Humor in Sittard 18 maart 2024

Evi Rosiers in Pitboel Theater, 18 maart 2024
Wanneer:
18 maart 2024 @ 20:00 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2024-03-18T20:00:00+01:00
2024-03-18T22:00:00+01:00
Kosten:
€ 10,--

Humor in Sittard 18 maart 2024. Humor in Sittard is een maandelijks terugkerend event op elke derde maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater.
Wat staat er te gebeuren? Vanavond heten we Evi Rosiers Welkom.

Over Evi Rosiers.
In 2023 werd ik eindelijk 40! Genoeg clichés over mannen en vrouwen gehoord om er het mijne van te denken! Ik ben helemaal klaar om de wereld te teasen met de speels- en lichtheid die ik er soms in mis. Met ZinDerDing, mijn verhalenbureau, maak ik jong en oud warm voor de simpele kunst van storytelling, maar als Evi Rosiers/E.Ros, verken ik mijn eigen stem. Ik werk vooral aan erotische verhalen boordevol humor die bij voorkeur ook ergens over gaan.

Ik ben ook een gelukkige mama van twee zoontjes en een warme, veeleisende, plezante, maar warrige en wij wijlen chagrijnige echtgenote van een dappere, liefdevolle man.
Evi snapt er niks van. Waarom is het huwelijk geen garantie op frequente seks? Waarom zijn vrouwen die graag veelvuldig de koffer induiken ’goedkoop’ en niet ‘onvolprezen’?
In humor en erotische verhalen onderzoekt Evi Rosiers onze kijk op seksualiteit en prikkelt ze de erotische verbeelding.

Upperdare Littéraire
Voor mij is erotiek méér dan een vleugje parfum dat u op een dag de neus binnenwaait. Het is een soort levenskracht, een mysterieuze gelijkmaker, een bevrijder… In mijn verhalen wil ik verkennen hoe dit werkt, want eerlijk? Er moet toch meer zijn dan porno, one-night-stands en uitgebluste sekslevens?

Mijn eerste erotische verhaal was een experiment voor een weekendje onder vriendinnen. Bleek dat de mannen thuis het verhaal ook wel konden smaken. Vertel je ze ook zelf?

Er volgden er meer… Elk verhaal werd een soort onderzoek: hoe opwindend is de zoom van een badpak? Kan een frigide keizerin seksueel gered worden? Wat beweegt een leerkracht om te zwichten voor de avances van een leerling? Erotiek is meer dan verhitting van bepaalde lichaamsdelen; het is een spel tussen de mythische minnaars Psyche en Eros.

Daar wil ik bij zijn!
Liever een huiskameroptreden onder vrienden? Ook dat is mogelijk. Ik kom naar je toe met lampen en versterking en toveren zelfs voetbalkantines om tot kleine theatertjes. Hier vind je hoe.  Humor in Sittard 18 maart 2024

Enkele jaren geleden ontdekte ik de vertelkunst als meest pure podiumvorm denkbaar: een mens, een verhaal; niets meer. Wat er overblijft is puur spel: met woorden, expressie en louter verbeelding… Toch ontbrak er nog iets. Om een theaterwaardige voorstelling te maken van mijn erotische verhalen, wilde ik ook in de oorsprong van de verhalen laten kijken: in mezelf dus. Ik nam een dompelbad ‘comedy’ en vond er een stem om lucht te geven aan twijfels, onzekerheden, kortom: aan alles wat menselijk en herkenbaar is…
Daarmee is de cirkel rond. Waren mijn verhalen vaak al grappig, vond ik nu ook een manier om de luisteraars door mijn eigen beschouwingen van verhaal naar verhaal te loodsen.

Meer weten over Evi Rosiers, volf deze link.
Voor meer cabaret in Pitboel Thearer volg deze link

 

evi rosiers in Pitboel theater. 18 maart 2024 affiche

Deel dit: