2e voorronde Ballads & Blues 2015

Tweede voorronde Ballads & Blues
Vrijdag 20 november 2015
Aanvang 20.00 uur
Entree: grastis

 

De deelnemers:

  1. Raymond van Rooijen
  2. Vodderslos (Jacob van Agteren)
  3. Elle Hollis
  4. Melvin Thomassen
  5. Jacky de Ruiter
  6. Juulke Dewaide

Raymond van Rooijen.
IMG_2259Lid worden van een drumband. Dat is Raymonds eerste stap in een zeer actieve muzikale carrière die op zijn achtste begint. Op de middelbare school raakt hij in de ban van de gitaar, en op zijn veertiende speelt hij elektrische gitaar in zijn eerste bandje.

Na zijn verhuizing naar Limburg (1980) ruilt Raymond de gitaar in voor de microfoon. Zingen wordt zijn passie. Hij neemt zanglessen bij Riet Kallen, een klassiek zangpedagoge, en wordt in 1988 toegelaten tot het conservatorium in Maastricht.

Het bandleven echter trekt toch harder dan de studie, en van 1988 tot 2000 zingt Raymond bij Stabbs, Mannheim, Touchdown en Santa Rosa, allemaal professionele coverbands.

Tegenwoordig zet Raymond al de kennis en ervaring die hij heeft opgebouwd ten volle en met veel plezier en passie in bij de begeleiding van muzikaal talent bij POPLEIDING maar is hij zelf ook nog steeds actief als muzikant bij Mendo, een tribute band waar hij met veel plezier en passie de lead vocals verzorgt.

Buiten dit alles combineert hij dus ook nog eens zijn gitaarspel en zang als singer/songwriter en in die hoedanigheid doet hij dit jaar mee aan Ballads & Blues.

Vodderslos (Jacob van Agteren).
Jacob van agteren

Een 20 jarige singer-songwriter uit Geleen die veel door het land reist om zijn muziek te spelen voor mensen. Tot voor kort het liefst in natuur en parken en hier en daar wat kroegjes, onder kleine groepen mensen.

Toch heb ik maar besloten om er verder mee te gaan. Het komt op

 

 

Elle Hollis.
Elle HollisElle Hollis is een 18 jarige singer/songwriter. Op jonge leeftijd begon ze met het spelen in musicals van o.a. Joop van den Ende. Met haar muziek combineert ze piano en pop met een alternatieve sound. De eerste single “One Day” kwam uit in 2013. In 2015 schopte ze het met het nummer “The Only Thing I Need” tot de regio finale van Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent. Via youtube heeft ze een brede fanbase opgebouwd en krijgen haar video’s duizenden views. Inmiddels heeft ze ook haar liefde gevonden voor het produceren van muziek. Ze treedt regelmatig op in diverse poppodia en werkt hard aan eigen nummers om haar eerste EP uit te brengen.

Dit is het nummer waarmee ik mee heb gedaan aan Kunstbende:
https://www.youtube.com/watch?v=bLdVATm-VvQ
Dit is een cover die inmiddels al veel views heeft:
https://www.youtube.com/watch?v=E-oaq1y8t18
Website adres: https://www.facebook.com/ellehollismusic

Melvin Thomassen.
Melvin ThomassenMelvin Thomassen is een 20-jarige muzikant (singer-songwriter) uit Heerlen. In 2011 werd hij tweede tijdens de finale van de Kunstbende Limburg, waarnaar hij de kans kreeg om door het land te trekken om te spelen. In 2013 bracht hij zijn eerste single ‘The Song’ live uit op 3FM, en in 2014 zijn tweede single ‘Satisfied’. Beiden singles kwamen in de iTunes Top 100 en kregen airplay op zowel nationale als regionale radiozenders. In 2015 was hij een van de 32 kandidaten van De Beste Singer-Songwriter van Nederland met zijn nummer ‘Zero’. Momenteel werkt hij aan de release van zijn nieuwste single ‘Stamina’ en is hij druk bezig met het werken aan zijn debuutalbum, dat begin 2016 moet verschijnen.

-Links:
https://youtu.be/fLzVaNY4-1Q – Zero @ DBSSW
https://youtu.be/YISfG7ZpD8g – The Song
https://youtu.be/nRodwTQYfu0 – Satisfied
Website: Www.melvinthomassen.nl

Jacky de Ruiter.
Jacky de ruiterJacky de Ruiter is 17 jaar maar op muzikaal gebied beter bekend als Wolf. Ze is twee jaar geleden intensief begonnen met muziek maken toen ze aan de opleiding KTM Popmuziek op het Arcus college begon. Nu is jacky zangeres in haar  ‘bandje’  genaamd Wolf Music en sinds kort doet ze ook de vocals in rock/metal band Oscillys.

Normaal wordt ze begeleid door gitarist Bence Dejong en bassist Glen Schreurs die de overige leden van Wolf Music zijn maar aangezien dit een singer/songwriter contest is laat ik ze voor het eerst even thuis. Zelf zegt ze; Ik ben geen gitarist dus wel benieuwd hoe het zal gaan als ik mezelf voor het eerst ga begeleiden met de 4 akkoorden die ik beheers. Maar het leek me een leuke ervaring en vooral heel erg leerzaam om eens alleen op het podium te staan.
https://www.youtube.com/watch?v=GhqaIQJPgtg

Juulke Dewaide.
Juulke DewaideDe Limburgse singer songwriter Juulke Dewaide oogt timide,
maar eenmaal op het podium kruipt ze onder je huid.
Met haar frêle stem neemt ze je mee naar de tijd van de dustbowl om langs de jaren zestig terug te keren naar het nu.
Ze begeleidt zichzelf op gitaar en autoharp en haar zelfgeschreven liedjes sluiten als vanzelfsprekend aan bij het repertoire van haar grote held Townes van Zandt.
Ze wisselt murderballads af met liefdesliedjes en Johny Cash is nooit ver weg.
In Juni 2015 nam ze in de  Southern Electrosaurus Studio drie nummers op waarvan ‘Bury me Not’ het meest in het oog springt.
Dit liedje voorzag ze zelf van een videoclip die je op Youtube kunt bekijken.
http://celdewaide.wix.com/juulke-dewaide1

Deel dit: