Uitgaan in Sittard, Toneel, Muziek
Connect with us:

 

Agenda Pitboel Theater

Agenda Pitboel Theater. Het leukste theater van Sittard. We programmeren muziek, toneel, cabaret en natuurlijk onze eigen Pien, puk & Co kindervoorstellingen. Wil je zelf optreden in Pitboel Theater, dat kan natuurlijk ook. voor meer info klik je hier. Wil je meer informatie over de lessen die je in Pitboel Theater kunt volgen klik dan hier. Volg ons ook op facebook. U kunt uw kaarten reserveren door op het formulier rechts naast deze agenda in te vullen. U kunt bij ons niet pinnen

Deel dit:
dec
14
vr
2018
Jamsessie in Pitboel Theater
dec 14 @ 20:00 – 23:00
Jamsessie in Pitboel Theater

It’s back, play your track! Jamsessie in Pitboel Theater

Een vrije avond blues-rock jamsessie in het Pitboel cafe. Vrijblijvend van opzet met als doelstelling om muzikanten van amateur tot gevorderd de gelegenheid te geven om samen “out  of the blue” muziek te maken en anderen daarvan te laten genieten.

Instrument zelf meenemen.

Wel aanwezig:
– volledig drumstel
– bas versterker
– 2 gitaar versterkers akoestische en elektrische gitaren
– piano
– (zang)microfoons

zie ook onze rider   like ook onze facebookpagina

Deel dit:
dec
15
za
2018
Ballads & Blues 2018, de singer- songwritercontest
dec 15 @ 20:00 – 22:30

Ballads & Blues 2018 de singer- songwritercontest. Dit jaar met alle zeven de deelnemers op één avond.

De zeven deelnemers voor Ballads & blues 2018 zijn:

Arjanne Beukers
Arjanne Beukers (18) komt uit Geleen en is een aankomende singer-songwriter. Sinds twee jaar volgt ze zanglessen en een jaar later is ze begonnen met pianolessen. Arjanne heeft deelgenomen aan Kunstbende, open podia en andere optredens. Hier heeft ze veel van geleerd en hierdoor is ze nog meer van gaan houden van optreden. Dit jaar concentreert Arjanne zich volledig op haar muziek en op mogelijk een muziekstudie. Ze volgt ook de cursus ‘Artist in Progress’ bij BMEC. Dit jaar won Arjanne Kunstbende Limburg (muziek) en stond ze in de Westergasfabriek in Amsterdam. Arjanne schrijft rustige popmuziek en raak geïnspireerd door artiesten als o.a. Lana Del Rey, Aurora en Billie Eillish

Ferdie den Boer
Opgroeiende in een huishouden vol muziek, verhalen en instrumenten was het onvermijdelijk dat ik eigen nummers zou gaan schrijven. Zoveel als ik kan probeer ik te verrassen met mijn gitaarspel en clichés te ontwijken met mijn songs; korte gesprekken over liefde, afscheid en hoop.

Ook al speelt, zingt en schrijft Ferdie al ruim de helft van zijn leven muziek, toch heeft hij pas sinds een jaar of twee de moed gevonden om met zijn eigen songs, in z’n eentje het podium op te zoeken. Maar, elke keer smaakt weer naar meer.

Aukje Hermans.
Ik wil mij hier graag verder in ontwikkelen
Ik ben 14 jaar en speel sinds mijn vijfde gitaar.
Omdat ik er altijd bij zing ben ik vanaf 8 jaar ook zangles gaan volgen.
Door zangles ben ik in koren gaan zingen.
Ik begon in het muziekschoolkoor, daarna zong ik in het jeugdkoor van Marion Lambriks.
En nu zit ik sinds 2,5 jaar bij het jeugdkoor Cantarella.
Vorig jaar had ik een kinderrol in opera Werther.
Ik mocht toen mee op tournee door Nederland met opera Zuid.
Sinds een jaar schrijf ik zelf nummers en treedt ook vaker op als singer-songwriter.
Ik wil mij hier graag verder in ontwikkelen

Ron Verkoulen
Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je ouder wordt. Deze uitspraak van Pablo Picasso is voor veel mensen maar al te waar. Ron Verkoulen was ook zo’n kind dat verhaaltjes verzon voor zijn cactus, een ridderharnas knutselde voor zijn knuffelchimpansee en zelf liedjes bedacht. Muziek was er sowieso altijd in huize Verkoulen. Zijn vader Jacques zong, zichzelf op gitaar begeleidend, liedjes van Jim Reeves, Freddie Quin en Limburgs repertoire van Sjef Diederen en Frits Rademacher. Bovendien zag menige carnavals-sjlager het licht aan hun keukentafel in Maasniel. Liedjes schrijven bleef Ron doen, ook toen hij ouder werd, en in zijn middelbare schooltijd bandjes ging vormen, geïnspireerd door indie-bands als The Jayhawks, Hallo Venray en Johan. Toen hij in Tilburg ging studeren vormde hij met twee vrienden the Bocans waarmee ze de publieksprijs wonnen van een band-contest. Ron was de zanger-gitarist en de voornaamste schrijver van de engelstalige songs. Toen de band uit elkaar ging bleef Ron als singer-songwriter liedjes schrijven.

Als je ouder wordt dan raak je soms het zicht kwijt op de dingen die echt belangrijk zijn. Je volgt het gebaande pad omdat je denkt dat dat is wat van je verwacht wordt of omdat je bang bent voor het onbekende. Dit was ook wat Ron overkwam. Hij zat vast in een benauwende, oncreatieve en energie vretende, maar prima betaalde baan. Tot hij in 2014 de knoop doorhakte en besloot dat zijn leven een andere richting op moest. Hij meldde zich aan bij het conservatorium in Maastricht waar hij de opleiding “Docent Muziek” ging volgen. Na drie jaar keihard studeren en met het diploma op zak, begon hij te schrijven aan een nieuw repertoire. Nu met Limburgstalige liedjes. Hij had eerder al gemerkt dat een liedje in zijn eigen taal veel beter bij de luisteraar binnenkomt. De schrijver en dichter Frits Criens merkte bij een van zijn songs op dat dit het beste was dat hij in jaren in het Limburgs had gehoord.

Ron Verkoulen schrijft over zaken als geloof, troost, hardlopen en het einde van de wereld. Met zijn kleurrijke songwriterspalet creëert hij uit deze onderwerpen romantische, humoristische en bloedserieuze liedjes. Met zijn warmbloedige stem, begeleid door zijn vakkundig en gevarieerd gitaarspel, aangevuld met stomp-box, looper en mondharmonica weet hij de luisteraar in die liedjes naar binnen te trekken. Ron’s ambitie is om in een kleine, intieme setting luisteraars te bereiken die op zoek zijn naar muziek met diepgang.

Ruben Schalleij

Rhedyn is een Nederlandse Singer-songwriter (17), geboren in Echt. Op 16 jarige leeftijd werd Rhedyn ontdekt door radio 3FM. Met de hulp of radio host Giel Beelen en 3FM kreeg Rhedyn de kans om door het hele land te spelen. Zijn muziek bestaat uit ruige folk en wat indie invloeden.

 

 

 

 

 

 

Kars Grit
Kars Grit is singer-/songwriter en frontman van de band OLIVER. Hij speelt piano sinds zijn zevende, en heeft daarnaast altijd een passie voor zingen gehad. Na op het Conservatorium Maastricht de studie Jazz Piano te hebben afgerond, speelt hij toetsen en verzorgt hij backing vocals in verschillende bands, maar zijn grootste droom is doorbreken met zijn eigen werk. Met zijn band OLIVER brengt hij dynamische nummers: soms klein en breekbaar, soms stevig en overweldigend. Hij zoekt steeds naar de balans tussen muziek die veel mensen aanspreekt en muziek die onverwachte wendingen neemt.

 

 

Ricardo Frederiks
Ricardo Frederiks (23) was in de periode 2013-2015 de eerste jeugd-stadsdichter van Heerlen. In 2014 bracht hij zijn roman uit genaamd “Een te grote pot voor een kleine Asperge(r)”, waarin mensen een beeld krijgen van de belevingswereld van iemand met het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Hij schreef dit boek vanuit zijn eigen ervaring, Ricardo heeft zelf Asperger. Hij ziet dit echter niet als een beperking. Dit in tegenstelling tot de meeste mensen, die altijd maar hun aandacht focussen op wat iemand niet kan. Ricardo ziet door zijn Asperger de wereld op een andere manier en dit opent nieuwe mogelijkheden, en daarbij ook de kans om mensen inzichten en inspiratie te kunnen verschaffen die ze elders niet of moeilijk zullen verkrijgen. Onverwachts is Ricardo begonnen met het maken van Nederlandstalige liedjes waarbij sterke teksten met een goede boodschap centraal staan. Naast het opbouwen van een gamebedrijf, waar hij in 2018 mee is begonnen, beoefent Ricardo al deze kunsten met als huidige short-term doel een eigen theaterstuk te maken, en uiteindelijk op de lange termijn middels allerlei manieren zoveel mogelijk mensen te bereiken om zijn boodschap over te brengen. De liedjes maakt hij samen met zijn gitarist, Fer Vissers uit Heerlen.

meer weten over Ballads & Blues

like ook onze facebook pagina    Ballads & Blues 2018 de singer- songwritercontest  Ballads & Blues 2018 de singer- songwritercontest

Deel dit:
dec
29
za
2018
Talking ’bout our Generation
dec 29 @ 20:00 – 23:00

Butterfly Moves – Talking ’bout our generation
“Muziek en kunst door de makers zelf”

Younique
4 talentvolle zangeressen zingen gezamenlijk de mooiste popsongs. Gecombineerd met de mooie presentatie en zuivere stemmen weten zij het publiek te raken met harmonieuze en melancholische liedjes. Uniek in hun soort en uit Sittard en omgeving.

Indicolite
Indicolite is een band die recent een Ep heeft uitgebracht Insanity. Met hun akoestische set trekken zij maar liefst door 8 zalen en theaters. Vanzelfsprekend is Pitboel Theater hierbij. Verwacht energieke maar gevoelige muziek van een band die hard aan de weg timmert.Verwacht rock, een gevoelige snaar en een prachtige stem bij de unplugged versie van het album Insanity.

So what’s Up
Fameuze Sittardse coverband So What bestaat 20 jaar. In de loop der jaren hebben ze verschillende bezettingen gehad. Nu is het moment aangebroken om met nieuw elan en energie en onder een andere naam de draad daar op te pakken waar ze zijn gebleven. Verwacht Pinkpop-rockcovers, enthousiast en kwalitatief op een hoog niveau gebracht. Het is voor Pitboel een geweldige eer om in de donkere dagen in december getuige te zijn van een spetterend optreden van So What. Pinkpop is voor vele mensen een rode draad geworden in hun beleving van muziek, vrijheid en vele anekdotes met vrienden.

Lotte Walda
Bekend van zoveel optredens op televisie en in het land is Lotte Walda. Afkomstig uit Heerlen is zij een zonnige verschijning. In combinatie met haar muziek en stem lijkt zij een kind van de hippies. Pinkpop, Popronde, Pulp zijn enkele voorbeelden van inmiddels legendarische optredens. Deze maand verscheen haar cd Sunflower. Samen met haar band maakte zij een prachtig album dat al veel luisteraars trok op spotify https://www.facebook.com/LotteWaldaOnStage/
Al jarenlang is Janis Joplin een van haar voorbeelden ten aanzien van inspiratie van haar eigen songs. Vanavond speelt Lotte Walda een solo set . Geweldig dat zij weer terugkomt naar Sittard en dat zij “het”gezicht vormt van deze editie van Talkin’bout our Generation.

Documentaire Lot
De documentaire ‘Lot’, over Lotte Walda, is een prachtige documentaire gemaakt door Leora Kannekens. Het werd vertoond op het filmfestival in Rotterdam en deze avond bij het Pitboel Theater.

https://leorakannekens.nl/lot

 

Janis joplin avond tijdens butterfly-moves, Janis joplin avond tijdens butterfly-moves,

 

 

Deel dit:
jan
5
za
2019
Talking ’bout our Generation – Part II – Local Heroes
jan 5 @ 20:00 – 23:00

Talking ’bout our Generation. Part II. Deze keer is het thema Local Heroes.

Days of the Soyuz Talking ’bout our Generation. Part II.
Denk aan een combinatie van Limburgse artiesten afkomstig uit Fabrik Royale en Barosz die hun passie voor ruimtevaart visueel als muzikaal vorm geven. Een live performance die je moet beleven. Mooie beelden en klanken met als centraal thema space rock. Een mooie start van Talkin bout our Generation die nog warme herinneringen hebben aan The Thunderbirds.

https://www.facebook.com/daysofthesoyuz/

Solomon
Talking ’bout our Generation. Part II. Deze keer in het thema, Local Heroes.Solomon is een band afkomstig uit Maastricht. Het is een nieuwe generatie bijzondere muzikanten die melancholie en perfectie laten samengaan in hun gevoelige songs. Een mooi moment om een eerste integrale set te spelen op Talkin’ bout our Generation. Krijg kippenvel en kom genieten van de mooie muziek van Solomon.

https://www.facebook.com/Solomonbandofficial

Seymour Sachs
Seymour Sachs is een bekend begrip in Sittard. Voorlopers van o.a Walden maar zelf hebben zij veel indruk gemaakt in de finale Nu of Nooit. ook hun cd presentatie was een feestje. Naast vriendschap maakt Seymour Sachs een onderscheiden geluid, Met hun fuzzy klanken en complexe akkoorden zijn zij uniek. Het is alweer even geleden dat ze in het Pitboel stonden, maar de mannen van Seymour Sachs zijn er klaar voor.

https://www.facebook.com/seymoursachs/

Storksky
Storksky speelde recent in Djakarta. Juist dat lees je goed. Als winnaar van de finale van Nu of Nooit ging het snel met het succes van Storksky. Storksky is het project van Limbrichtenaar Michiel Claessen. Inmiddels 3 drummers verder staat de band nog steeds als een huis. Mede getuige de nieuwe cd die onlangs werd uitgebracht. Als vertegenwoordiging van de Sittardse muziekscene kunnen zij niet ontbreken op Talkin’ bout our Generation. Krijg het WHO gevoel met de stevige muziek van Storksky.

https://www.facebook.com/strksky/.

Talking ’bout our Generation. Part II. Talking ’bout our Generation. Part II.

 

Deel dit:
jan
12
za
2019
An evening with… Singer- songwriter avond
jan 12 @ 20:00 – 23:00

An Evening with… Singer-songwriter avond in Pitboel Theater.

Meer info volgt spoedig.

Deel dit:
feb
1
vr
2019
Talking ’bout our Generation part III 21 Bricks in the wall.
feb 1 @ 20:00 – 23:00

21 Bricks in the wall heet de 11 koppige tribute band van Pink Floyd. In een avondvullende show zullen zij alle grote hits en beste nummers live brengen in het sfeervolle Pitboel Theater. Kunst is er in de vorm van prachtige fotografie door Arlaque de Clerque. Entree € 5 mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Fonds , FSI en gemeente Sittard Geleen21 Bricks in the wall heet de 11 koppige tribute band van Pink Floyd. In een avondvullende show zullen zij alle grote hits en beste nummers live brengen in het sfeervolle Pitboel Theater. Kunst is er in de vorm van prachtige fotografie door Arlaque de Clerque. Entree € 5 mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Fonds , FSI en gemeente Sittard Geleen

Deel dit:
feb
9
za
2019
Theaterpop, editie februari 2019
feb 9 @ 20:00 – 23:00
Theaterpop, editie februari 2019

Theaterpop, editie februari 2019. Meer info volgt spoedig.

Deel dit:
mrt
9
za
2019
Talking ’bout our Generation part IV
mrt 9 @ 20:00 – 23:00

Talking ’bout our Generation part IV. Meer info volgt spoedig.

Deel dit:
mrt
16
za
2019
Baroesjko Snezka / Alles is een Soort van iets
mrt 16 @ 20:15 – 23:00
Baroesjko Snezka / Alles is een Soort van iets

Baroesjko is een 9-koppig miniorkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen), grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek!
Naast dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1.
De liedjes “Wesj aan de Parapluu”, en “Raap dich Biejein”, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen.

De theatershow “Snezka / Alles is een Soort van iets” is, zoals de titel zegt, tweeledig.
In het eerste deel; een kop staart verhaal over een reis naar de mysterieuze berg ’Snezka’.
Een licht filosofische aaneenrijging van teksten, liedjes en muziekstukken met als thema “Onger” (Onder).
Met een kleine verwijzing naar Dante’s Goddelijke Komedie wordt van “bovenaf” naar de absurditeit van het dagelijkse leven gekeken.
De tweede helft “Alles is een Soort van iets… ” zal een stuk ‘lichtvoetiger’ zijn, waarbij de nodige kwinkslagen, ontroerende momenten en humor zeker niet zullen ontbreken.

Deel dit:
apr
5
vr
2019
Jam sessie
apr 5 @ 20:00 – 23:00
Jam sessie

Terug van weg geweest, Jam sessie in de kroeg

Deel dit:
    No Twitter Messages.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress