Harpiste Michelle Sweegers

Wanneer:
14 september 2024 @ 20:00 – 21:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2024-09-14T20:00:00+02:00
2024-09-14T21:00:00+02:00
Kosten:
17,50

Harpiste Michelle Sweegers. Vanavond hebben we harpiste Michelle Sweegers, ook wel bekend van o.a. het tv-programma ‘Maestro’ , te gast.

reserveren van kaarten kan niet via onze website, maar via https://www.eventbrite.nl/e/883942765607?aff=oddtdtcreator

Michelle Sweegers

Michelle Sweegers (1997) is een Nederlandse concertharpiste die vooral bekend staat om haar variërende en verhalende programma’s. Behalve klassieke werken die ze op de concertharp ten gehore brengt, bespeelt ze ook de elektrische harp waarmee ze experimenteert met verschillende muzikale stijlen. Tevens creëert Michelle eigen composities en houdt ze ervan om interactie met het publiek te hebben.

Michelle Sweegers 14 september in Pitboel theater

Op zevenjarige leeftijd begon Michelle met het bespelen van de harp op het Factorium te Tilburg waar ze les kreeg van Margaret Forrest. Na deze eerste jaren van kennismaking met het instrument, is ze bij verschillende instituten lessen gaan volgen. In 2011 werd ze aangenomen op de Academie Muzikaal Talent in Utrecht waar ze les kreeg van Erika Waardenburg. Na het behalen van haar Vwo-diploma ging ze studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met als hoofdvakdocente Sophie Hallynck. In juni 2018 behaalde ze hier haar Bachelor-diploma met ‘grote onderscheiding’. Vervolgens is Michelle op Erasmus-uitwisseling gegaan aan het CNSMD de Lyon (Frankrijk) waar ze lessen kreeg van Fabrice Pierre,Sylvain Blassel en Park Stickney. In 2019 keerde ze terug naar Antwerpen waar ze les kreeg van Miriam Overlach. In juni 2020 behaalde Michelle  haar master-diploma; voor haar master-recital werd ze beloond met de ‘grootste onderscheiding’ en tevens werd ze benoemd tot ‘primarius’ van het conservatorium. Harpiste Michelle Sweegers

Michelle heeft als soliste al meerdere prijzen gewonnen bij zowel nationale als internationale concoursen. Enkele daarvan zijn het Prinses Christina Concours, het Concours International de Harpes in Limoges, het Rosa Spier Concours en het International Harp Competition Felix Godefroid. Michelle volgde daarnaast stages en masterclasses bij befaamde harpisten, onder andere bij Isabelle PerrinSasha BoldachevDeborah Henson-Conant en Gwyneth Wentink.

Regelmatig treedt Michelle op bij verschillende soorten gelegenheden in zowel binnen- als buitenland. Dat doet ze in verschillende settingen: als soliste, in kamermuziekbezetting en in samenwerking met diverse orkesten. Zo heeft ze als soliste mogen optreden met orkesten als het Jeugd Orkest NederlandEuropean Philharmonia en het Amstel Strijkersensemble. Ook is Michelle al meerdere keren te gast geweest bij radio- en tv-programma’s om geïnterviewd te worden en om op te treden. Voorbeelden hiervan zijn: Podium WittemanDe MuziekfabriekNTR PodiumSpiegelzaalZwarte Prietpraat en De Wereld Draait Door. Harpiste Michelle Sweegers

Meer weten van Michelle Sweegers, volg deze link.

Voor meer muziek in Pitboel Theater, volg deze link.

 

 mischelle

Deel dit: