2e voorronde Cabarette-ketet 2015

2e voorronde 21-mrt

1 John kleppe
2 Kevin van Kalkeren
3 DuncanMac
4 Hans Heuvelman
5 Isabel Nolte
6 Nick Donders


John KleppeJohn Kleppe.

John Kleppe zette eind 2013 zijn eerste stapjes op het podium en treedt sindsdien als cabaretier en comedian op in heel Nederland. Deze zoon van een melkboer is met zijn directheid en nuchtere kijk op zijn plaats als inwoner van Rotterdam. Soms zijn z’n grappen doordacht, soms niet. Soms gaan z’n grappen ergens over, soms niet. Soms zijn z’n grappen om te lachen. In 2014 haalde hij de finales van het Parkstad cabaret festival en Huis van Puck’s Talent Cabaret!; een teken dat zijn act op z’n minst in de (kinder)schoenen staat.

Het programma ‘Citroen’ heeft als thema gemakzucht. John zet me af tegen de toenemende gemakzucht in de samenleving, maar realiseert zich dat hij zelf ook lange tijd gemakzuchtig is geweest.

Kevin van Kalkeren

Kevin van Kalkeren.

Kevin van Kalkeren (1994) heeft al veel aspecten van optredens en schrijven verkend. Als (pop)journalist, schrijver, publicist, columnist, gitarist, componist en technicus is zijn ervaring divers en verfrissend. Als comedian en cabaretier is hij geïnspireerd door velen en gevormd door veel indrukken. Scherp in zijn observaties, verrassend in zijn associaties en poëtisch in zijn vertellingen. Kevin verbindt grote maatschappelijke zaken met alledaagse taferelen en zet zo een rake, alles relativerende voorstellingen neer.

Zijn programma: Op Rolletjes’ gaat over: Joods, dokter, Venetiaan, goochelaar. Iedereen vult zijn leven in vanuit zijn eigen perspectief. Toch zorgt dat vaak ook voor wrijving, en rare situaties.Met liedjes en conferences relativeert Van Kalkeren in rap tempo de halve wereld weg. Wees niet bang, dat blijkt best leuk..

Duncan MDucan Macac
In november 2014 mocht hij zichzelf finalist van het Haags Comedy Festival noemen, maar viel helaas niet in de prijzen. Een standup comedian met het Peter Pan complex (I don’t wanna grow up). Houdt van zelfspot en heeft het graag over zijn multiculturele afkomst, familie, gezin en vrienden. Met exotisch accent (lees:Surinaams accent) en aparte manier van praten heeft hij altijd wel wat leuks te melden.
“Als lachen het beste medicijn is dan is schaterlachen mijn verslaving”– Duncan “Mac” MacDonald

 

Hans Heuvelman.
Hans Heuvelman is “De krant van morgen”
Sinds mei 2013 treedt Hans op als stand-up comedian/ cabaratier. Zelf weigert hij het onderscheid te maken. Eigenlijk had hij een komisch duo willen zijn. Al was het alleen maar omdat hij zich dan 2eHans had kunnen noemen. Nu toert hij Solo door het land en is als Starwars-hater nu totaal tegen zijn zin in HanSolo

Inmiddels werkt Hans aan zijn programma “De krant van morgen”. Daarin bespreekt hij vooral actualiteiten. Zo legt hij uit dat Noord-Korea eigenlijk een hilarisch land is, als de situatie daar geen bittere ernst zou zijn Hij vergelijkt de Islamitische Staat volkomen terecht met Disneyland Parijs, verklaart zijn angst voor BN’ers op tv en benoemt het gevolg van de scheiding van Albert Verlinde en Onno Hoes. De krant van morgen staat eigenlijk vanavond al op het podium.

Isabel NolteIsabel Nolte
Isabel Nolte is een kleinkunstenares met Duitse roots. In 2008 kwam zij naar Nederland. Na 6 jaar tussen technische studenten en koeien in het mooie Twente te hebben geleefd, verhuisde Isabel een half jaar geleden naar de grote stad – de big apple van Nederland: UTRECHT
Daar valt een boel te beleven en misschien wordt het ook wel eens tijd om gedag te zeggen tegen kinderlijke naïviteit en een “alles komt goed” mentaliteit. Of niet? Isabel gaat op zoek naar zichzelf en haar plek op deze aarde in haar eerste programma: “ONDERWEG”
Met soms schrijnende, soms komische, liedjes en verhalen die het leven schrijft – of tenminste haar leven – neem zij de toeschouwer mee op een reis door haar hart en hoofd. Stap maar in.

https://www.youtube.com/watch?v=nxYA5FoMvvk

Nick DondersNick Donders.
23 Jaar. Houdt van Amerikaanse komieken als Louis CK, Dave Attell, Bill Burr, en Patrice O’Neal.
In februari 2013 voor het eerst op het podium gestapt en sinds april 2014 serieus gas aan het geven met minimaal een optreden per week maar liever -en gelukkig ook vaak- meer. De grappen gaan vooral over seks en zijn gewichtsverlies (ruim dertig kilo), hoe het is om zo lang een dikkertje te zijn en hoe het is om seks te hebben met dikke vrouwen. Deze act draait vooral rondom nieuwsparodie, zoals de Speld, maar vooral geïnspireerd door wat George Carlin deed in de jaren zeventig en tachtig.
https://www.facebook.com/nick.donders.39