Jazzblazzt presenteert i.s.m. Pitboel Theater Juniper Fields. Helaas geannuleerd door corona

Wanneer:
5 maart 2021 @ 20:00 – 23:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2021-03-05T20:00:00+01:00
2021-03-05T23:00:00+01:00
Kosten:
€ 15,--

Jazz in Pitboel Theater met vanavond Juniper Fields.

Juniper Fields is een nieuw Amsterdams jazzkwartet bestaande uit de Poolse pianiste Marta Warelis, de Amerikaanse tenorsaxofonist John Dikeman, de Puerto Ricaanse drummer Frank Rosaly en de Canadese contrabassist Aaron Lumley. De muziek van de groep werd begin 2019 gevormd en combineert vurige vrije improvisaties met buitenaardse sonische verkenningen en diepe, gebroken grooves. De pittige uitvoeringen die op het aanstaande debuutalbum van de band zijn vastgelegd, weerspiegelen de verschillende individuele achtergronden van de muzikanten en benadrukken tegelijkertijd hun beslissende, coöperatieve benadering van het collectieve musiceren. Live opgenomen tijdens het dOEK Festival 2020, geeft Sunday at De Ruimte het publiek een voorproefje van de gepassioneerde uitvoeringen en frisse geluiden die Juniper Fields in 2021 en daarna naar de Europese podia zal brengen.

Over de band:
John Dikeman is een Amerikaanse saxofonist die sinds 2008 in Amsterdam woont. John haalt zijn inspiratie uit een breed scala aan bronnen en omvat een scala aan geïmproviseerde muziek en techniek. Momenteel is hij actief als lid van tal van groepen waaronder Cactus Truck met gitarist / basgitarist Jasper Stadhouders en Onno Govaert; Spinifex, Universal Indians feat. Joe McPhee; het trio Dikeman, Parker, Drake met William Parker en Hamid Drake; plus tal van andere samenwerkingen, waaronder projecten met Andrew Barker, Dirk Serries, Steve Noble, Luis Vicente, Alexander Hawkins, Roger Turner, Hugo Antunes, Peter Jacquemyn, Peter Ole Jorgensen, Aleksandar škorić. Dikeman trad ook op als solist voor groepen variërend van Godspeed You! Black Emperor en het Metropole Orkest tot Mohamed Mounir en het Cairo Symphony Orchestra.
Frank Rosaly is een Puerto Ricaanse drummer, componist en sound designer woonachtig in Amsterdam. Zijn muzikale benadering komt voort uit een uitgebreide studie van jazz, klassieke percussie, improvisatie, evenals klassieke compositie en post-klassieke technieken gefilterd door het prisma van het onbekende, metafysica, oude geschiedenis, rituelen en folklore van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Frank is momenteel actief in vele projecten uit Nederland, Chicago, New York en Europa, waaronder Silver Bones, ¡Todos De Pie !, Ruidoscuro, The Young Mothers, Eric Boeren’s All Ellington, Ryley Walker, The Rempis Percussion Quartet, Ingebrigt Haker-Flaten Quintet, Jeff Parker / Nels Cline Quartet, Josh Abrams ‘Natural Information Society, Jaap Blonk’s Retirement Overdue en anderen …

Marta Warelis is een Poolse pianiste gevestigd in Amsterdam. Met een sterke voorkeur voor improvisatie en experimenten in alle genres, haalt Marta inspiratie uit muziek over de hele wereld, waaronder cumbia, Angolese dansmuziek, maar ook jazz, westerse klassieke muziek en de verschillende scholen van vrije improvisatie. Ze treedt regelmatig op op gerenommeerde locaties zoals het Bimhuis met een verscheidenheid aan creatieve muzikanten, waaronder Michael Moore, Ab Baars, Mike Reed, Andy Moor, Joost Buis, dansers Lily Kiara en Michael Shumacher, maar ook met groepen als Hupata !, Omawi, Future Neighbor, Polyband, Edge Ensemble, Strings5, Xavier Pamplona en Bazooka.

Aaron Lumley is een in Amsterdam gevestigde contrabassist en improviserend muzikant, oorspronkelijk afkomstig uit Canada. Lumley werkt voornamelijk op het gebied van free jazz, post-rock & roll en gecomponeerde muziek uit de 21e eeuw en is een explorerende speler die het enorme expressieve bereik van de akoestische contrabas omarmt. Naast het feit dat hij zichzelf onderscheidde als soloartiest, heeft Lumley samengewerkt met vele internationaal bekende muzikanten, waaronder Arto Linday, Hamid Drake, Dave Rempis en Matt ‘MV’ Valentine. Lumley is lid van kamergroepen onder leiding van componist Marielle Groven en heeft ook een langlopend duoproject met gitarist Jasper Stadhouders en een nieuw trio met pianist Nora Mulder en drummer Tristan Renfrow.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Deze avond wordt in samenwerking met Jazzblazzt georganiseerd en mogelijk gemaakt door SLIM.

stichting Limburg Improviseerde Muziek jazzblazzt Eric von B

 

Deel dit: