichaam onherroepelijk aftakelt en hij zijn dood als een kasplantje tegemoet treedt. Hij orkestreert zijn einde en kiest voor De Goede Dood. Zijn beste vriend, huisarts Robert, helpt hem daarbij. Bernhards vriendin Hannah, zijn dochter en twee broers komen tezamen in zijn huis. Het afscheid nadert. Maar niet zonder slag of stoot, tranen, een lach en muziek. Bernhard houdt van het leven waar hij afscheid van moet nemen. Maar zijn naasten verzetten zich tegen het naderend einde. Kan hij niet nog even wachten? Ben je wel ziek genoeg? Hoe moeten wij verder leven, morgen na 9.00, uur zonder jou?

Rolverdeling:
Bernhard Keller (59), terminaal longkankerpatiënt: Ron Braat Michael Keller (57), jongere broer van Bernhard: Bart Claessen Ruben Keller (46), jongste broer van Bernhard: Wim van der Heijden
Sam Keller (30), dochter van Bernhard: Peggy Alofs Hannah (55), geliefde van Bernhard, ex-geliefde van Michael: Ineke Keller
Robert (60), huisvriend en dokter van Bernhard: Wiebe de Vries
Regie
De regie van De Goede Dood is in handen van Joop Omloo.
Met medewerking van:
Inspiciënt: Maartje Vos
Decor en techniek: Wouter Staal
Regieassistente: Sonja Coenen

Tickets voor de voorstellingen kosten 10 euro per stuk. Voor meer informatie zie www.toneelgroepblik.nl

Deel dit: