Jazz in Sittard 13 november ’23. Uitverkocht!!!

jazz in sittard 13 nov 23 banner
Wanneer:
13 november 2023 @ 20:00 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2023-11-13T20:00:00+01:00
2023-11-13T22:00:00+01:00
Kosten:
€ 8,50

Jazz in Sittard
Maandag 13 november
Aanvang 20.00 uur
Entree €8,50

Jazz in Sittard maandag 13 November 2023.
Jazz in Sittard is een terugkerend event op elke tweede maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater.

Wat staat er te gebeuren? Uw gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken.

Dit keer een dubbel concert.

Voor de pauze;
Lollo Meier Quintet;
Christian van Hemert-viool, Bram van Es-gitaar, Jo Didderen-contrabas, Bart Oostindie-gitaar, Lollo Meier-gitaar/componist

Na de pauze
Paul van Kemenade ‘Classic’ Quintet;
Jeroen Van Vliet-piano, Eric Van Der Westen-double bass, Pieter Bast-drums, Louk Boudesteijn-trombone, Paul Van Kemenade-altosax/comp.

Lollo Meier
Opgeroeid met Gypsy swing van jongs af aan, is hij een meesterlijke gitarist, componist, bandleider en arrangeur. Lollo komt uit een elitefamilie van Gypsy-muzikanten en is neef van Fapy Lafertin en Stochelo Rosenberg. Zijn doel: de muziek van Django voortzetten, met een stijl en techniek die traditioneel, melodieus, lyrisch, gevoelig en vreugdevol zijn. Zijn welluidende composities hebben een verfrissende authentieke Django-smaak en worden gespeeld met buitengewoon talent, een unieke stijl en een verbazingwekkende soepelheid die duidelijk laat zien dat hij muziek maakt waar hij van houdt. Zijn kwartet is wereldwijd gewild voor privé-evenementen en gerenommeerde jazzfestivals, bekend om het spelen van minder bekende Django-nummers en zijn eigen composities. Een man met stijl, gratie en humor; Lollos pure melodieuze spel raakt zijn publiek en maakt Djangos muziek net zo fris vandaag als 80 jaar geleden. Naast optreden besteedt hij veel van zijn tijd aan het geven van veelgevraagde masterclasses, waarin hij zijn kunstenaarschap deelt en Djangos erfgoed doorgeeft. Een opmerkelijke man, met een opmerkelijke speelstijl. Uit 15.000 wereldwijde inzendingen in de Internationale Songwriting-wedstrijd van 2005 in Nashville, VS, werd Lollo Meier een finalist met het nummer “Melody for Le QuecumBar”, met de status van eregenodigde.

Paul van Kemenade
Het kwintet 2.0 werd opgericht in 1989 door de Nederlandse altsaxofonist en componist Paul Van Kemenade (1957), en de band heeft honderden concerten gegeven in Nederland en daarbuiten. Het kwintet speelde bijna 20 jaar lang in deze bezetting en nam tientallen LP’s en cd’s op. Ze combineerden hun muziek met totaal verschillende muzikale disciplines en culturen en speelden met fanfares, popbands en symfonieorkesten. Van Kemenade heeft een langdurige relatie met Zuid-Afrikaanse musici zoals Feya Faku, Louis Mhlanga, Sydney Mnisi en Sonti Mndebele. Het kwintet trad op met artiesten zoals David Murray, Kenny Wheeler, Zim Ngqwana, Philip Catherine, Pierre Blanchard, David Linx, les frères Guissé, enz.

Tegenwoordig hebben de bandleden hun eigen internationale carrières, maar af en toe komt het kwintet samen voor speciale gelegenheden om in het buitenland op te treden. Wanneer ze dat doen, genieten ze van elkaars muzikale vaardigheden en spelen ze voornamelijk de composities van Van Kemenade.

Van Kemenade ontving in 2007 een koninklijke onderscheiding en in 1999 de Nederlandse ‘Boy Edgar Prijs’, de nationale oeuvreprijs voor jazzmuzikanten vanwege hun bijdrage aan de jazz. Van Kemenade’s cd ‘Close Enough’ werd beloond met 5 sterren in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Downbeat.

https://www.paulvankemenade.com/ensembles-projects/paul-van-kemenade-classic-quintet-van-vliet-van-der-westen-bast-boudesteijn/
https://www.paulvankemenade.com/cd/paul-van-kemenade-friends-lockdown-the-end/

Gastheer; Bart Oostindie

Voor meer muziek in Pitboel Theater, klik hier.

jazz in sittard 13 nov 202

Jazz in Sittard 13 november ’23

 

Deel dit: