Filmpjes Jazz in Sittard

Filmpjes Jazz in Sittard. Op deze pagina vindt u filmpjes van de jazz in Sittard avonden. Veel kijk plezier.

Maandag 23 maart 2023.
Maandag 23 maart 2023 ‘Jazz in Sittard’ was fijn, met een ongelofelijk poëtisch spelende Qisheng Zheng, een heerlijk fundament leggende #jeromvanderlaarwijen en #nicolaskyriakides.

Onderstaande song schreef ik als ode aan muzikaal inspirator Arno Adams en zijn geliefde. Je mag zelf uitmaken wie de vogel of wie de kat is, ik ben er zelf nog niet over uit.
Heb je iets met deze compositie, binnenkort komt er een Jo Didderen & L’Equipe de Rêve album uit waar deze song op staat met een prachtig team aan muzikanten, ik verheug me daarop in ieder geval.
Opname en geluid; Carlo Lenssen
Licht en nog meer; Michael Van Thoor
Alles wat een mens nodig heeft; Marcel Simonis Pitboel Theater
Maandag 13 februri 2023.
Maandag 13 februari 2023 was weer een hele fijne met Julia Warren🇨🇦 op 🎷en Jo Didderen🇱🇺 op de grote 🎻.
Hieronder een 🎥 opname van ‘Turnaround’ van Ornette Coleman, die met zijn blues de deur afgelopen maandag voor ons opende naar de🆓bop. Buiten de lijntjes kleuren is 🥳.
Met dank aan Carlo Lenssen 🎛die een te gekke sound maakt en alles fantastisch opneemt.
Met dank aan Michael Van Thoor💡die ons in het licht zet en prachtige plaatjes maakt.
Met dank aan Marcel Simonis🔋die dit alles mogelijk maakt en ook nog een hele fijne gastheer is.

Cactus (Don Grolnick) Jazz in Sittard maandag 12 december 2022. Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater. Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken. Jerome Cardynaals heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, vanachter zijn drumstel zo’n beetje heel Europa en de VS gezien. Een ritmische duizendpoot die zich thuisvoelt bij de soul-hiphop van de Yellowstraps, het blaasgeweld van Young Blood Brass Band, de Hammond klanken van Dr Lonnie Smith en met hen de Europese podia bestierde. Wladimir Geels is speelde jarenlang bij Noordkaap, was mede oprichter van Triggerfinger en toerde met grootheden als Willy DeVille. Onlosmakelijk verbonden met de lage noten en de groove. Er zijn weinig podia en festivals waar de planken geen slijtplekken hebben opgelopen van deze immer dansende bassist. Bart Oostindie heet u welkom op maandag 12 december in het Pitboel Theater voor een avond Jazz. Jazz in Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door SLIM Slimjazz – Maakt geïmproviseerde muziek mogelijk.

My Babe (Little Walter and Willie Dixon). @peterwiththedoublebass – Double Bass ands Vocals @johandehaan7342 – Piano and Vocals Bart Oostindie – Guitar and Vocals Sound engineer – Carlo Lennsen Light engineer – @Re-Noize Live @pitboeltheater9819 13-06-2022 @videoslim3020 Jazz in Sittard maandag 13 juni. Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater. Op 13 juni wordt de zesde in reeks van zes concerten gedaan. Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken. Maandag 13 juni zijn te gast Peter Willems en Johan de Haan. Peter Willems is een contrabassist, en ook een zanger. Hij studeert momenteel jazz Contrabas (4e jaar, Matthias Nowak/John Goldsby) en Zang (2e jaar, Sabine Kühlich) aan het conservatorium van Maastricht. De vrijheid in zijn spel is de eerste prioriteit bij het spelen. Kunnen spelen wat je wil, wat je op dat moment voelt. Op de eerste plaats op de Contrabas, waarmee hij onder andere op festivals als North Sea Jazz heeft gestaan in het orkest van Jesse Passenier. Later is daar het zingen bij gekomen. Dit heeft zich langzaam ontwikkeld tot zijn eigen trio project. In 2019 won hij hiermee de tweede prijs op het Christina concours jazz. Inmiddels heeft Peter een prachtig album opgenomen met Gary Lucas, ja die Gary Lucas, die samenwerkte met o.a Jeff Buckley, Nick Cave, Captain Beefheart enz. Johan De Haan is zanger en pianist. Hij richte in 2005 BB Three op, waarmee hij heerlijke songs in een eigengereide groove jas wikkelde met contrabassist Jo Didderen, Steffen Thormählen op drums en in het begin nog met Gino Bombrinie die alles bespeelde wat er voorhanden was. Johan heeft met duizelingwekkend veel mensen op het podium gestaan en besloot nog niet zo lang geleden met Peter om samen een duo te vormen. Beide heren zijn instrumentalist en zanger, wat een enorm palet aan kleuren en geuren met zich meebrengt. Bart Oostindie heet u welkom op maandag 13 juni in het Pitboel Theater voor een avond Jazz. Jazz in Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door SLIM.

Swing Dommage by Thimo Gijezen Jazz in Sittard maandag 11 april 2022. Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater. Op 11 april wordt de zevende in reeks van acht concerten gedaan. Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken. 11 April zijn te gast; Thimo Gijezen (Gitaar) en Taeke Stol (Contrabas). Thimo Gijezen Thimo Gijezen speelt wonderschoon gitaar, contrabas, piano, akkoordion en eigenlijk alles waar muziek uit komt. Op 11 April neemt hij zijn Gypsy gitaar mee en houden we het akoestisch. Als je Thimo niet al kent van de Ragtime Rumours (waarmee hij heel Europa plat speelde) of van een van zijn andere bands of producties die hij als producer opneemt in zijn Kink-Studio, kom dan zeker kijken en luisteren naar deze fantastische muzikant. Taeke Stol En dan neemt hij ook nog eens Taeke Stol mee, een virtuoze contrabassist die van het Nederlandse North Sea Jazz tot het Turkse Hidrelliz Festival speelde met o.a de legendarische Franse zigeunergitarist Tchavolo Schmitt. Bart Oostindie heet u welkom op maandag 11 April in het Pitboel Theater voor een avond Jazz. Jazz in Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door SLIM Slimjazz – Maakt geïmproviseerde muziek mogelijk.

Maandag 14 maart 2022.
Jazz in Sittard maandag 14 maart 2022. Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater. Op 14 maart wordt de derde in reeks van negen concerten gedaan. Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken. Tim Paters (Straepa) is een avontuurlijke tenorsaxofonist en producer die zich net zo lijkt thuis te voelen in een klassieke jazz bezetting als in elektronische omgevingen. Met zijn Jazztronische project ‘Straepa’ weet hij de akoestische en elektronische wereld moeiteloos met elkaar te verbinden. Roel van Wijk jazz in Sittard 13 decemberRoel van Wijk studeerde trompet bij Rob Bruynen aan het conservatorium in Maastricht. Hij volgde masterclasses bij o.a Bob Findley en Bob Shew en werkte later met grote namen als Lee Konitz, Bob Mintzer en Bill Dobbins. Roel is ook actief als arrangeur en componist en deelt met grote regelmaat het podium met Tim, ook als onderdeel van de live band van Straepa. Vlamp, jazz in sittard 13 decemberVLAMP bestaat uit drummer Daan Gooren, bassist Lars Alleleijn en gitarist Bart Oostindie. VLAMP legt de lat heel hoog, om er vervolgens regelmatig lachend onderdoor te kruipen. Surreal-Funk en Absurd-Surf van de bovenste plank dus!
Maandag 8 november 2021.
Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater. Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken. Deze keer met Sjoerd van Bommel en Mike Roelofs. 🇱🇺Mike Roelofs. Pianist / Componist / Audio Avonturier. Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde, waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. Hierbij betrekt hij, naast de piano, ook andere instrumenten zoals percussie of stem. Roelofs’ verhaal is altijd persoonlijk en dichtbij. Klank, sfeer en improvisatie vormen het drievoudig leidraad in zijn werk. Roelofs is bekroond met verschillende prijzen waaronder de compositie prijs van de Dutch Jazz Competition tijdens het North Sea Jazz festival 2008 en de Annie MG Schmidt-prijs voor beste theaterlied van 2013. Als pianist is Mike actief door heel Europa en ook daarbuiten. 🇱🇺Sjoerd van Bommel. Drummer / Percussionist. Menig Nederlandse band heeft gebruikt gemaakt van zijn diensten in zowel het live circuit als in de theaters met acts als Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt, Ro-Theater en Orkater Amsterdam. En natuurlijk zijn eerdere duo met pianobeul Clemens van de Ven als duofrontman hebben indruk achtergelaten. Daarnaast met the Watchman, Philip Kroonenberg, Mrs Hips met de fantastische zangeres Simone Roerade, kortom te veel om op te noemen. Zijn percussieve melodische drumstijl, op zwarte soul/rootsmuziek gebaseerd, maakt dat er altijd te swingen valt maar dat er ook diepere lagen in de muziek worden aangebracht. Jazz in Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door SLIM.

“Jazz In Sittard” Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater. 11 oktober wordt de eerste in reeks van acht concerten afgetrapt. Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken. 11 oktober zijn te gast; Jo Didderen en Jerome Cardynaals. Jo Didderen is een van meest gevierde bassisten van Limburg. Een muzikant die bij “Reiziger in de muziek” met zijn eigen band speelde en vervolgens op “North Sea Jazz” stond, op zo’n 50 langspeelplaten contrabas en basgitaar heeft gespeeld en nog steeds tot ver over de landsgrenzen op allerlei podia te vinden is met onder andere L’Equipe De Rêve. Jerome Cardynaals heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, vanachter zijn drumstel zo’n beetje heel Europa en de VS gezien. Een ritmische duizendpoot die zich thuisvoelt bij de soul-hiphop van de Yellowstraps, het blaasgeweld van Young Blood Brass Band, de Hammond klanken van Dr Lonnie Smith en met hen de Europese podia bestierde. Bart Oostindie heet u welkom op maandag 11 oktober in het Pitboel Theater voor een avond Jazz. Songwriters: Burton Lane / E. Y. Harburg

Wil je meer ‘Jazz in Sittard’ terug zien, doe dan gek en abonneer je op https://youtube.com/@bartoostindie voor slechts 0,0 euro’s en vibe mee op wat er de laatste maanden voorbij is gekomen. Filmpjes Jazz in Sittard
Voor meer ‘jazz in Sittard’ klik op deze link.
banner 10 april 23
Deel dit: