Humor in Sittard 15 april 2024

humor in sittard 15 april 2024
Wanneer:
15 april 2024 @ 20:00 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2024-04-15T20:00:00+02:00
2024-04-15T22:00:00+02:00
Kosten:
€ 10,--

Humor in Sittard 15 april 2024 met vanavond Noah Oelderik en Daniël van den Brink. Humor in Sittard is het maandelijks terugkerend cabaret event van Pitboel Theater, telkens op de derde maandag van de maand om 20.00.

Noah Oelderik – ‘Uit de schaduw’ 
Noah 15 april 2024Meestal als je op het station staat heb je een bestemming voor ogen, maar wat gebeurt er als je dat voor een keer achterwege laat? Je hebt je mobiele telefoon en de vooruitdenkende kracht van je brein ingeruild voor het bevrijdende, willekeurige denk-programma van een eenvoudige dobbelsteen. Je rolt, dat is je perron! Je rolt nog een keer, dat is je halte!

Met een verfrissende combinatie van onbekende levenslust en blinde paniek stap je de trein uit en daar begint jouw avontuur.

“Uit de schaduw” is een poging om vanuit stilstand weer terug in beweging te komen. Een muzikale verhalen-reis van iemand die niet langer alleen naar z’n eigen gedachte wilt luisteren.

Noah Oelderik studeert ook aan koningstheateracademie en doet daar onderzoek naar hoe hij met alle passie de verschillende kanten van het bestaan kan laten zien in de vorm van conference en lied. Hij is al afgestudeerd als pianotechnicus en heeft mede door deze instrumenten altijd een fascinatie gehad voor het oude. Ook heeft hij samen met twee vrienden een podcast gehad (‘Echtpraat’) waarin persoonlijk onderwerpen en ’n vrije vorm van gesprek centraal stonden.

Noah is een muzikale verhalenverteller die soms het leven niet begrijpt. Zijn we nou individuele wonderen of de zoveelste van hetzelfde, of zijn we het gewoon allebei? Voor de ene helft zit zijn verwondering en frustratie in een verhaal, voor de andere helft in een lied waarmee hij zichzelf graag begeleid op piano of gitaar.

 

Daniel van der Brink – Álles is bedacht’
Daniel 15 april 2024Vierennegentig procent van de wereld zoals we die kennen is door mensen verzonnen. Het percentage van de vorige zin is door mij verzonnen, maar het moet haast wel ergens rond dat getal liggen. Door wie ík ben verzonnen weet ik nog niet precies. Op dit moment verdenk ik mijn ouders ervan een stevige vinger in die pap te hebben, maar dat leidt natuurlijk alleen maar tot de vervolgvraag ‘door wie zij dan weer verzonnen zijn’, en dan blijven we bezig…
Het enige wat ik wél weet is dat alles eindigt en dat de waarheid, die men ooit in ‘het midden’ verborgen heeft, niet bestaat.

‘Alles is bedacht’ is een zoektocht naar iets van waarde in een werkelijkheid waar alles relatief is. Met absurde humor, schurende muziek en vakkundige onzin worden het alles, het niks -en een stuk of zes dingen daar tussenin- beschouwd en ontleed, in de hoop iets te vinden.

Daniel van den Brink en Noah Oelderik zijn in vier jaar tijd van vreemden, naar vrienden en
collega’s getransformeerd. Ze leerde elkaar kennen toen ze auditie deden voor de
Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. Vier jaar lang hebben ze hun eigen
makerschap binnen de wetten van het cabaret onderzocht. Daniel ontpopte zich al snel tot
een intelligente schrijver die zijn materiaal graag op het podium deelt en Noah kroop met de
piano als zijn verlengstuk steeds meer de muzikale kant op. Nadat ze in de zomer van 2023
afgestudeerd zijn mogen ze nu weer eens naast elkaar staan, ieder met een compleet eigen
voorstelling

humor in sittard 15 april 2024

Deel dit: