1e voorronde Ballads & Blues 2015

Eerste voorronde Ballads & Blues
Vrijdag 13 november 2015
Aanvang 20.00 uur
Entree: grastis

 

De deelnemers:

  1. Aicha Cherif
  2. Eddy Thonon & & Bjorn Lahay
  3. Amber en Gofert
  4. Pagaan
  5. Bertien van Oppen
  6. Anne-Linde van de Veen

 Aicha Cherif.
Aicha CherifDe 17-jarige Aïcha Cherif,  kunstbende en oud-popsport deelnemer wil zich dit jaar gaan concentreren op individuele optredens als singer-songwriter. Ze heeft 2,5 jaar in de band “Looking for the Drummer” gespeeld en heeft daar veel plezier en ervaring uit gehaald. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en piano, maar legt haar focus toch vooral op zang. Veel ervaring krijgt ze door naar veel verschillende live optredens te gaan, en met andere muzikanten te spelen zoals haar gastoptreden met de Rick Nolov Band, en het project van the John Lennon Educational Tour Bus in samenwerking met Popsport.

Aïcha wil in veel stijlen schrijven en spelen om haar sterkste voorkeur te vinden, en tijdens de Kunstbende zomertour wil ze zich dus van verschillende muzikale kanten wil laten zien door te experimenteren met verschillende instrumenten, stijlen en andere muzikanten. Het genre waar ze het meest naar toe neigt is pop, met wat jazz en soul accenten waar haar lage, diepe stem haar bij helpt.

 Eddy Thonen & & Bjorn Lahay.
Eddy ThonenEddy Thonon is de 23-jarige frontman van de Heerlense Band: Panacee. Tijdens deze jaren van kei harde rockmuziek en luidkeels geschreeuw, heeft hij ook een aantal rustige nummers geschreven . Door zijn grote passie voor aparte snaarinstrumenten geeft hij nog wel eens de voorkeur zijn nummers op een andere manier te vertolken. Zijn muziek is geïnspireerd door George Harrison, Jack white en Eels, en is hierdoor rustig, ironisch, maar soms ook melancholisch. Inspiratie voor zijn nummers haalt hij uit het dagelijkse leven en opmerkelijke gebeurtenissen, waar hij graaf een eigen draai aangeeft.

Deze links leiden tot mijn youtube filmpjes:
https://www.youtube.com/watch?v=WCflS30lwOA
https://www.youtube.com/watch?v=9TjJuCjxuqs

Amber en Gofert.
amber en Gofert‘Tango in the Night: The Dutch Acoustic Fleetwood Mac Tribute’ is zoals de naam al zegt een akoestische Fleetwood Mac tribute bestaande uit Amber en Goof.

Ontstaan door een gezamelijke liefde voor Fleetwood Mac, brengen Amber en Goof in een intieme, akoestische setting de grootste hits van Fleetwood Mac.

Link naar de muziek:
https://www.youtube.com/watch?v=hJi16WPLC8o

Website adres:
https://www.facebook.com/pages/Tango-in-the-Night-The-Dutch-Acoustic-Fleetwood-Mac-Tribute/1448049612154411?tab=page_info&view

Pagaan.
pagaanPagaan maakt Nederlandstalige liedjes gebaseerd op exotische ritmes als rumba, bossa nova en tango. Belangrijke invloeden zijn Calexico, Buena Vista Social Club, Orchestra Baobab, maar ook ouderwetse Nederlandse Smartlappen zoals die van Corry en de Rekels…

Met Pagaan, voorheen frontman bij Spaanse Vlieg, op zang & gitaar. De liedjes zijn geschreven door Harry Leurink en Kees van der Knaap.

Bertien van Oppen.
Bertien van OppenMuziek heeft mij geholpen zware bijna onbegaanbare bergen te trotseren, teksten vlogen voorbij, soms in figuurlijke maar ook in letterlijke vorm. Je bent niet alleen onderweg, er zijn er zoveel meer, alleen weten we het heel vaak niet van elkaar. Ik zou zo veel meer willen doen, maar de kracht voor te vechten vindt iedereen alleen maar bij zich zelf. We kunnen alleen maar helpen de bron van die kracht te vinden. Mensen die het goede voor hebben met hun medemensen zijn gelukkig nog altijd in de meerderheid, deze zullen zich dan ook niet op een negatieve manier aangesproken voelen en het geheel juist interpreteren. Mensen die met mij altijd het goede hebben voor gehad en nog steeds hebben, wil ik bij deze bedanken. Gelukkig zijn er ook heel veel mooie ervaringen om over te schrijven, vooral de kleine dingen. Als we alle kleine dingen samen pakken die ons geluk schenken, al is het maar voor heel even, dan hebben we als we over ons pad terug kijken, altijd nog een mooie tijd gehad. Er ligt nog een mooi pad voor ons, eigenlijk zijn het er meer, het is een kwestie van kiezen welke kant we op gaan. Een weg is het verspreiden van geluk in elke vorm van kunst.

www.bertienartworks.com
https://youtu.be/aQK1lEpTf-w

Anne-Linde van de Veen
Anne-linde van de VeenDe 24 jarige Anne-Linde van de Veen is een Nederlandstalige Zangeres/ Liedjesschrijfster.
Ze studeert aan de theateropleiding Selma Susanna te Amsterdam.
Haar composities op gitaar en zang zijn een cross-over van Portugese fado, blues, folk, en kleinkunst
https://www.youtube.com/watch?v=bIR4IaKj570

Deel dit: