8 maart 2014

Zaterdag 8 maart 2014. Aanvang 20.00 uur. Entree vrij.

Cabaretfestival Cabarette-ketet, het cabaretfestival van de Westelijke Mijnstreek.

Vandaag is de eerste voorronde met de volgende 5 deelnemers:

1.  Said el Hassnaoui
2. Remko Lamers
3. Jean Opgenort
4. Paul Schoolderman
5. Michael Geerts

1. Said el Hassnaoui
WestSaid (Said el Hassnaoui):
Said is een entrepreneur, muzikant en stand-up comedian. Na een aantal jaren van spelen en niet spelen is Said weer fulltime bezig als comedian en organiseert hij ook zijn eigen vaste comedy shows in binnen- en buitenland. Said is een vaste comedian van de Comedy Explosion bij wie je al moet lachen als hij opkomt. Hij pakt het publiek in met leuke persoonlijke anekdotes en met zijn hoge energie houdt hij het publiek met gemak in zijn ban. Said heeft gespeeld in Marokko, België, Duitsland en is een veel gevraagde comedian in Nederland.

2. Remko Lamers
Remko Lamers is een geboren en getogen Veenendaler. Op 1 januari 2013 vond Remko het tijd dat Nederland zijn verhalen maar vooral frustraties te horen kreeg.

Door onder andere twee cursussen in Amsterdam en één in Utrecht te volgen leerde hij de kneepjes van het vak. Met meer dan honderd Stand-up optredens in een jaar schaaft en probeert hij zijn grappen uit.

Ook is Remko regelmatig op lokale radiostations te horen waar hij op komische wijze de week doorneemt.

Zijn eerste programma “Remko rijdt door rood” gaat over de rare en soms vreemde gebeurtenissen die anderen voor normaal achten, dat mensen wel weer eens zelf mogen gaan denken in plaats van regeltjes volgen laat hij duidelijk merken. Ook neemt hij je mee in zijn leven voor het podium. Herkenbaarheid en actualiteit spelen een hoofdrol in zijn programma.

3. Jean Opgenort
Jean is geboren en getogen in Tilburg. Als geboren podium lieveheersbeestje stond hij al op het podium op de jonge leeftijd van 24.
Jean is nu bijna 30 en wil graag iets bereiken. Voor nu is level 96 bij World Of Warcraft in the pocket, maar hij hoopt op meer. Verder doet spiritueel geneuzel pijn aan zijn aura.

Beschrijving Programma:
Jean wordt 30. Tijd voor hem om terug te kijken op zijn leven en hoe hij gekomen is waar hij nu is. En waar het fout gegaan is

4. Paul Schoolderman
Paul Schoolderman is 39 jaar geleden geboren in het doodsaaie Nieuwegein en hij woont nu in Utrecht. Hij heeft een hekel aan het maken van een biografie en bij elk verzoek om een biografie zet hij met frisse tegenzin wat op papier. Hij heeft een hekel aan mensen die de wereld willen veranderen, omdat de wereld toch wel verandert, zonder dat zij zich er mee hoeven te bemoeien. Paul is een leerkracht in het basisonderwijs, die het vermogen heeft om kinderen dingen af te leren in plaats van aan te leren. Aangeboren domheid kan hij nog wel hebben, maar aangeleerde domheid niet. Vroeger dacht hij dat hij ongelijk had omdat de rest anders dacht, nu weet hij dat hij gelijk heeft omdat de rest anders denkt. Vroeger zag hij zijn onzekerheid als een belemmering en nu weet hij dat er geen zekerheden bestaan, behalve de zekerheid van onzekerheid. Een beschrijving is nauwelijks te geven van het personage Paul Schoolderman en daarmee is zijn leven voldoende getypeerd.

Programma
Paul Schoolderman speelt De Vrije Loop
In dit programma schiet Schoolderman met scherp over zijn leven als leerkracht en de onoverzichtelijke wereld om hem heen. IJsberend beweegt hij zich over het podium en de enige manier om zich te wapenen tegen de krankzinnigheid van de wereld is een grap.
Al zijn gedachten, frustraties, interpretaties laat hij de vrije loop, of houdt hij nog iets achter?