Jazzblazzt presenteert i.s.m. Pitboel Theater Kuhn Fu, geannuleerd door corona

KUHN FU’ jazz . Jazzblazzt en SLIM. en Pitboel theater
Wanneer:
17 oktober 2020 @ 20:00 – 22:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-10-17T20:00:00+02:00
2020-10-17T22:30:00+02:00
Kosten:
€ 15,--

Kuhn Fu
KUHN FU’s derde album Chain the Snake werd op 22 maart door BERTHOLD Records uitgebracht. Christian Kühn, die ook de muziek componeerde, ziet ‘stilistische veranderingen sinds onze laatste plaat. De band is tegenwoordig een paranoïde – prog – punk – jazz uitvoering, legt hij uit. Kühn werkte aan het vorige album Kuhnspiracy en had last van een ‘post-romantische jazz / rock-stoornis’, een aandoening die de gerenommeerde psychiatrie niet kende. “De romanticus stond voor een onvervulde hunkering, die er nog steeds is, maar de punk die er niet om geeft, wint momenteel”, legt hij uit.

KUHN FU verbaast nog steeds een enthousiast publiek. In 2018 speelde de band 55 optredens in 17 landen in heel Europa, van de Balkan tot het zuiden van Spanje, waar het album in twee dagen werd opgenomen tijdens een drukke tour.

De line-up van de band: Christian Kühn uit Duitsland op gitaar, Ziv Taubenfeld uit Israël op klarinet, Esat Ekincioglu uit Turkije op bas en George Hadow uit Engeland op drums.

De energie en gekte van het oeuvre van KUHN FU kan niet worden gewenst. “Het thema van de oplichter en schurk is een terugkerend onderwerp in de nummers op dit album”, zegt de componist. Er is hem vaak verteld dat hij gekke profetieën viert, alleen het negatieve ziet en dat alles snel zal sterven. Desalniettemin gaat de band nu haar zevende jaar in en Kühn beschouwt dat als een grote prestatie.

“Als we een Oostenrijkse Billy Jenkins wilden, die beter dan Christian Kühn en zijn Kuhn Fu-combo, manisch in termen van gitaren, poppendansen en humor noemen, had hij het festival met een emmer vol gekke humor opgekropt in de vermomd van avant speed jazz. ” Jazzwise, VK

“In overeenstemming met zijn opzichtige, absurdistische albumhoezen is de muziek die Kuhn Fu maakt, op haar beurt strijdig, dansbaar en absoluut verrukkelijk.”
Doug Collette, alboutjazz Kuhn Fu

Zo zou Kuhn Fu’s muziek kunnen worden omschreven: “als een snel, soms adembenemend metal-jazz cabaret – de ene muzikale punchline jaagt op de volgende.”

Jazzthetik, DE
“Een vermakelijke chaos, een nauwkeurig georganiseerde actie die het best live wordt ervaren – en ter herinnering, er is het album voor de bank thuis.” JazzThing DE

“Kühn vertrouwt op K & K – Klamauk en klasse – en is er dol op.”
Salzburg News, AT

“Chain The Snake” is een intellectuele chaos, een geplande sabotage voor het plezier, een experiment voor gekke professoren, een kermis voor moderne freaks. ” Murat Beser – Cumhuriyet, TR

Christian Kühn – git
Ziv Taubenfeld – bcl
Esat Ekincioglu – kb
George Hadow – dr

KUHN FU’ jazz . Jazzblazzt en SLIM. en Pitboel theater

Deze avond wordt in samenwerking met Jazzblazzt en SLIM. georganiseerd.

eer muziek in Pitboel theater: volg de link. Kuhn Fu

Deel dit: