Jazz in Sittard maandag 8 november

banner 8 nov jazz in sittard
Wanneer:
8 november 2021 @ 20:00 – 23:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2021-11-08T20:00:00+01:00
2021-11-08T23:00:00+01:00
Kosten:
€ 6,50

Jazz in Sittard.

Jazz in Sittard maandag 8 november. Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater.  Op 8 november wordt de tweede in reeks van acht concerten gedaan.

Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken.
Deze keer met, 🇱🇺, Sjoerd van Bommel en Mike Roelofs.

Mike Roelofs. Pianist / Componist / Audio Avonturier. 
Mike-Roelofs-8-november-2021‘Mike Roelofs heeft een uitzonderlijke controle over zijn instrument en is niet gebonden aan één stijl. Hij componeert, arrangeert, initieert, organiseert, produceert, improviseert en is inzetbaar zowel als frontman als begeleider.’

– Jury Glenn Corneille Talent Award, o.a. Bert vd Brink

Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde, waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. Hierbij betrekt hij, naast de piano, ook andere instrumenten zoals percussie of stem. Roelofs’ verhaal is altijd persoonlijk en dichtbij. Klank, sfeer en improvisatie vormen het drievoudig leidraad in zijn werk.

Roelofs is bekroond met verschillende prijzen waaronder de compositie prijs van de Dutch Jazz Competition tijdens het North Sea Jazz festival 2008 en de Annie MG Schmidt-prijs voor beste theaterlied van 2013. Als pianist is Mike actief door heel Europa en ook daarbuiten.

🇱🇺, Sjoerd van Bommel. Drummer / Percussionist.
Menig Nederlandse band heeft gebruikt gemaakt van zijn diensten in zowel het live circuit als in de theaters met acts als Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt, Ro-Theater en Orkater Amsterdam. En natuurlijk zijn eerdere duo met pianobeul Clemens van de Ven als duofrontman hebben indruk achtergelaten. Daarnaast met the Watchman, Philip Kroonenberg, Mrs Hips met de fantastische zangeres Simone Roerade, kortom te veel om op te noemen. Zijn percussieve melodische drumstijl, op zwarte soul/rootsmuziek gebaseerd, maakt dat er altijd te swingen valt maar dat er ook diepere lagen in de muziek worden aangebracht.  jazz in Sittard maandag 8 november

Jazz in Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door SLIM Slimjazz – Maakt geïmproviseerde muziek mogelijk

 

affiche 8 nov jazz in sittard

Voor meer muziek in Pitboel Theater zie deze link. jazz in Sittard maandag 8 november

Deel dit: