Jazz in Sittard maandag 13 juni.

jazz in sittard, ma 13 juni 22
Wanneer:
13 juni 2022 @ 20:00 – 22:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2022-06-13T20:00:00+02:00
2022-06-13T22:30:00+02:00
Kosten:
€ 7,50

Jazz in Sittard.

Jazz in Sittard maandag 13 juni. Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater.  Op 13 juni wordt de zesde in reeks van zes concerten gedaan.
Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken.
Maandag 13 juni zijn te gast Peter Willems en Johan de Haan.

Peter Willems is een contrabassist, en ook een zanger. Hij studeert momenteel jazz  Contrabas (4e jaar, Matthias Nowak/John Goldsby) en  Zang (2e jaar, Sabine Kühlich) aan het conservatorium van Maastricht.

De vrijheid in zijn spel is de eerste prioriteit bij het spelen. Kunnen spelen wat je wil, wat je op dat moment voelt. Op de eerste plaats op de Contrabas, waarmee hij onder andere op festivals als North Sea Jazz heeft gestaan in het orkest van Jesse Passenier. Later is daar het zingen bij gekomen. Dit heeft zich langzaam ontwikkeld tot zijn eigen trio project. In 2019 won hij hiermee de tweede prijs op het Christina concours jazz.

Inmiddels heeft Peter een prachtig album opgenomen met Gary Lucas, ja die Gary Lucas, die samenwerkte met o.a Jeff Buckley, Nick Cave, Captain Beefheart enz.

Johan De Haan is zanger en pianist. Hij richte in 2005 BB Three op, waarmee hij heerlijke songs in een eigengereide groove jas wikkelde met contrabassist Jo Didderen, Steffen Thormählen op drums en in het begin nog met Gino Bombrinie die alles bespeelde wat er voorhanden was. Johan heeft met duizelingwekkend veel mensen op het podium gestaan en besloot nog niet zo lang geleden met Peter om samen een duo te vormen. Beide heren zijn instrumentalist en zanger, wat een enorm palet aan kleuren en geuren met zich meebrengt.

Bart Oostindie heet u welkom op maandag 13 juni in het Pitboel Theater voor een avond Jazz.
Jazz in Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door SLIM Slimjazz – Maakt geïmproviseerde muziek mogelijk
Voor meer muziek in Pitboel Theater, volg deze link  Jazz in Sittard maandag 13 juni.

jazz in sittard ma 13 juni 2022

Deel dit: