Cabarette-ketet 2020. 1e voorronde za 15-2-20. 2e voorronde vrij 28-02-20. Pitboel Theater

Tweede voorronde Cabarette-ketet 2020

Wanneer:
28 februari 2020 @ 20:00 – 23:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-02-28T20:00:00+01:00
2020-02-28T23:00:00+01:00
Kosten:
€ 6,50

Tweede voorronde Cabarette-ketet 2020.

Hermes Ahmadi.
Hermes Ahmadi. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Bio:
Hermes Ahmadi heeft zijn passie gevonden in cabaret en wil graag zo veel mogelijk optreden om met zijn publiek te delen wat hij fascinerend vindt aan mensen en culturen.
Programma (U bevindt zich hier)
Hermes vertelt in zijn programma over zijn land van herkomst, integreren in Nederland en de vele tegenstrijdigheden die daarmee gepaard gaan. Hij heeft een fascinatie voor de Nederlandse taal die hij met ijver ontleedt omdat er anders geen niets van te begrijpen valt. Daarnaast wil hij het publiek bewust maken van de voordelen en nadelen van allochtoon zijn in Nederland, allemaal met een positieve blik.

Ken van Geijswijk.
kenny van Geijlswijk. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Ken “Kinnebak” van Geijlswijk praat in zijn show over de ervaringen in zijn leven. Zijn Ups en Downs. Hij is veteraan, gescheiden en alleenstaande vader. Met zijn guitige kop en onnozele kijk op het leven neemt Ken je mee in zijn waanzin.

 

 

 

 

 

Maurits Hazeleger.
Maurits Hazeleger. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterMaurits Hazeleger (19) wil al van jongs af aan cabaretier worden. Op de basisschool al trad hij op met zijn buikspreekpop en had de lachers op zijn hand.
Later gaf Maurits zich op voor het RTL4 programma “Comedy Kids” waar Carlo Boszhard zijn coach was. Vervolgens kreeg hij een rolletje in de Tv Kantine. In 2016 speelde Maurits zijn eerst voorstelling van 50 minuten in de uitverkochte aula van het Clusius College in Castricum.
Tegenwoordig zit Maurits in een online sketchserie genaamd “Onverzadigd Vet” Waar een filmpje van hem al meer dan 2 miljoen keer bekeken is!
Vorig jaar februari ging de nieuwe voorstelling van Maurits in première “Het Kan Altijd Erger!”
Een avondvullende voorstelling in een uitverkocht theater Koningsduyn!
Vrijdagavond 7 februari speelt Maurits de reprise van deze voorstelling, en is ondertussen al uitverkocht!
Verhaal waar mijn voorstelling over gaat:
Mijn voorstelling heet: “Het Kan Altijd Erger!” Het gaat over mijn leven als mislukkeling. Ik ben nergens goed in. Ik ben niet goed op school, ben niet goed in meisjes versieren, en mijn ouders houden meer van mijn oudere broer dan van mij.
Mijn cabaret verhalen gaan nu vooral over mijn leven als student,puber,liefdes,prikkelingen, mijn familie/schoonfamilie.
Veel herkenbare dingen waar mensen om moeten lachen

Mo Hersi.
Mo Hersi. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theater.Bio:
Mo Hersi
Mo Hersi is een inspirerende comedian met een veel te groot ego, daarnaast probeert hij de wereld te begrijpen vanuit zijn Afrikaanse Almeerse bril, wat zorgt voor veel hilarische momenten.

 

Beschrijving van programma:
EGO
De eerste zwarte mannelijke comedian in Nederland met een oudejaarsconference is Mo Hersi uit Almere
‘EGO’ is als Oudejaarsconference een combinatie van comedy, spoken-words en muziek. De oudejaarsconference is sinds de jaren 60 uit de vorige eeuw met Wim Kan en Toon Hermans een Nederlandse traditie geworden. Toen heetten de bespelers nog cabaretiers, nu comedians, stand up comedians zelfs met namen als Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Roué Verveer, Murth Mossel, Najib Amhali, Fuad Hassan, Ali B en Eric van Sauers. Is er nog geen zwarte mannelijke comedian geweest die een oudejaarsconference heeft gehouden. Howard Komproe heeft in 2014 nog wel een Nieuwjaar conference in Toomler Amsterdam gehouden en verder heeft niemand van de nieuwe garde zich aan dit genre gewaagd. Mo Hersi kan en wil dan ook graag de eerste zijn, waarmee hij en passant ook de titel van zijn voorstelling ‘EGO’ bevestigt.
Als vluchteling in Almere kwam Mo in aanraking met de Nederlandse traditie van ouderjaarsconference en was direct fan van Youp van ’t Hek. Vooral zijn ‘freedom of speak’ sprak hem aan. Van ’t Hek plantte het aanvankelijk het zaadje maar sinds 2016 presenteert Hersi zich als ‘inspirerend comedian’ in vlogs en met optredens (15.000 volgers). Met polarisatie, radicalisering, burgerschap, eigen culturele identiteit staan er veel spandraden strak in de samenleving, waarover je makkelijk struikelt. Zeker als je niet weerbaar bent tegen uitingen in de media en de politiek, maar ook op straat en in je directe omgeving. Die ervaring deelt Mo Hersi maar hij heeft ook het recept daartegen. In de voorstelling EGO toont Hersi zich niet alleen als de meest geslaagde vluchteling van Nederland en wil met een bevrijde stem en zijn ‘kijk op het rijk’ het maatschappelijk debat rond diversiteit dat gevoelig of heel complex ligt of heel beklemmend en vierkant in de publieke opinie word besproken meer lucht, ruimte en inspiratie geven.
Net als elke traditionele oudejaarsconference komen gebeurtenissen uit Nederland en Almere aan bod, maar niet alleen uit 2020, ook uit de jaren daarvoor. Diversiteit is een thema dat nog niet aan jaargangen is gebonden. Met de voorstelling geeft Mo zijn blik op het verhaal van diversiteit in Nederland en introduceert hij de theaterbezoekers in de wereld van zijn dubbele ego, het verhaal van een Afrikaanse Almeerder in Nederland.
Zijn verhaal kent vaak een met humor ingebedde serieuze boodschap, waarmee hij duidelijk wil maken dat burgerschap en culturele afkomst niet met elkaar in tegenspraak zijn. Je kunt wachten tot dat de wereld en je omgeving verandert, of je kunt proberen die verandering zelf te bewerkstelligen. Dat is nu net het adagium van Mo Hersi geworden en wil hij in dit avondvullend theaterprogramma zijn kijk op de wereld delen met het publiek in de zaal.
De keuze voor de oudejaarsconference kiest als vorm biedt hem de ruimte om de complexe onderwerpen van deze tijd als burgerschap, weerbaarheid, islamisering, polarisatie en zelfs radicalisering met de vrijheid van spreken à la Youp van ’t Hek te kunnen benaderen. Dat moet bevrijdend kunnen werken, voor hem, de doelgroepen en het publiek.
Mo Hersi (1985)is in Ethiopië geboren en is als ex-vluchteling bekend geworden als ‘The Messenger’ en verbinder van Nederland met zijn voettocht van 800 kilometer door Nederland. Daarnaast is hij ambassadeur voor Vluchtelingenwerk Nederland en Ambassadeur diversiteit van de Vierdaagse Nijmegen. Hersi zet zich graag in voor meer verbinding en diversiteit in Nederland. “Hoe meer culturen met elkaar delen, hoe rijker we Nederland samen kunnen maken.”

Tim Kroezen.
Tim Kroezen. Cabarette-ketet 2020. Pitboel Theter20 minuten over eten, mannelijkheid en het klimaat.
Biografie:
Tim Kroezen werd geboren op 27 augustus 1991. Dat leek toen een onbeduidende dag, vandaar dat hij zijn verjaardag zelden viert. Na een traineeship bij een multinational en een burn-out belande Tim in de comedy. Naast comedian is hij ook schrijver van korte autobiografische verhalen die zelden tot nooit gelezen worden.

 

Yannick Joos.
yannick joos. Cabarette-ketet 2020. Pitboel TheaterBio :
36 jaar
Orthopedagoog van beroep .
Na mijn studies als orthopedagoog in Antwerpen heb ik een opleiding Woord en drama aan de theaterschool Ritcs in Brussel gevolgd.
Waarna ik in Brussel bij verschillende theatergezelschapen heb gespeeld.
Ik won met theatergezelschap Deffekt het Landjuweel voor het stuk Agamemnon.
De hoogste prijs voor amateur en semi professionele theatergezelschappen.
Deed mee aan een aantal afstudeerprojecten voor de theateracademie in Maastricht.
In mijn vrije tijd probeer zoveel mogelijk speeltijd ambacht en ervaring op te bouwen als comedian.
Ik ben hier nu zoal een 3,5 jaar mee bezig.
Elke 2 weken heb ik een live actua segment op de radio Bruzz.
Ik woon en werk in Brussel.

 

Cabarette-ketet 2020. 1e voorronde za 15-2-20. 2e voorronde vrij 28-02-20. Pitboel Theater

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress